Jachtschilder Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Jachtschilder? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep jachtschilder. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je jachtschilder wordt.

 

Wat is een Jachtschilder?

 

Een Jachtschilder houdt zich bezig met het schilderen, repareren en onderhouden van jachten en boten.

De Jachtschilder verft en lakt binnen- en buitenkanten van nieuwe jachten of werkt de verflaag van oudere jachten bij. Hij behandelt de metalen, houten of kunststof rompen en interieurs van de jachten. Vaak doet een Jachtschilder niet alleen schilderwerkzaamheden, maar verricht hij tevens plamuur- en spuitwerk. Ook laswerkzaamheden en technisch onderhoud kunnen tot het takenpakket van een Jachtschilder horen. Daar komt bij dat een Jachtschilder vaak ook ingehuurd kan worden om in en rondom huizen te schilderen.

De Jachtschilder werkt meestal in opdracht van klanten en moet dus goed met de klant kunnen communiceren over bijvoorbeeld de planning. Tevens is een Jachtschilder op de hoogte van de veiligheids- en milieuvoorschriften. Zijn werkzaamheden rapporteert hij aan een leidinggevende. Verder is het belangrijk dat een Jachtschilder zowel zelfstandig als in teamverband goed kan functioneren.

Wil je werken als Jachtschilder?

Werk je al als Jachtschilder en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Jachtschilder worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Jachtschilder, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Jachtschilder in één oogopslag

Netwerk:

  • Collega’s
  • Leidinggevende
  • Opdrachtgever

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1600 tot €2650

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Jachtschilder

Wat verdient een Jachtschilder?

 

Een Jachtschilder kan rekenen op zo’n €1600,- tot €2650,- bruto per maand bij een fulltime werkaanstelling. Het precieze bedrag hangt onder meer af van zijn leeftijd en ervaring.

Secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van het bedrijf waar de Jachtschilder werkzaam is, maar kunnen bijvoorbeeld bestaan uit vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, scholingsdagen en een auto van de zaak. De Jachtschilder heeft in elk geval recht op een schone, veilige werkomgeving.

Salarisschaal Jachtschilder

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Jachtschilder

Op zoek naar een nieuwe baan als Jachtschilder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Jachtschilder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Jachtschilder vacatures

Jachtschilder
Uitzendbureau.nl
Als jachtschilder werkt je zelfstandig aan zowel het onderhoud en nieuwbouw van de jachten. Van A tot Z draag jij zorg dat het jacht strak in het plamuur komt, tot …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Jachtschilder

Wat is de toekomst van Jachtschilder?

 

Er zijn niet heel veel vacatures voor een Jachtschilder. Als de Jachtschilder ook andere schilderwerkzaamheden wil doen, bijvoorbeeld in en rondom huizen, dan is hij flexibeler en heeft hij meer kans op een baan. Hetzelfde geldt als hij zich tevens bezig wil en kan houden met de bouw van de jachten.

Bij goed functioneren kan het takenpakket van een Jachtschilder uitgebreid worden. Zo kan hij leiding gaan geven en als leermeester les gaan geven aan leerlingen. Eventueel kan hij later ook zijn eigen bedrijf oprichten.

Baankans Jachtschilder

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Jachtschilder worden: Opleidingen tot Jachtschilder

Wil je jachtschilder worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Jachtschilder? 

Om Jachtschilder te worden, kan de MBO-opleiding Medewerker Industriële Lakverwerking (Jachtschilder) gedaan worden. Deze opleiding duurt twee tot vier jaar en is een uitstroomrichting binnen de beroepsoprichting Medewerker Industriële Lakverwerking. Er worden theorielessen gegeven, maar ook veel praktijkoefeningen. Er moet ook stage worden gelopen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Jachtschilder

Er zijn geen opleidingen Jachtschilder aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Jachtschilder in werkt

Bekijk alle opleidingen Industrie & Productie


Netwerk Jachtschilder

Met wie werkt een Jachtschilder samen? 

 

Een Jachtschilder werkt soms alleen, maar vaak ook in een team. Hij overlegt met collega’s en verdeelt de taken. Bij vragen of problemen kan de Jachtschilder terecht bij zijn leidinggevende. De leidinggevende heeft vaak het directe contact met de klant. Bij een kleine klus kan het zijn dat ook de ‘gewone’ Jachtschilder in contact komt met de opdrachtgever. 


  • Collega’s
  • Leidinggevende
  • Opdrachtgever
Jachtschilder


Organisaties waar een Jachtschilder werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Jachtschilder meestal werkt.

Waar werkt een Jachtschilder?

 

Een Jachtschilder kan werkzaam zijn bij een bedrijf dat enkel jachten schildert, maar hij kan ook werken bij een bedrijf dat zich ook bezighoudt met andere schilder- of bouwwerkzaamheden. Voorbeelden zijn bedrijven in de industriële lakverwerking, meubelindustrie of metaalconservering, die onder andere jachten schilderen en spuiten. Deze bedrijven streven naar winst en horen dus bij de profitsector. Een Jachtschilder kan tevens als freelancer werkzaam zijn.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Jachtschilder

Waar kun je het beste werken als Jachtschilder? Hieronder vind je de best door de Jachtschilder beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Jachtschilder.

Competenties, Skills en Vaardigheden Jachtschilder:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Jachtschilder.

Welke competenties heeft een Jachtschilder nodig?

Een Jachtschilder heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Jachtschilder

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Jachtschilder passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Jachtschilder nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Jachtschilder zijn Succesvolle Werker en Perfectionist.

Een Jachtschilder is energiek, ambitieus en een harde werker. Het beroep is fysiek zwaar, dus de Jachtschilder moet ook beschikken over doorzettingsvermogen en een goede conditie (Succesvolle Werker).

Daarnaast is een Jachtschilder nauwkeurig. De jachten zijn luxe en moeten goed geschilderd worden. De verflaag moet goed dekken en er mogen geen stukjes vergeten worden. De Jachtschilder is dus veeleisend en gedisciplineerd (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Jachtschilder


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Jachtschilder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Jachtschilder

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Jachtschilder

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Jachtschilder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Jachtschilder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Jachtschilder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Jachtschilder. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Jachtschilder iets voor je?

Zou je graag Jachtschilder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Jachtschilder bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Jachtschilder

Joréyachtpainting

Goedenavond,ik zoek per direct twee jachtschilders voor werk in het buitenland,hoge verdiensten gr Remco schrijver joréyachtpainting

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar