Autospuiter Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Autospuiter? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep autospuiter. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je autospuiter wordt.

 

Wat is een Autospuiter?

De Autospuiter houdt zich bezig met het verzorgen van de laklaag op een auto. Als deze lak beschadigd is, loopt de auto hogere risico's. Het is daarom belangrijk dat deze beschadigingen verholpen worden. De Autospuiter zorgt er ten eerste voor dat het oppervlak van de auto klaar is om gespoten te worden. Hiervoor is het soms nodig om de auto te schuren, te plamuren of op een andere manier te behandelen.

Als de voorbehandeling gedaan is, moet de Autospuiter er voor zorgen dat de delen van de auto die niet gelakt moeten worden afgedekt zijn en zo niet gespoten kunnen worden. Dan wordt het oppervlak stofvrij gemaakt en mag de Autospuiter eindelijk aan de slag met de spuit. De lak moet egaal over het oppervlak van de auto gespoten worden, soms meerdere keren, waarna de auto er weer als nieuw uit komt te zien.

Soms is het zo dat de Autospuiter op onbeschadigde auto's patronen maakt. Hiervoor heeft de Autospuiter zekere creatieve vaardigheden nodig die die in normale gevallen niet vereist zijn.Wil je werken als Autospuiter?

Werk je al als Autospuiter en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Autospuiter worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Autospuiter, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Autospuiter in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Klanten
  • Garage-eigenaar
  • Autospuiter

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1450 tot €2450

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Autospuiter

Wat verdient een Autospuiter?

Een startend Autospuiter zal een salaris van rond de €1450 ontvangen. Dit salaris zal oplopen als men Eerste Autospuiter wordt binnen een bedrijf, of als de Autospuiter op een andere, meer specialistische en creatieve manier diensten gaat aanbieden die andere autospuiters niet verzorgen. Dan kan het salaris oplopen tot wel €2450 per maand.

Salarisschaal Autospuiter

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Autospuiter

Op zoek naar een nieuwe baan als Autospuiter? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Autospuiter. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Autospuiter vacatures

Vacature Autospuiter (M/ V)
Werkis
Ben jij een flexibele collega, werk je teamgericht, wil je leren en werken combineren? Lees dan snel verder! Wij zoeken namelijk een Autospuiter (M/V)! • Salaris variërend van €2000.- tot …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Autospuiter

Wat is de toekomst van Autospuiter?

Er is voldoende werk te vinden als Autospuiter, vooral als je via de vakopleiding naar een baan gaat zoeken. Dan kan je zo aan het werk. Verder kan je doorgroeien tot Eerste autospuiter of een artistiek Autospuiter worden die de meer exclusieve ontwerpen op een auto gaat maken en dus niet langer (alleen) reparatiewerk doet.

Baankans Autospuiter

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Autospuiter worden: Opleidingen tot Autospuiter

Wil je Autospuiter worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Autospuiter.

Hoe word je een Autospuiter? 

Om Autospuiter te worden volgt men een vakopleiding Autospuiter op een ROC of bij een Carrosseriebedrijf.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Autospuiter

Er zijn geen opleidingen Autospuiter aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Autospuiter in werkt

Bekijk alle opleidingen Automotive

Omscholen of doorgroeien tot Autospuiter

Als je Autospuiter wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Autospuiter zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Autospuiter

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Autospuiter?

Competenties en Vaardigheden Autospuiter

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Autospuiter nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Autospuiter nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Autospuiter

Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een Autospuiter

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Autospuiter. Als Autospuiter wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Autospuiter:


zie volledige beschrijving persoonstype Autospuiter

Vakkennis voor een Autospuiter

Het is voor een Autospuiter ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Autospuiter zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Autospuiter


Werkervaring Autospuiter

Het is voor een startend Autospuiter die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Autospuiter is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Autospuiter het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Autospuiter

Met wie werkt een Autospuiter samen? 

De Autospuiter praat met de klant, met zijn baas en met andere Autospuiters als die er zijn. De Autospuiter werkt meestal in een garage en zal daar met de andere medewerkers en de eigenaar te maken hebben.


  • Klanten
  • Garage-eigenaar
  • Autospuiter
Autospuiter


Organisaties waar een Autospuiter werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Autospuiter meestal werkt.

Waar werkt een Autospuiter?

De Autospuiter werkt bij een garage of bij een ander soort autobedrijf. Dit zijn bedrijven in de profit sector.

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Autospuiter

Waar kun je het beste werken als Autospuiter? Hieronder vind je de best door de Autospuiter beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Autospuiter.

Competenties, Skills en Vaardigheden Autospuiter:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Autospuiter.

Welke competenties heeft een Autospuiter nodig?

Een Autospuiter heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Autospuiter

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Autospuiter passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Autospuiter nodig? 

De Autospuiter is erop gericht om de lak op de auto zo goed mogelijk aan te brengen, zodat de klant niets te klagen heeft en de auto er weer mooi uit komt te zien (Succesvolle werker). Om dit goed te doen heeft de Autospuiter een goed waarnemingsvermogen nodig, moet hij heel precies kunnen werken en moet hij onderzoeken en bepalen of het metaal van de auto niet te beschadigd is om lak aan te kunnen brengen (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Autospuiter


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Autospuiter

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Autospuiter

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Autospuiter

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Autospuiter

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Autospuiter dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Autospuiter belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Autospuiter. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Autospuiter iets voor je?

Zou je graag Autospuiter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Autospuiter bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Autospuiter

Ajas

Salaris klopt niet helemaal kennis verdient tot 2700

Bert

Ga naar schadeherstel bedrijven en vraag of ze iemand nodig hebben, de praktijk samen met school of cursus is de allerbeste leerschool. Belangrijk is s dat je echt de passie voor het vak hebt, alleen zo wordt je een vakman, verder is van belang dat je een goede leermeester hebt die je het vak goed leert. Heel veel succes het is het mooiste vak wa a t er is. Bert chef spuiter

Ronald M

Als je een BBL opleiding doet en werk zoekt in de week van 18 - 20 uur in de week. Is daar voldoende plek voor ? of kan ik beter een BOL opleiding doen.  

autospuiter

Veel van de toekomstige autospuiters,weten het verschil niet tussen bol en bbl.Even in het kort  ,BOL is-schooll en stge,BBL-werken en leren.BOL-meer theorie en zelfstudie-BBL-meer practijk,Bol-een baan bij een leerbedrijf is niet verplicht.BBL-je hebt een baan bij een leerbedrijf.Om op je vraag terug te komen.Het is moeilijk om van mijn situatie een antwoord opte geven.Enigste oplossing bedrijven opzoeken en er op af stappen.M.vr.gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar