Constructieschilder Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Constructieschilder? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep constructieschilder. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je constructieschilder wordt.

 

Wat is een Constructieschilder?

Als constructieschilder werk je vooral in de buitenlucht aan het onderhoud en de bescherming van een gebouw. Soms hoef je alleen de ondergrond te schilderen maar in andere gevallen zijn onderdelen rot en moeten deze vervangen worden. Het vervangen van onderdelen moet je als constructieschilder ook kunnen. Pas als alles goed stevig is, worden de beschermende verflagen aangebracht. Als constructieschilder werk je vaak bij mensen thuis. Soms heb je als constructieschilder ook ervaring nodig in het stralen en coaten van gebouwen of onderdelen.

Wil je werken als Constructieschilder?

Werk je al als Constructieschilder en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Constructieschilder worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Constructieschilder, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Constructieschilder in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Klanten
  • Collega schilders

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1400 tot €2600

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

59


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Constructieschilder

Wat verdient een Constructieschilder?

Als beginnend constructieschilder verdien je ongeveer rond de 1400 euro bruto per maand. Je startsalaris is afhankelijk van de organisatie waarbinnen je werkzaam bent. Het salaris van een constructieschilder kan oplopen tot ongeveer 2600 euro bruto per maand. Dit kan als men voldoende ervarig heeft opgedaan en goed werk afleverd. Ook kun je als constructieschilder een eigen bedrijf beginnen. Als zelfstandige constructieschilder kun je rekenen op een uurloon van ongeveer 30 euro. Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn ook afhankelijk van de organisatie waarbinnen je werkzaam bent.

Salarisschaal Constructieschilder

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Constructieschilder

Op zoek naar een nieuwe baan als Constructieschilder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Constructieschilder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Constructieschilder vacatures

Onderhoudsschilder
Luba
Functieomschrijving Je komt te werken in een team met onderhoudsspecialisten, waaronder dus onderhoudsschilders. Als specialist ben jij zelf verantwoordelijk voor de planning en kwaliteit van het afgeleverde werk, want jij …
Onderhoudsschilder
Covebo Uitzendgroep
Voor een project in Bavel zijn wij voor deze opdrachtgever op zoek naar een schilder in de onderhoud.Jouw dagelijkse werkzaamheden bestaan o.a. uit: - Schilderwerk van zowel woning- als utiliteitsbouw en …
Onderhoudsschilder (m/ v)
Uitzendbureau.nl
Schilder | Fulltime | Nijverdal Koers Oost Bouwdiensten zoekt voor een schildersbedrijf in Nijverdal een ervaren schilder met zowel ervaring in onderhoud als in nieuwbouw schilderwerkzaamheden. Iemand die het vak …
Onderhoudsschilder
Uitzendbureau.nl
Voor onze opdrachtgever zijn we op zoek naar een onderhoudsschilder voor monumentale panden, nieuwbouw, particulier en renovatieprojecten. Het werk is jaar rond. Start is per direct. Vaardigheden Meerdere jaren ervaring …
Onderhoudsschilder gezocht regio Overijssel
Uitzendbureau.nl
Voor een goede relatie van ons zijn wij op zoek naar onderhoudsschilders voor verschillende projecten. Dit bedrijf is gespecialiseerd in schilderwerken. De werkzaamheden betreffen voornamelijk de onderhouds- als de renovatiemarkt. …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Constructieschilder

Wat is de toekomst van Constructieschilder?

Als constructieschilder heb je een relatief goed arbeidsmarktperspectief. Er zijn veel vacatures open zowel in de industrie als in de onderhoud.

De doorgroeimogelijkheden zijn daarentegen redelijk beperkt. Je kan als constructieschilder je eigen bedrijf opzetten, maar binnen een bedrijf doorgroeien vindt nauwelijks plaats. Wel kan je als constructieschilder binnen een bedrijf of een andere bedrijf doorgroeien naar een andere functie, maar hiervoor zal je dan vaak weer een opleiding moeten volgen.

 

Baankans Constructieschilder

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

59


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Constructieschilder worden: Opleidingen tot Constructieschilder

Wil je constructieschilder worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Constructieschilder? 

Om constructieschilder te worden volg je een vakopleiding tot Schilder op MBO-niveau. Deze opleiding is vooral praktijkgericht en voor dit praktijkgedeelte, dat bij een bedrijf plaatsvindt, wordt men vaak ook al betaald.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Constructieschilder

Er zijn geen opleidingen Constructieschilder aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Constructieschilder in werkt

Bekijk alle opleidingen Bouw


Netwerk Constructieschilder

Met wie werkt een Constructieschilder samen? 

Als constructieschilder heb je voornamelijk contact met klanten. Zij zijn de mensen die je inhuren voor bepaald schilderwerk en dit zijn dan ook de mensen waaraan je gedeeltelijk verantwoording moet afleggen. Ook heb je als constructieschilder contact met andere schilders. Soms wordt  je als constructieschilder gevraagd om bij een groot project te helpen en werk je met samen met andere schilders of aannemers.


  • Klanten
  • Collega schilders
Constructieschilder


Organisaties waar een Constructieschilder werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Constructieschilder meestal werkt.

Waar werkt een Constructieschilder?

Als constructieschilder werk je vaak in de industriële sector of bij een schilders- of aannemersbedrijf. Ook kan men ervoor kiezen om zelfstandig ondernemer te worden. Je werkt als constructieschilder dus in de profitsector.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Constructieschilder

Waar kun je het beste werken als Constructieschilder? Hieronder vind je de best door de Constructieschilder beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Constructieschilder.

Competenties, Skills en Vaardigheden Constructieschilder:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Constructieschilder.

Welke competenties heeft een Constructieschilder nodig?

Een Constructieschilder heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Constructieschilder

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Constructieschilder passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Constructieschilder nodig? 

Als constructieschilder moet je resultaatgericht werken en goed werk willen afleveren aan de klanten. Je als constructieschilder energiek en optimistisch te werk gaan (Succesvolle werker).

Verder is het als constructieschilder belangrijk dat je kritisch naar je eigen werk moet kijken. Je moet secuur werken want er kunnen zich altijd onverwachte problemen voordoen waarop je als schilder dan soms snel moet anticiperen. Als constructieschilder moet je een goed inzicht hebben in de omgeving (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor ConstructieschilderInterview met een Constructieschilder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Constructieschilder

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Constructieschilder

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Constructieschilder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Constructieschilder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Constructieschilder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Constructieschilder. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Constructieschilder iets voor je?

Zou je graag Constructieschilder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Constructieschilder bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Constructieschilder

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar