Constructieschilder Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Constructieschilder? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep constructieschilder. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je constructieschilder wordt.

 

Wat is een Constructieschilder?

Als constructieschilder werk je vooral in de buitenlucht aan het onderhoud en de bescherming van een gebouw. Soms hoef je alleen de ondergrond te schilderen maar in andere gevallen zijn onderdelen rot en moeten deze vervangen worden. Het vervangen van onderdelen moet je als constructieschilder ook kunnen. Pas als alles goed stevig is, worden de beschermende verflagen aangebracht. Als constructieschilder werk je vaak bij mensen thuis. Soms heb je als constructieschilder ook ervaring nodig in het stralen en coaten van gebouwen of onderdelen.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Constructieschilder?

Werk je al als Constructieschilder en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Constructieschilder worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Constructieschilder, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Constructieschilder in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Klanten
  • Collega schilders

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1400 tot €2600

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

246


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Constructieschilder

Wat verdient een Constructieschilder?

Als beginnend constructieschilder verdien je ongeveer rond de 1400 euro bruto per maand. Je startsalaris is afhankelijk van de organisatie waarbinnen je werkzaam bent. Het salaris van een constructieschilder kan oplopen tot ongeveer 2600 euro bruto per maand. Dit kan als men voldoende ervarig heeft opgedaan en goed werk afleverd. Ook kun je als constructieschilder een eigen bedrijf beginnen. Als zelfstandige constructieschilder kun je rekenen op een uurloon van ongeveer 30 euro. Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn ook afhankelijk van de organisatie waarbinnen je werkzaam bent.

Salarisschaal Constructieschilder

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Constructieschilder

Op zoek naar een nieuwe baan als Constructieschilder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Constructieschilder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Constructieschilder vacatures

Vacature Onderhoudsschilder Onderhoud Renovatie / Rijbewijs B
WR
Wie wordt jouw werkgever?:Wij zijn een vastgoedonderhoudsbedrijf.Wil jij werken als onderhoudsschilder?Heb jij ervaring als onderhoudsschilder? Vaste baan: Onderhoudsschilder Onderhoud Renovatie | MBO | - | Onderhoudsschilder Wij zijn een …
Vacature Constructieschilder
VNOM
Wat ga je doen?Als constructieschilder werk je voornamelijk lekker in de buitenlucht aan het onderhoud en de bescherming van een gebouw en/of constructie. Je zal je bezig houden met het …
Vacature Onderhoudsschilder
VNOM
Wat ga je doen?Heb jij ervaring als onderhoudsschilder en ben je op zoek naar een bedrijf waar je lekker kan werken zonder gedoe? Dan heb ik wellicht de juiste baan …
Vacature Onderhoudsschilder
VNOM
Wat ga je doen?Wij zijn voor een schildersbedrijf op zoek naar een Onderhoudsschilder uit de regio Rotterdam. Aangezien het werk in de omgeving van Rotterdam is, zouden wij het prettig …
Vacature Onderhoudsschilder
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf bestaat nu bijna 11 jaar en is opgericht door een jonge eigenaar die ooit begon als zpp'er in de schildersbranche. Ondertussen zijn ze uitgegroeid tot een timmer-, …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Constructieschilder

Wat zijn de baankansen voor een Constructieschilder?

Als constructieschilder heb je een relatief goed arbeidsmarktperspectief. Er zijn veel vacatures open zowel in de industrie als in de onderhoud.

De doorgroeimogelijkheden zijn daarentegen redelijk beperkt. Je kan als constructieschilder je eigen bedrijf opzetten, maar binnen een bedrijf doorgroeien vindt nauwelijks plaats. Wel kan je als constructieschilder binnen een bedrijf of een andere bedrijf doorgroeien naar een andere functie, maar hiervoor zal je dan vaak weer een opleiding moeten volgen.

 

De actuele kans op werk voor een Constructieschilder

Het beroep Constructieschilder is onderdeel van de beroepsfamilie Verf- en lakspuiters. De kans op werk voor de beroepsfamilie Verf- en lakspuiters is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

246

Baankans Constructieschilder

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Constructieschilder worden: Opleidingen tot Constructieschilder

Wil je Constructieschilder worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Constructieschilder.

Hoe word je een Constructieschilder? 

Om constructieschilder te worden volg je een vakopleiding tot Schilder op MBO-niveau. Deze opleiding is vooral praktijkgericht en voor dit praktijkgedeelte, dat bij een bedrijf plaatsvindt, wordt men vaak ook al betaald.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Constructieschilder

Er zijn geen opleidingen Constructieschilder aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Constructieschilder in werkt

Bekijk alle opleidingen Bouw

Omscholen tot Constructieschilder

Als je je wilt omscholen tot Constructieschilder is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Constructieschilder zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Constructieschilder dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Constructieschilder

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Constructieschilder

Als je Constructieschilder wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Constructieschilder zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Constructieschilder

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Constructieschilder?

Competenties en Vaardigheden Constructieschilder

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Constructieschilder nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Constructieschilder nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Constructieschilder

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Constructieschilder

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Constructieschilder. Als Constructieschilder wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

Vakkennis voor een Constructieschilder

Het is voor een Constructieschilder ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Constructieschilder zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Constructieschilder


Werkervaring Constructieschilder

Het is voor een startend Constructieschilder die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Constructieschilder is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Metselaar .

Iets anders leren?

Is Constructieschilder het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Constructieschilder

Met wie werkt een Constructieschilder samen? 

Als constructieschilder heb je voornamelijk contact met klanten. Zij zijn de mensen die je inhuren voor bepaald schilderwerk en dit zijn dan ook de mensen waaraan je gedeeltelijk verantwoording moet afleggen. Ook heb je als constructieschilder contact met andere schilders. Soms wordt  je als constructieschilder gevraagd om bij een groot project te helpen en werk je met samen met andere schilders of aannemers.


  • Klanten
  • Collega schilders
Constructieschilder


Organisaties waar een Constructieschilder werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Constructieschilder meestal werkt.

Waar werkt een Constructieschilder?

Als constructieschilder werk je vaak in de industriële sector of bij een schilders- of aannemersbedrijf. Ook kan men ervoor kiezen om zelfstandig ondernemer te worden. Je werkt als constructieschilder dus in de profitsector.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Constructieschilder

Waar kun je het beste werken als Constructieschilder? Hieronder vind je de best door de Constructieschilder beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Constructieschilder.

Competenties, Skills en Vaardigheden Constructieschilder:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Constructieschilder.

Welke competenties heeft een Constructieschilder nodig?

Een Constructieschilder heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Constructieschilder

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Constructieschilder passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Constructieschilder nodig? 

Als constructieschilder moet je resultaatgericht werken en goed werk willen afleveren aan de klanten. Je als constructieschilder energiek en optimistisch te werk gaan (Succesvolle werker).

Verder is het als constructieschilder belangrijk dat je kritisch naar je eigen werk moet kijken. Je moet secuur werken want er kunnen zich altijd onverwachte problemen voordoen waarop je als schilder dan soms snel moet anticiperen. Als constructieschilder moet je een goed inzicht hebben in de omgeving (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor ConstructieschilderInterview met een Constructieschilder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Constructieschilder

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Constructieschilder

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Constructieschilder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Constructieschilder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Constructieschilder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Constructieschilder. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Constructieschilder iets voor je?

Zou je graag Constructieschilder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Constructieschilder bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Constructieschilder

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar