Constructieschilder Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Constructieschilder worden: Opleidingen tot Constructieschilder

Wil je Constructieschilder worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Constructieschilder, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Constructieschilder.

Hoe word je een Constructieschilder? 

Om constructieschilder te worden volg je een vakopleiding tot Schilder op MBO-niveau. Deze opleiding is vooral praktijkgericht en voor dit praktijkgedeelte, dat bij een bedrijf plaatsvindt, wordt men vaak ook al betaald.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Constructieschilder

Er zijn geen opleidingen Constructieschilder aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Constructieschilder in werkt

Bekijk meer opleidingen Bouw

Is het verstandig om Constructieschilder te worden?

Voordat je aan een opleiding Constructieschilder begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Constructieschilder worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Constructieschilder?

Als constructieschilder heb je een relatief goed arbeidsmarktperspectief. Er zijn veel vacatures open zowel in de industrie als in de onderhoud.

De doorgroeimogelijkheden zijn daarentegen redelijk beperkt. Je kan als constructieschilder je eigen bedrijf opzetten, maar binnen een bedrijf doorgroeien vindt nauwelijks plaats. Wel kan je als constructieschilder binnen een bedrijf of een andere bedrijf doorgroeien naar een andere functie, maar hiervoor zal je dan vaak weer een opleiding moeten volgen.

 

De actuele kans op werk voor een Constructieschilder

Het beroep Constructieschilder is onderdeel van de beroepsfamilie Verf- en lakspuiters. De kans op werk voor de beroepsfamilie Verf- en lakspuiters is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

50

Baankans Constructieschilder

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Constructieschilder

Als je je wilt omscholen tot Constructieschilder is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Constructieschilder door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Constructieschilder zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Constructieschilder

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Constructieschilder dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Leerling vacatures

Vacature Leerling-onderhoudsschilders gezocht regio Zeeland en West-Brabant
Flexschilder
Voor de regio's Zeeland en West-Brabant zijn wij op zoek naar leerling-schilders Heb jij al langere tijd interesse in het mooie schildersvak maar heb je die keuze gewoon niet eerder …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Constructieschilder

Als je Constructieschilder wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Constructieschilder zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Constructieschilder

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Constructieschilder?

Competenties en Vaardigheden Constructieschilder

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Constructieschilder nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Constructieschilder nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Constructieschilder

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Constructieschilder

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Constructieschilder. Als Constructieschilder wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

Vakkennis voor een Constructieschilder

Het is voor een Constructieschilder ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Constructieschilder zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Constructieschilder


Werkervaring Constructieschilder

Het is voor een startend Constructieschilder die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Constructieschilder is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Constructieschilder, maar iets anders?

Is een opleiding Constructieschilder het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Constructieschilder te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Constructieschilder te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Constructieschilder te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Constructieschilder te worden?

Zou je graag Constructieschilder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Constructieschilder voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar