U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Directeur personeelszaken

Directeur personeelszaken worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een directeur personeelszaken? Lees de functieomschrijving.

 

De directeur Personeelszaken leidt de personeelszaken afdeling in een bedrijf. De directeur Personeelszaken is verantwoordelijk dat zijn/haar werknemers de deadlines halen die nodig zijn om winst te maken. Deze werknemers houden zich bezig met de dynamiek van het personeel dat in het bedrijf werkt op verschillende afdelingen.  De directeur Personeelszaken heeft verschillende taken. Ten eerste stuurt de directeur Personeelszaken de mensen aan die onder hem werken zodat het team goed functioneert. Het is mogelijk dat de directeur Personeelszaken hier iemand opzet die een aantal zaken van hem of haar overneemt. Echter, de directeur Personeelszaken is eindverantwoordelijk voor het functioneren van het team op de personeelszaken afdeling dus het is aan hem of haar om het team zelf aan te sturen of er iemand voor in dienst te nemen.
Daarbij is het van het grootste belang dat de directeur Personeelszaken goed is in het maken en halen van bedrijfsplannen. Het is aan de directeur Personeelszaken om inzicht te hebben in de markt waarop gewerkt wordt en de lat dusdanig hoog te leggen dat er plannen gehaald kunnen worden maar het wel een uitdaging blijft.  De directeur Personeelszaken bestudeert daarbij ook de concurrenten op de markt en neemt dit mee in zijn bedrijfsstrategie. Deze zal de directeur Personeelszaken dan ook van tijd tot tijd moeten aanpassen. Ook is het aan de directeur Personeelszaken om snel in te zien wanneer iemand of een team op de personeelszaken afdeling niet goed functioneert. De directeur Personeelszaken wil ten alle tijden voorkomen dat het niet goed functioneren van iemand invloed heeft op de gang van zaken en zal dus voortijdig in moeten grijpen door iemand te waarschuwen, te instrueren of te ontslaan.
Tevens moet de directeur Personeelszaken verstand hebben van de afdeling waarop hij/zij werkzaam is. De directeur Personeelszaken moet zelf ook ervaring hebben opgedaan in de personeelszaken zodat hij/zij precies weet wat de valkuilen zijn en hoe iemand op de afdeling zich dient te ontwikkelen tot een goede werknemer. De directeur Personeelszaken neemt ook mensen aan en moet snel kunnen merken of iemand de potentie heeft om goed te worden in de personeelszaken. Tot slot overlegt de directeur Personeelszaken veel met andere leidinggevende in het bedrijf waar de personeelszaken bij hoort. 

Mensen vonden ons op: Job Directeur personeelszaken, Baan Directeur personeelszaken, Directeur personeelszaken Worden, Functie-eisen Directeur personeelszaken, Verantwoordelijkheden Directeur personeelszaken, Functieprofiel Directeur personeelszaken, Wat doet een Directeur personeelszaken, Werken als Directeur personeelszaken.

Directeur personeelszaken worden: Opleiding tot directeur personeelszaken

De directeur Personeelszaken heeft meestal een hbo of universitaire opleiding genoten in de richting van Economie, Bedrijfskunde of marketing. Er is geen specifieke opleiding die aan sluit bij dit beroep maar een directeur Personeelszaken dient wel kennis van zaken te hebben en in staat te zijn een bedrijfsstructuur te kennen en daarbij ook de markt waarop gewerkt wordt. Een economische achtergrond is dus wel een vereiste. Daarbij dient de directeur Personeelszaken verstand te hebben van het gebied waar hij/zij leiding in geeft, namelijk de personeelszaken. Het is van belang dat de directeur Personeelszaken een opleiding heeft genoten waarin hij/zij deze tak goed heeft leren kennen.
 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Directeur personeelszaken, Directeur personeelszaken Worden, Opleidingsniveau Directeur personeelszaken, Scholing Directeur personeelszaken, Studie Directeur personeelszaken, Bijscholing Directeur personeelszaken, Omscholing Directeur personeelszaken.

Organisaties waar een directeur personeelszaken doorgaans werkzaam is

 

De directeur Personeelszaken kan zowel voor een profit organisatie werken als voor een non profit organisatie. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Directeur personeelszaken, Directeur personeelszaken Worden, Opleidingsniveau Directeur personeelszaken, Scholing Directeur personeelszaken, Studie Directeur personeelszaken, Bijscholing Directeur personeelszaken, Omscholing Directeur personeelszaken.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden directeur personeelszaken

 

 

 

Het salaris is afhankelijk van ervaring, leeftijd en het aantal mensen dat de directeur Personeelszaken onder zich heeft werken. Uitgaande van tussen de 50 en 500 mensen in dienst, verdient een directeur Personeelszaken tussen de E 4500 en de E 6500  bruto per maand. Echter, dit salaris kan ook beginnen met minder en stijgen naarmate er goed werk wordt afgeleverd en de ervaring groeit.

Mensen vonden ons op: Salaris Directeur personeelszaken, Loon Directeur personeelszaken, Wat verdien je als Directeur personeelszaken, Salarisschaal Directeur personeelszaken, Salarisindicatie Directeur personeelszaken, Bonus Directeur personeelszaken, CAO Directeur personeelszaken, Brutoloon Directeur personeelszaken, Nettoloon Directeur personeelszaken, Vakantiedagen Directeur personeelszaken, Pensioen Directeur personeelszaken.

Competenties, skills & vaardigheden directeur personeelszaken

 • Samenwerken
 • Motiveren
 • Leiderschap
 • Anticiperen
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Directeur personeelszaken, Vaardigheden Directeur personeelszaken, Attitude Directeur personeelszaken, Kwalificaties Directeur personeelszaken, Competentieprofiel Directeur personeelszaken.

Boeken voor het beroep directeur personeelszaken

Wil je meer weten over het beroep directeur personeelszaken? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je directeur personeelszaken bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken directeur personeelszaken te komen.

Aan Het Strand Is Iedereen Directeur | Loesje

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789046114155 | 192 pagina's

Wat dacht u van korter werken en meer verdienen? Het kan best hoor: 32 uur met behoud van vrouw en kinderen. Dit boekje gaat over werk in al haar facetten. Over de ideale baan, solliciteren, gesprekken bij de koffieautomaat, files, werkdruk en flexplekken...

Collaborative Leadership | Peter M. Dewitt

Six Influences That Matter Most - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9781506337111 | 232 pagina's

Get the ammunition you need to fuel collaborative leadership in your school. What type of leadership do you practice? Many of us rely on transformational and instructional leadership. But there are advantages in applying a holistic angle including all sta...

The School and Society | John Dewey

& the Child and the Curriculum - Engels | Hardcover | 9780486419541 | 128 pagina's

First published in 1899, The School and Society describes John Dewey’s experiences with his own famous Laboratory School, started in 1896. Dewey’s experiments at the Laboratory School reflected his original social and educational philosophy based on Ameri...

Mensen vonden ons op: boeken voor Directeur personeelszaken, Directeur personeelszaken ebooks, boek Directeur personeelszaken.

Persoonstypen directeur personeelszaken

 

 

De directeur Personeelszaken dient een goed leidinggevende te zijn. Vaak heeft een directeur Personeelszaken veel mensen onder zich werken en dient hij/zij een bepaald overwicht te hebben en uit te stralen zodat mensen hem of haar serieus nemen. De directeur Personeelszaken moet deze leidinggevende rol ten alle tijden opzich nemen zodat het voor iedereen duidelijk is aan wie ze verantwoording af moeten leggen.
Tevens is het belangrijk dat de directeur Personeelszaken een perfectionist is. Hij/zij moet als directeur perfect willen functioneren en moet ook willen dat iedereen waar de directeur verantwoordelijk is perfect functioneert. Dit dient dan ook het streven te zijn van de directeur Personeelszaken. Uiteraard gaan er dingen mis die opgelost moeten worden maar het streven is om ten alle tijden perfect werk af te leveren. Zowel in het maken van bedrijfsplannen , als het halen ervan, als het aansturen van het team dat praktiseert. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Directeur personeelszaken, Karakter Directeur personeelszaken.

Netwerk directeur personeelszaken

 

 

Ten eerst heeft de directeur te maken met werknemers omdat de directeur Personeelszaken deze werknemers aan neemt of ontslaat als dit nodig is. Er is dus ten alle tijden een contact moment met de werknemers op de afdeling. Daarbij is de directeur Personeelszaken verantwoordelijk voor de kwaliteit van het werk van zijn/haar werknemers. Dit kan betekenen dat de directeur Personeelszaken de werknemers zelf aanstuurt. In dat geval is er nog meer contact tijdens de werkuren.
Ook kan het zijn dat er leidinggevenden aangewezen worden die elk een team werknemers aansturen. In dat geval zal er veel contact zijn met de leidinggevenden op de afdeling.
Tot slot heeft de directeur Personeelszaken contact met andere directeuren van het bedrijf. Zo zullen er dagelijks vergaderingen plaatsvinden waar de directeur Personeelszaken aan deel zal nemen om zijn/haar afdeling te vertegenwoordigen. Het is goed mogelijk dat de directeur Personeelszaken een secretaresse heeft die zaken voor de directeur Personeelszaken regelt. Als dit het geval is, zal er veel contact zijn met hem of haar. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Directeur personeelszaken, Medewerkers Directeur personeelszaken.

Is het beroep directeur personeelszaken iets voor jou?

Zou je graag directeur personeelszaken willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als directeur personeelszaken bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Directeur personeelszaken, beroepskeuzetest Directeur personeelszaken, beroep Directeur personeelszaken kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden directeur personeelszaken

De directeur Personeelszaken moet zich eerst heel erg bewijzen om voor deze baan in aanraking te komen. Er van uitgaande dat de directeur Personeelszaken dit heeft gedaan en op verschillende plekken relevante ervaring heeft opgedaan, is het alsnog moeilijk om een dergelijke functie te bekleden. Dit omdat de concurrentie zeer groot is en deze functie binnen een bedrijf maar voor een of twee mensen is weggelegd.
Het is niet echt mogelijk om door te groeien omdat de functie van directeur Personeelszaken al de hoogste functie is binnen de personeelszaken. Wel zou het kunnen dat de directeur Personeelszaken begint met 50 mensen die onder hem of haar werken en dat dit na een tijd een groter aantal wordt als de directeur Personeelszaken zich heeft bewezen. Het salaris zal dan ook stijgen.

Arbeidsmarktperspectief score directeur personeelszaken

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep directeur personeelszaken. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Directeur personeelszaken, Promotie mogelijkheden Directeur personeelszaken, Carriere Directeur personeelszaken.

Solliciteren op de functie directeur personeelszaken

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als directeur personeelszaken dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor directeur personeelszaken belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als directeur personeelszaken. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Directeur personeelszaken, CV Directeur personeelszaken, sollicitatie Directeur personeelszaken.

Interviews met directeur personeelszaken

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen directeur personeelszaken

Vacatures directeur personeelszaken

Op zoek naar een nieuwe baan als Directeur personeelszaken? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Directeur personeelszaken. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De directeur Personeelszaken leidt de personeelszaken afdeling in een bedrijf. De directeur Personeelszaken is verantwoordelijk dat zijn/haar werknemers de deadlines halen die nodig zijn om winst te maken. Deze werknemers houden zich bezig met de dynamiek van het personeel dat in het bedrijf werkt op verschillende afdelingen.

Beoordeling Directeur personeelszaken

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Directeur personeelszaken' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Directeur personeelszaken

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep