Directeur personeelszaken Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Directeur personeelszaken? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep directeur personeelszaken. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je directeur personeelszaken wordt.

 

Wat is een Directeur personeelszaken?

 

De directeur Personeelszaken leidt de personeelszaken afdeling in een bedrijf. De directeur Personeelszaken is verantwoordelijk dat zijn/haar werknemers de deadlines halen die nodig zijn om winst te maken. Deze werknemers houden zich bezig met de dynamiek van het personeel dat in het bedrijf werkt op verschillende afdelingen.  De directeur Personeelszaken heeft verschillende taken. Ten eerste stuurt de directeur Personeelszaken de mensen aan die onder hem werken zodat het team goed functioneert. Het is mogelijk dat de directeur Personeelszaken hier iemand opzet die een aantal zaken van hem of haar overneemt. Echter, de directeur Personeelszaken is eindverantwoordelijk voor het functioneren van het team op de personeelszaken afdeling dus het is aan hem of haar om het team zelf aan te sturen of er iemand voor in dienst te nemen.
Daarbij is het van het grootste belang dat de directeur Personeelszaken goed is in het maken en halen van bedrijfsplannen. Het is aan de directeur Personeelszaken om inzicht te hebben in de markt waarop gewerkt wordt en de lat dusdanig hoog te leggen dat er plannen gehaald kunnen worden maar het wel een uitdaging blijft.  De directeur Personeelszaken bestudeert daarbij ook de concurrenten op de markt en neemt dit mee in zijn bedrijfsstrategie. Deze zal de directeur Personeelszaken dan ook van tijd tot tijd moeten aanpassen. Ook is het aan de directeur Personeelszaken om snel in te zien wanneer iemand of een team op de personeelszaken afdeling niet goed functioneert. De directeur Personeelszaken wil ten alle tijden voorkomen dat het niet goed functioneren van iemand invloed heeft op de gang van zaken en zal dus voortijdig in moeten grijpen door iemand te waarschuwen, te instrueren of te ontslaan.
Tevens moet de directeur Personeelszaken verstand hebben van de afdeling waarop hij/zij werkzaam is. De directeur Personeelszaken moet zelf ook ervaring hebben opgedaan in de personeelszaken zodat hij/zij precies weet wat de valkuilen zijn en hoe iemand op de afdeling zich dient te ontwikkelen tot een goede werknemer. De directeur Personeelszaken neemt ook mensen aan en moet snel kunnen merken of iemand de potentie heeft om goed te worden in de personeelszaken. Tot slot overlegt de directeur Personeelszaken veel met andere leidinggevende in het bedrijf waar de personeelszaken bij hoort. Wil je werken als Directeur personeelszaken?

Werk je al als Directeur personeelszaken en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Directeur personeelszaken worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Directeur personeelszaken, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Directeur personeelszaken in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Werknemers
 • Leidinggevenden
 • Andere directeuren
 • Secretaresse

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €4500 tot €6500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Directeur personeelszaken

Wat verdient een Directeur personeelszaken?

 

 

 

Het salaris is afhankelijk van ervaring, leeftijd en het aantal mensen dat de directeur Personeelszaken onder zich heeft werken. Uitgaande van tussen de 50 en 500 mensen in dienst, verdient een directeur Personeelszaken tussen de E 4500 en de E 6500  bruto per maand. Echter, dit salaris kan ook beginnen met minder en stijgen naarmate er goed werk wordt afgeleverd en de ervaring groeit.

Salarisschaal Directeur personeelszaken

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Directeur personeelszaken

Er zijn geen vacatures Directeur personeelszaken aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Directeur personeelszaken in werkt.

Meer weten over de sector waar een Directeur personeelszaken in werkt

Bekijk werken in Handel, Groothandel & Detailhandel

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Directeur personeelszaken

Wat is de toekomst van Directeur personeelszaken?

De directeur Personeelszaken moet zich eerst heel erg bewijzen om voor deze baan in aanraking te komen. Er van uitgaande dat de directeur Personeelszaken dit heeft gedaan en op verschillende plekken relevante ervaring heeft opgedaan, is het alsnog moeilijk om een dergelijke functie te bekleden. Dit omdat de concurrentie zeer groot is en deze functie binnen een bedrijf maar voor een of twee mensen is weggelegd.
Het is niet echt mogelijk om door te groeien omdat de functie van directeur Personeelszaken al de hoogste functie is binnen de personeelszaken. Wel zou het kunnen dat de directeur Personeelszaken begint met 50 mensen die onder hem of haar werken en dat dit na een tijd een groter aantal wordt als de directeur Personeelszaken zich heeft bewezen. Het salaris zal dan ook stijgen.

Baankans Directeur personeelszaken

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Directeur personeelszaken worden: Opleidingen tot Directeur personeelszaken

Wil je Directeur personeelszaken worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Directeur personeelszaken.

Hoe word je een Directeur personeelszaken? 

De directeur Personeelszaken heeft meestal een hbo of universitaire opleiding genoten in de richting van Economie, Bedrijfskunde of marketing. Er is geen specifieke opleiding die aan sluit bij dit beroep maar een directeur Personeelszaken dient wel kennis van zaken te hebben en in staat te zijn een bedrijfsstructuur te kennen en daarbij ook de markt waarop gewerkt wordt. Een economische achtergrond is dus wel een vereiste. Daarbij dient de directeur Personeelszaken verstand te hebben van het gebied waar hij/zij leiding in geeft, namelijk de personeelszaken. Het is van belang dat de directeur Personeelszaken een opleiding heeft genoten waarin hij/zij deze tak goed heeft leren kennen.
 

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Directeur personeelszaken

Cursus Bevlogenheid
Deze cursus maakt deel uit van het pakket "Gezondheid & fit" dit pakket bestaat uit meerdere opleidingen en cursussen. Cursus Bevlogenheid De kracht van positieve psychologie De online cursus Bevlogenheid …
Cursus Bevlogenheid

Omscholen of doorgroeien tot Directeur personeelszaken

Als je Directeur personeelszaken wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Directeur personeelszaken zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Directeur personeelszaken

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Directeur personeelszaken?

Competenties en Vaardigheden Directeur personeelszaken

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Directeur personeelszaken nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Directeur personeelszaken nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Directeur personeelszaken

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Directeur personeelszaken

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Directeur personeelszaken. Als Directeur personeelszaken wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Directeur personeelszaken:


zie volledige beschrijving persoonstype Directeur personeelszaken

Vakkennis voor een Directeur personeelszaken

Het is voor een Directeur personeelszaken ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Directeur personeelszaken zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Directeur personeelszaken

Cursus Bevlogenheid
Deze cursus maakt deel uit van het pakket "Gezondheid & fit" dit pakket bestaat uit meerdere opleidingen en cursussen. Cursus Bevlogenheid De kracht van positieve psychologie De online cursus Bevlogenheid …
Cursus Bevlogenheid

Werkervaring Directeur personeelszaken

Het is voor een startend Directeur personeelszaken die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Directeur personeelszaken is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Directeur personeelszaken .

Iets anders leren?

Is Directeur personeelszaken het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Directeur personeelszaken

Met wie werkt een Directeur personeelszaken samen? 

 

 

Ten eerst heeft de directeur te maken met werknemers omdat de directeur Personeelszaken deze werknemers aan neemt of ontslaat als dit nodig is. Er is dus ten alle tijden een contact moment met de werknemers op de afdeling. Daarbij is de directeur Personeelszaken verantwoordelijk voor de kwaliteit van het werk van zijn/haar werknemers. Dit kan betekenen dat de directeur Personeelszaken de werknemers zelf aanstuurt. In dat geval is er nog meer contact tijdens de werkuren.
Ook kan het zijn dat er leidinggevenden aangewezen worden die elk een team werknemers aansturen. In dat geval zal er veel contact zijn met de leidinggevenden op de afdeling.
Tot slot heeft de directeur Personeelszaken contact met andere directeuren van het bedrijf. Zo zullen er dagelijks vergaderingen plaatsvinden waar de directeur Personeelszaken aan deel zal nemen om zijn/haar afdeling te vertegenwoordigen. Het is goed mogelijk dat de directeur Personeelszaken een secretaresse heeft die zaken voor de directeur Personeelszaken regelt. Als dit het geval is, zal er veel contact zijn met hem of haar. 


 • Werknemers
 • Leidinggevenden
 • Andere directeuren
 • Secretaresse
Directeur personeelszaken


Organisaties waar een Directeur personeelszaken werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Directeur personeelszaken meestal werkt.

Waar werkt een Directeur personeelszaken?

 

De directeur Personeelszaken kan zowel voor een profit organisatie werken als voor een non profit organisatie. 

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Directeur personeelszaken

Waar kun je het beste werken als Directeur personeelszaken? Hieronder vind je de best door de Directeur personeelszaken beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Directeur personeelszaken.

Competenties, Skills en Vaardigheden Directeur personeelszaken:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Directeur personeelszaken.

Welke competenties heeft een Directeur personeelszaken nodig?

Een Directeur personeelszaken heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Directeur personeelszaken

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Directeur personeelszaken passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Directeur personeelszaken nodig? 

 

 

De directeur Personeelszaken dient een goed leidinggevende te zijn. Vaak heeft een directeur Personeelszaken veel mensen onder zich werken en dient hij/zij een bepaald overwicht te hebben en uit te stralen zodat mensen hem of haar serieus nemen. De directeur Personeelszaken moet deze leidinggevende rol ten alle tijden opzich nemen zodat het voor iedereen duidelijk is aan wie ze verantwoording af moeten leggen.
Tevens is het belangrijk dat de directeur Personeelszaken een perfectionist is. Hij/zij moet als directeur perfect willen functioneren en moet ook willen dat iedereen waar de directeur verantwoordelijk is perfect functioneert. Dit dient dan ook het streven te zijn van de directeur Personeelszaken. Uiteraard gaan er dingen mis die opgelost moeten worden maar het streven is om ten alle tijden perfect werk af te leveren. Zowel in het maken van bedrijfsplannen , als het halen ervan, als het aansturen van het team dat praktiseert. 

Bekijk de persoonstypen voor Directeur personeelszaken


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Directeur personeelszaken

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Directeur personeelszaken

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Directeur personeelszaken

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Directeur personeelszaken

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Directeur personeelszaken dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Directeur personeelszaken belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Directeur personeelszaken. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Directeur personeelszaken iets voor je?

Zou je graag Directeur personeelszaken willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Directeur personeelszaken bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Directeur personeelszaken

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar