Recruitment Manager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Recruitment Manager? Lees de functieomschrijving.

Als Recruitment Manager ben je verantwoordelijk voor de Recruitment Consultants. Jij bent de eindverantwoordelijke voor de behaalde resultaten en het realiseren van de gestelde doelstellingen.

Je vervult onder andere een rol in de opzet en uitvoering in de recruitment- en humanresourceprocessen. Als Recruitment Manager vertaal je het beleid van het recruitmentbedrijf naar daadwerkelijke plannen voor regio's of vestigingen, wanneer je Manager bent van meer dan een vestiging. In dat geval behoren ook het organiseren en maken van planningen met regiomanagers of de directeur tot je taken.

Wil je werken als Recruitment Manager?

Werk je al als Recruitment Manager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Recruitment Manager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Recruitment Manager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Recruitment Manager in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Recruitment Manager
 • Regiomanager
 • Directeur
 • Recruitment Consultant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3500 tot €6000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

5


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Recruitment Manager

Wat verdient een Recruitment Manager?

Het salaris van een Recruitment Manager ligt ergens tussen de €3500 en de €6000 bruto per maand. Wat je gaat verdienen hangt af van leeftijd, opleidingsniveau, taken en het werkveld waarbinnen het recruitmentbureau actief is. Ook bestaat het salaris voor een deel uit bonussen. Hoeveel bonussen of commissie je krijgt hangt af van de prestaties van jou en het team dat voor je werkt.

Overige arbeidsvoorwaarden kunnen onder andere zijn trainingen, mobiele telefoon, laptop en een eindejaarsbonus.

Salarisschaal Recruitment Manager

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Recruitment Manager

Op zoek naar een nieuwe baan als Recruitment Manager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Recruitment Manager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Recruitment Manager vacatures

Recruitment Manager
Captiva
Recruitment Manager Ben jij de senior recruiter die toe is aan een stap naar een managementrol?  Dan is dit je kans! Voor een van onze opdrachtgevers zijn we op zoek …
Corporate recruiter
Driessen
Weet jij als geen ander talenten aan ons te binden?Heb je vernieuwende ideeën over recruitment en maak je ons employer brand elke dag een beetje beter? Wil je graag het …
Corporate Recruiter
Captiva
Functieomschrijving Ben jij in staat om voor onze opdrachtgever het juiste talent te vinden en binden in de huidige arbeidsmarkt? Dan zoeken wij jou!  Deze opdrachtgever is een top werkgever …
Corporate Recruiter Industrie (0,6FTE), Rotterdam
Engie Nederland
Heb jij de drive om technisch talent voor ons te laten kiezen? ENGIE is een top werkgever en als Recruiter zorg jij ervoor dat de arbeidsmarkt dat weet, en trek …
Corporate Recruiter, Bunnik
Engie Nederland
FUNCTIEOMSCHRIJVING Ben jij in staat om voor ENGIE het juiste talent te vinden en binden in de huidige arbeidsmarkt? Dan willen wij jou! ENGIE is een top werkgever en als …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Recruitment Manager

Hoe goed is de toekomst voor de Recruitment Manager? 

Er zijn aardig wat vacatures te vinden voor de functie van Recruitment Manager. Zowel in binnen- als buitenland worden voldoende goede krachten gezocht die leiding kunnen geven in de werving en selectiebranche.

Soms zul je een bedrijf binnenkomen als trainee of anders als junior medewerkers. Je doorgroeimogelijkheden zijn in dat geval de functie van senior recruitment consultant en daarna bij voldoende ervaring de eigenlijke functie waar je op uit was, die van Recruitment Manager. Het is in ieder geval belangrijk om continue op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen de branche, dit kan de Recruitment Manager bijvoorbeeld doen door het lezen van blogs over arbeidsmarktcommunicatie en recruitment

Na Recruitment Manager te zijn geweest van een afdeling kun je ook doorgroeien naar regiomanager en vervolgens nog tot directeur. Uiteindelijk kun je er dan zelf voor kiezen het bureau uit te breiden en meer personeel aan te nemen, grotere of meer opdrachten te verwerken of meer vestigingen te openen.

Baankans Recruitment Manager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

5


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Recruitment Manager worden: Opleidingen tot Recruitment Manager

Hoe word je een Recruitment Manager? 

Om Recruitment Manager te worden heb je minimaal HBO werk- en denkniveau nodig of een WO achtergrond. Vaak wordt er niet een specifieke opleiding gevraagd, maar vooral ervaring.

Een optie kan zijn om door te stromen in deze functie vanuit de functie van Recruitment Consultant. Je hebt dan al meer ervaring in deze richting. Een logische opleidingskeuze is dan richting Recruitment of Sales. Soms worden er ook traineeships aangeboden vanuit recruitmentbedrijven die je dan in praktijk de kneepjes van het vak bijbrengen.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Recruitment Manager

Leergang Strategisch Recruitment
In deze opleiding voor ervaren recruiters word je verder opgeleid als vakvolwassen recruiter waardoor je een sterke gesprekspartner wordt voor management, de ontwikkelingen van recruitment kent en het vak beheerst. …
Meer opleidingen Recruitment Manager

Weet je nog niet of je Recruitment Manager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Recruitment Manager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Recruitment Manager

Met wie werkt een Recruitment Manager samen? 

De Recruitment Manager heeft in eerste instantie vooral te maken met het team van recruitment consultants onder zich. Zij doen het directe werk op de werkvloer en rapporteren aan jou. De Recruitment Manager moet dan weer verantwoording afleggen aan de regiomanager. De regiomanager staat weer in contact met andere regiomanagers en de directeur van het geheel.


 • Recruitment Manager
 • Regiomanager
 • Directeur
 • Recruitment Consultant
Recruitment Manager


Organisaties waar een Recruitment Manager werkzaam is

Waar werkt een Recruitment Manager meestal? 

Een recruitmentbureau waar de Recruitment Manager werkt is bedoelt om winst te maken. Diensten worden verleend na betaling. Dat betekent dat de functie dus valt onder de profit sector.

Meer weten over werken in de Human Resource Management (HR)?

Bekijk werken in Human Resource Management (HR)

Best beoordeelde werkgevers Recruitment Manager

Waar kun je het beste werken als Recruitment Manager? Hieronder vindt je de best door de Recruitment Manager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Recruitment Manager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Recruitment Manager:

Welke competenties heeft een een Recruitment Manager nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Recruitment Manager

Wat voor persoonlijkheid heb je als Recruitment Manager nodig? 

In eerste instantie ben je als Recruitment Manager leidinggevende van een groep medewerkers binnen het recruitmentbureau. Dat wil zeggen dat je ook van nature over die eigenschappen moet beschikken. Je moet gezag uitstralen en zelfvertrouwen hebben. Toch moet je ook dusdanig met de werkvloer in contact zijn dat personeel wanneer dat nodig is naar je toe kan en durft te stappen (Baas).

Omdat het halen van targets afhankelijk is van de inspanningen en leiding van de Recruitment Manager moet je gedreven zijn en het beter willen doen dan anderen. Verlies daarbij echter niet uit het oog wat praktisch haalbaar is voor je personeel om te voorkomen dat zich hierin problemen ontwikkelen (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Recruitment Manager


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Recruitment Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Recruitment Manager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Recruitment Manager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Recruitment Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Recruitment Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Recruitment Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Recruitment Manager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Recruitment Manager iets voor je?

Zou je graag Recruitment Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Recruitment Manager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Recruitment Manager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar