Recruitment Manager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Recruitment Manager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep recruitment manager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je recruitment manager wordt.

 

Wat is een Recruitment Manager?

Als Recruitment Manager ben je verantwoordelijk voor de Recruitment Consultants. Jij bent de eindverantwoordelijke voor de behaalde resultaten en het realiseren van de gestelde doelstellingen.

Je vervult onder andere een rol in de opzet en uitvoering in de recruitment- en humanresourceprocessen. Als Recruitment Manager vertaal je het beleid van het recruitmentbedrijf naar daadwerkelijke plannen voor regio's of vestigingen, wanneer je Manager bent van meer dan een vestiging. In dat geval behoren ook het organiseren en maken van planningen met regiomanagers of de directeur tot je taken.Wil je werken als Recruitment Manager?

Werk je al als Recruitment Manager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Recruitment Manager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Recruitment Manager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Recruitment Manager in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Recruitment Manager
 • Regiomanager
 • Directeur
 • Recruitment Consultant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3500 tot €6000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Recruitment Manager

Wat verdient een Recruitment Manager?

Het salaris van een Recruitment Manager ligt ergens tussen de €3500 en de €6000 bruto per maand. Wat je gaat verdienen hangt af van leeftijd, opleidingsniveau, taken en het werkveld waarbinnen het recruitmentbureau actief is. Ook bestaat het salaris voor een deel uit bonussen. Hoeveel bonussen of commissie je krijgt hangt af van de prestaties van jou en het team dat voor je werkt.

Overige arbeidsvoorwaarden kunnen onder andere zijn trainingen, mobiele telefoon, laptop en een eindejaarsbonus.

Salarisschaal Recruitment Manager

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Recruitment Manager

Er zijn geen vacatures Recruitment Manager aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Recruitment Manager in werkt.

Meer weten over de sector waar een Recruitment Manager in werkt

Bekijk werken in Uitzendbureaus & Werving & Selectie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Recruitment Manager

Wat is de toekomst van Recruitment Manager?

Er zijn aardig wat vacatures te vinden voor de functie van Recruitment Manager. Zowel in binnen- als buitenland worden voldoende goede krachten gezocht die leiding kunnen geven in de werving en selectiebranche.

Soms zul je een bedrijf binnenkomen als trainee of anders als junior medewerkers. Je doorgroeimogelijkheden zijn in dat geval de functie van senior recruitment consultant en daarna bij voldoende ervaring de eigenlijke functie waar je op uit was, die van Recruitment Manager. Het is in ieder geval belangrijk om continue op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen de branche, dit kan de Recruitment Manager bijvoorbeeld doen door het lezen van blogs over arbeidsmarktcommunicatie en recruitment

Na Recruitment Manager te zijn geweest van een afdeling kun je ook doorgroeien naar regiomanager en vervolgens nog tot directeur. Uiteindelijk kun je er dan zelf voor kiezen het bureau uit te breiden en meer personeel aan te nemen, grotere of meer opdrachten te verwerken of meer vestigingen te openen.

Baankans Recruitment Manager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Recruitment Manager worden: Opleidingen tot Recruitment Manager

Wil je Recruitment Manager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Recruitment Manager.

Hoe word je een Recruitment Manager? 

Om Recruitment Manager te worden heb je minimaal HBO werk- en denkniveau nodig of een WO achtergrond. Vaak wordt er niet een specifieke opleiding gevraagd, maar vooral ervaring.

Een optie kan zijn om door te stromen in deze functie vanuit de functie van Recruitment Consultant. Je hebt dan al meer ervaring in deze richting. Een logische opleidingskeuze is dan richting Recruitment of Sales. Soms worden er ook traineeships aangeboden vanuit recruitmentbedrijven die je dan in praktijk de kneepjes van het vak bijbrengen.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Recruitment Manager

Leergang Strategisch Recruitment
In deze opleiding voor ervaren recruiters word je verder opgeleid als vakvolwassen recruiter waardoor je een sterke gesprekspartner wordt voor management, de ontwikkelingen van recruitment kent en het vak beheerst. …
Leergang Strategisch Recruitment
LinkedIn Adverteren | Social Media Recruitment
Training LinkedIn Adverteren | vernieuwend én anders personeel werven Herkenbaar? ✔️ Wil jij je concurrent, in de strijd om personeel, te slim af zijn? ✔️ Wil jij graag zelf aan …
LinkedIn Adverteren | Social Media Recruitment
Employment law for contemporary management in the Netherlands BASIC (Dutch HRM & Labour Law module 1, in English)
For whom In terms of content, you know well what to do as a manager or HR-professional working in an international company based in the Netherlands. But you experience a …
Employment law for contemporary management in the Netherlands BASIC (Dutch HRM & Labour Law module 1, in English)
Recruitment doe je niet alleen, dat doe je samen (pre-order)
Het ebook voor recruiters, HR, ondernemers en managers die meer uit recruitment willen halen. Dit ebook wordt momenteel geschreven en dus kan jij 1 van de eerste zijn die het kan lezen! …
Recruitment doe je niet alleen, dat doe je samen (pre-order)
Dictionary of Human Resources and Personnel Management
With Perlego (The Spotify for Books) you get unlimited access to more than 250,000 professional and self-development books in one simple space for one simple price. You can learn on …
Dictionary of Human Resources and Personnel Management

Omscholen of doorgroeien tot Recruitment Manager

Als je Recruitment Manager wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Recruitment Manager zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Recruitment Manager

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Recruitment Manager?

Competenties en Vaardigheden Recruitment Manager

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Recruitment Manager nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Recruitment Manager nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Recruitment Manager

Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren

Persoonlijkheid van een Recruitment Manager

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Recruitment Manager. Als Recruitment Manager wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Recruitment Manager:


zie volledige beschrijving persoonstype Recruitment Manager

Vakkennis voor een Recruitment Manager

Het is voor een Recruitment Manager ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Recruitment Manager zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Recruitment Manager

Dictionary of Human Resources and Personnel Management
With Perlego (The Spotify for Books) you get unlimited access to more than 250,000 professional and self-development books in one simple space for one simple price. You can learn on …
Dictionary of Human Resources and Personnel Management
The Communication Book
With Perlego (The Spotify for Books) you get unlimited access to more than 250,000 professional and self-development books in one simple space for one simple price. You can learn on …
The Communication Book

Werkervaring Recruitment Manager

Het is voor een startend Recruitment Manager die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Recruitment Manager is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Recruitment Consultant .

Iets anders leren?

Is Recruitment Manager het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Recruitment Manager

Met wie werkt een Recruitment Manager samen? 

De Recruitment Manager heeft in eerste instantie vooral te maken met het team van recruitment consultants onder zich. Zij doen het directe werk op de werkvloer en rapporteren aan jou. De Recruitment Manager moet dan weer verantwoording afleggen aan de regiomanager. De regiomanager staat weer in contact met andere regiomanagers en de directeur van het geheel.


 • Recruitment Manager
 • Regiomanager
 • Directeur
 • Recruitment Consultant
Recruitment Manager


Organisaties waar een Recruitment Manager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Recruitment Manager meestal werkt.

Waar werkt een Recruitment Manager?

Een recruitmentbureau waar de Recruitment Manager werkt is bedoelt om winst te maken. Diensten worden verleend na betaling. Dat betekent dat de functie dus valt onder de profit sector.

Meer weten over werken in de Human Resource Management (HR)?

Bekijk werken in Human Resource Management (HR)

Best beoordeelde werkgevers Recruitment Manager

Waar kun je het beste werken als Recruitment Manager? Hieronder vind je de best door de Recruitment Manager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Recruitment Manager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Recruitment Manager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Recruitment Manager.

Welke competenties heeft een Recruitment Manager nodig?

Een Recruitment Manager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Recruitment Manager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Recruitment Manager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Recruitment Manager nodig? 

In eerste instantie ben je als Recruitment Manager leidinggevende van een groep medewerkers binnen het recruitmentbureau. Dat wil zeggen dat je ook van nature over die eigenschappen moet beschikken. Je moet gezag uitstralen en zelfvertrouwen hebben. Toch moet je ook dusdanig met de werkvloer in contact zijn dat personeel wanneer dat nodig is naar je toe kan en durft te stappen (Baas).

Omdat het halen van targets afhankelijk is van de inspanningen en leiding van de Recruitment Manager moet je gedreven zijn en het beter willen doen dan anderen. Verlies daarbij echter niet uit het oog wat praktisch haalbaar is voor je personeel om te voorkomen dat zich hierin problemen ontwikkelen (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Recruitment Manager


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Recruitment Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Recruitment Manager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Recruitment Manager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Recruitment Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Recruitment Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Recruitment Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Recruitment Manager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Recruitment Manager iets voor je?

Zou je graag Recruitment Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Recruitment Manager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Recruitment Manager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar