U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Game Tester

Game Tester worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een game Tester? Lees de functieomschrijving.

De Game Tester test games bij de ontwikkelaar van games en is aangesteld door de programmeurs en ontwikkelaars van een videogame om ervoor te zorgen dat alle fouten uit de game worden gehaald. Als programmeurs en ontwikkelaars lang met een game bezig zijn kan het zijn dat ze (doordat ze er zo bekend mee geworden zijn) over kleine foutjes heen kijken die de game de kop kunnen kosten of minder goed kunnen maken. Hiervoor is het beroep van Game Tester bedacht. De Game Tester krijgt te horen waar de game over gaat en gaat de game vervolgens spelen. Tijdens het spelen van deze game let de Game Tester op ingame fouten en dingen die niet kloppen en geeft dit vervolgens (door middel van een vragenlijst) aan de programmeurs en ontwikkelaars aan.

 

De Game Tester kan de games op meerdere vlakken testen. Zo kan het zijn dat de game van het Engels naar het Nederlands is vertaalt en dat de Game Tester moet kijken of de teksten goed zijn vertaald of dat er ergens foutjes zitten die de game minder duidelijk kunnen maken voor Nederlandse spelers. Een ander voorbeeld is de Game Tester die de game moet spelen om te kijken of er in game foutjes in zitten (bijvoorbeeld muren die gaan bewegen zonder dat dat de bedoeling is). Deze foutjes worden in de gameindustrie over het algemeen ''bugs'' genoemd.

 

Ook kan het zijn dat de Game Tester wordt gevraagd om de game in zijn algemeen helemaal door te spelen en na afloop een algemene vragenlijst in te vullen. Zo kan de ontwikkelaar zien hoe de Game Tester de game ervaren heeft en wat er eventueel anders kan. Ook kan de Game Tester gevraagd worden om testplannen te schrijven voor de game en/of onderdelen van de games.

 

Het werk van Game Tester is een zeer gewilde baan bij gamers maar een baan die niet voor het oprapen ligt.

Mensen vonden ons op: Job Game Tester, Baan Game Tester, Game Tester Worden, Functie-eisen Game Tester, Verantwoordelijkheden Game Tester, Functieprofiel Game Tester, Wat doet een Game Tester, Werken als Game Tester.

Game Tester worden: Opleiding tot game Tester

Voor het beroep van Game Tester is over het algemeen geen opleiding vereist. Wel kan het meehelpen als de Game Tester een HBO diploma op één van de vele gameopleidingen heeft gehaald, verstand heeft van games (en eventueel programmeren) en beschikt over een goede taalvaardigheid en goed kan analyseren.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Game Tester, Game Tester Worden, Opleidingsniveau Game Tester, Scholing Game Tester, Studie Game Tester, Bijscholing Game Tester, Omscholing Game Tester.

Organisaties waar een game Tester doorgaans werkzaam is

De Game Tester werkt voor een gameontwikkelaar of gamepublisher.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Game Tester, Game Tester Worden, Opleidingsniveau Game Tester, Scholing Game Tester, Studie Game Tester, Bijscholing Game Tester, Omscholing Game Tester.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden game Tester

De Game Tester in vaste dienst verdient, afhankelijk van het bedrijf waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring, tussen de €1600,- en €2100,- bruto per maand. De Game Tester die niet in vaste dienst is kan daar flink onder verdienen. Er zijn zelfs Game Testers die de game alleen spelen om er andere games voor terug te krijgen, maar dit is zeldzaam.

Mensen vonden ons op: Salaris Game Tester, Loon Game Tester, Wat verdien je als Game Tester, Salarisschaal Game Tester, Salarisindicatie Game Tester, Bonus Game Tester, CAO Game Tester, Brutoloon Game Tester, Nettoloon Game Tester, Vakantiedagen Game Tester, Pensioen Game Tester.

Competenties, skills & vaardigheden game tester

 • Analytisch
 • Discipline
 • Kritisch
 • Oordeelsvorming
 • Accuratesse
 • Visie
 • Luisteren
 • Verstand van videogames
Mensen vonden ons op: Kennis Game Tester, Vaardigheden Game Tester, Attitude Game Tester, Kwalificaties Game Tester, Competentieprofiel Game Tester.

Boeken voor het beroep game tester

Wil je meer weten over het beroep game tester? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je game tester bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken game tester te komen.

Land a Job as a Video Game Tester | Jason W. Bay

Engels | E-book | 9781310654510

Learn how to land a job as a video game tester from game industry expert Jason W. Bay! Anyone can get a job as a video game tester, but even after you learn the basics, there's major competition for each and every testing job in your city - your applicati...

Kiumajut (Talking Back) | Peter Kulchyski

Game Management and Inuit Rights, 1900-70 - Engels | Hardcover | 9780774812412 | 336 pagina's

Kiumajut [Talking Back]: Game Management and Inuit Rights 1900-70 examines Inuit relations with the Canadian state, with a particular focus on two interrelated issues. The first is how a deeply flawed set of scientific practices for counting animal popula...

How To Become a Game Tester | L P Klages

Engels | E-book | 9781466125957

How to Become a Game Tester is a comprehensive guide to a career in video game testing and quality assurance. Discover industry information, like the different types of game testing, the positions related to testing games, and the important skills game te...

Mensen vonden ons op: boeken voor Game Tester, Game Tester ebooks, boek Game Tester.

Persoonstypen game Tester

De Game Tester is een waarnemer. Hij speelt de game en let op alle onderdelen en mogelijkheden in het spel om zo zo goed mogelijk waar te nemen of er ergens nog foutjes zitten. Hij kijkt gedetailleerd naar de game en analyseert de game volledig.

Ook is de Game Tester een levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby (games spelen) zijn beroep gemaakt en geniet hier volop van.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Game Tester, Karakter Game Tester.

Netwerk game Tester

Het netwerk van de Game Tester bestaat uit de programmeurs en ontwikkelaars van de game en zijn collega's.

Mensen vonden ons op: Collega’s Game Tester, Medewerkers Game Tester.

Is het beroep game Tester iets voor jou?

Zou je graag game Tester willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als game Tester bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Game Tester, beroepskeuzetest Game Tester, beroep Game Tester kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden game Tester

Het arbeidsmarktperspectief voor de Game Tester is niet zo goed. In Nederland zitten relatief weinig gameontwikkelaars en daarom is het moeilijk om hier aan de slag te kunnen als Game Tester. De Game Tester die bereidt is om te verhuizen naar bijvoorbeeld Frankrijk, Engeland of Amerika heeft een grotere kans om een baan te vinden en verbetert daarmee zijn arbeidsmarktperspectief.

Arbeidsmarktperspectief score game Tester

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep game Tester. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Game Tester, Promotie mogelijkheden Game Tester, Carriere Game Tester.

Solliciteren op de functie game Tester

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als game Tester dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor game Tester belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als game Tester. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Game Tester, CV Game Tester, sollicitatie Game Tester.

Interviews met game Tester

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen game Tester

Vacatures game tester

Op zoek naar een nieuwe baan als Game Tester? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Game Tester. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Game Tester test games bij de ontwikkelaar van games en is aangesteld door de programmeurs en ontwikkelaars van een videogame om ervoor te zorgen dat alle fouten uit de game worden gehaald. Als programmeurs en ontwikkelaars lang met een game bezig zijn kan het zijn dat ze (doordat ze er zo bekend mee geworden zijn) over kleine foutjes heen kijken die de game de kop kunnen kosten of minder goed kunnen maken. Hiervoor is het beroep van Game Tester bedacht.

Beoordeling Game Tester

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Game Tester' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Game Tester

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

mij lijkt het in het begin wel ingewikkelt in het begin als je gestart bent van hobby naar beroep, maar zodra je weet wat je moet doen kan je zelf mischien wel paar extra controlle punten voor een game bedenken waar je zelf ook bij kan controlleren

Door: ivo

Begin met relevante cursussen te gaan volgen.

Door: Henk

Het lijkt me juist leuk om van mijn hobby mijn beroep te maken en ik ben altijd al een beetje opzoek geweest naar fouten in een spel.

 

Door: Ricardo

hoi ik heb heel veel intressen in de vacature van gametester ik heb mbo opleiding en gamen is me passie ik ben bereid om een opleiding te volgen als het nodig is ik kan vloeiend engels spreken en begrijpen

hoop snel van u te horen

mvg Richard Gerrits

Mijn email: mr.rg@live.nl

 

Door: Richard Gerrits

Hallo Richard,vlgs.mij is dit geen vacatureside maar een informatieside.Probeer het eens  bij de NationaleVacaturebank

Door: Karel

Hallo Richard,ben je al wat wijzer geworden.

Door: Willem

Waarom heb je uberhaupt een HBO opleiding nodig voor creatief zijn enzo, dat slaat nergens op.

Door: kev

Beste Kev,lees even het stukje over,opleiding voor gametester.Gr.

Door: gametester

Het is mij gelukt de afgelopen maanden geld te verdienen met games testen. Via deze site:  http://bit.ly/videogametestjob Succes!

Door: Wordt game tester

Fijn beroep,hard werken en veel uren maken.Gr.

Door: Jean Paul

Reageer op dit beroep