Game Tester Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Game Tester? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep game tester. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je game tester wordt.

Wat is een Game Tester?

De Game Tester test games bij de ontwikkelaar van games en is aangesteld door de programmeurs en ontwikkelaars van een videogame om ervoor te zorgen dat alle fouten uit de game worden gehaald. Als programmeurs en ontwikkelaars lang met een game bezig zijn kan het zijn dat ze (doordat ze er zo bekend mee geworden zijn) over kleine foutjes heen kijken die de game de kop kunnen kosten of minder goed kunnen maken. Hiervoor is het beroep van Game Tester bedacht. De Game Tester krijgt te horen waar de game over gaat en gaat de game vervolgens spelen. Tijdens het spelen van deze game let de Game Tester op ingame fouten en dingen die niet kloppen en geeft dit vervolgens (door middel van een vragenlijst) aan de programmeurs en ontwikkelaars aan.

 

De Game Tester kan de games op meerdere vlakken testen. Zo kan het zijn dat de game van het Engels naar het Nederlands is vertaalt en dat de Game Tester moet kijken of de teksten goed zijn vertaald of dat er ergens foutjes zitten die de game minder duidelijk kunnen maken voor Nederlandse spelers. Een ander voorbeeld is de Game Tester die de game moet spelen om te kijken of er in game foutjes in zitten (bijvoorbeeld muren die gaan bewegen zonder dat dat de bedoeling is). Deze foutjes worden in de gameindustrie over het algemeen ''bugs'' genoemd.

 

Ook kan het zijn dat de Game Tester wordt gevraagd om de game in zijn algemeen helemaal door te spelen en na afloop een algemene vragenlijst in te vullen. Zo kan de ontwikkelaar zien hoe de Game Tester de game ervaren heeft en wat er eventueel anders kan. Ook kan de Game Tester gevraagd worden om testplannen te schrijven voor de game en/of onderdelen van de games.

 

Het werk van Game Tester is een zeer gewilde baan bij gamers maar een baan die niet voor het oprapen ligt.

Wil je werken als Game Tester?

Werk je al als Game Tester en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Game Tester worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Game Tester, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Game Tester in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Programmeurs
  • Ontwikkelaars
  • Collega's

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1600 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Game Tester

Wat verdient een Game Tester?

De Game Tester in vaste dienst verdient, afhankelijk van het bedrijf waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring, tussen de €1600,- en €2100,- bruto per maand. De Game Tester die niet in vaste dienst is kan daar flink onder verdienen. Er zijn zelfs Game Testers die de game alleen spelen om er andere games voor terug te krijgen, maar dit is zeldzaam.

Salarisschaal Game Tester

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Game Tester

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Game Tester

Wat is de toekomst van Game Tester?

Het arbeidsmarktperspectief voor de Game Tester is niet zo goed. In Nederland zitten relatief weinig gameontwikkelaars en daarom is het moeilijk om hier aan de slag te kunnen als Game Tester. De Game Tester die bereidt is om te verhuizen naar bijvoorbeeld Frankrijk, Engeland of Amerika heeft een grotere kans om een baan te vinden en verbetert daarmee zijn arbeidsmarktperspectief.

Baankans Game Tester

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Game Tester worden: Opleidingen tot Game Tester

Wil je game tester worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Game Tester? 

Voor het beroep van Game Tester is over het algemeen geen opleiding vereist. Wel kan het meehelpen als de Game Tester een HBO diploma op één van de vele gameopleidingen heeft gehaald, verstand heeft van games (en eventueel programmeren) en beschikt over een goede taalvaardigheid en goed kan analyseren.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Game Tester

Meer opleidingen Game Tester

Weet je nog niet of je Game Tester wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Game Tester of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Game Tester

Met wie werkt een Game Tester samen? 

Het netwerk van de Game Tester bestaat uit de programmeurs en ontwikkelaars van de game en zijn collega's.


  • Programmeurs
  • Ontwikkelaars
  • Collega's
Game Tester


Organisaties waar een Game Tester werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Game Tester meestal werkt.

Waar werkt een Game Tester?

De Game Tester werkt voor een gameontwikkelaar of gamepublisher.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Game Tester

Waar kun je het beste werken als Game Tester? Hieronder vind je de best door de Game Tester beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Game Tester.

Competenties, Skills en Vaardigheden Game Tester:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Game Tester.

Welke competenties heeft een Game Tester nodig?

Een Game Tester heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Game Tester

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Game Tester passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Game Tester nodig? 

De Game Tester is een waarnemer. Hij speelt de game en let op alle onderdelen en mogelijkheden in het spel om zo zo goed mogelijk waar te nemen of er ergens nog foutjes zitten. Hij kijkt gedetailleerd naar de game en analyseert de game volledig.

Ook is de Game Tester een levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby (games spelen) zijn beroep gemaakt en geniet hier volop van.

Bekijk de persoonstypen voor Game Tester


Levensgenieter


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Game Tester

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Game Tester

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Game Tester

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Game Tester

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Game Tester dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Game Tester belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Game Tester. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Game Tester iets voor je?

Zou je graag Game Tester willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Game Tester bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Game Tester

Wordt game tester

Het is mij gelukt de afgelopen maanden geld te verdienen met games testen. Via deze site:  http://bit.ly/videogametestjob Succes!

Jean Paul

Fijn beroep,hard werken en veel uren maken.Gr.

kev

Waarom heb je uberhaupt een HBO opleiding nodig voor creatief zijn enzo, dat slaat nergens op.

gametester

Beste Kev,lees even het stukje over,opleiding voor gametester.Gr.

Ricardo

Het lijkt me juist leuk om van mijn hobby mijn beroep te maken en ik ben altijd al een beetje opzoek geweest naar fouten in een spel.  

Richard Gerrits

hoi ik heb heel veel intressen in de vacature van gametester ik heb mbo opleiding en gamen is me passie ik ben bereid om een opleiding te volgen als het nodig is ik kan vloeiend engels spreken en begrijpen hoop snel van u te horen mvg Richard Gerrits Mijn email: mr.rg@live.nl  

Karel

Hallo Richard,vlgs.mij is dit geen vacatureside maar een informatieside.Probeer het eens  bij de NationaleVacaturebank

Willem

Hallo Richard,ben je al wat wijzer geworden.

ivo

mij lijkt het in het begin wel ingewikkelt in het begin als je gestart bent van hobby naar beroep, maar zodra je weet wat je moet doen kan je zelf mischien wel paar extra controlle punten voor een game bedenken waar je zelf ook bij kan controlleren

Henk

Begin met relevante cursussen te gaan volgen.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar