Testanalist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Testanalist? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep testanalist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je testanalist wordt.

 

Wat is een Testanalist?

De Testanalist is verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van tests, om zo duidelijk te krijgen of er geen fouten meer zitten een bepaald systeem of software. Hierbij begeleidt de Testanalist een aantal testers, die het testprogramma dat de Testanalist in elkaar heeft gezet uitproberen en de testresultaten opschrijven. Dan is het aan de Testanalist, soms in samenwerking met een testcoördinator, om de resultaten te analyseren en te besluiten welke verbeteringen er in de software nodig zijn.

De Testanalist moet zelf het testprogramma ontwerpen en in elkaar zetten dat nodig is voor het testen van de software. Voor elk nieuw softwareprogramma is een ander testprogramma nodig, dus is het  uiterst belangrijk dat de Testanalist zelf kan programmeren en voldoende kennis heeft om steeds een nieuw testprogramma te coderen. Daarnaast is het belangrijk om te kijken wat er precies getest moet worden en dus om een goed inzicht in software te hebben.

Voor alle software zijn meerdere testen nodig. De Testanalist moet dus vanuit meerdere hoeken naar de programmatuur kunnen kijken en zo zelfs de meest complexe problemen eruit kunnen halen. Een Testanalist heeft dus veel discipline en geduld nodig en moet altijd grondig te werk gaan.Wil je werken als Testanalist?

Werk je al als Testanalist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Testanalist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Testanalist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Testanalist in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Testers
  • Testcoördinator
  • Manager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2100 tot €5000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Testanalist

Wat verdient een Testanalist?

Een Testanalist kan als starter een salaris van rond de €2100 verwachten. Dit kan oplopen tot €5000. Omdat veel werk op projectbasis is zijn deze cijfers slechts een indicatie en kan het werkelijke salaris er dus onder, maar ook boven liggen. Meestal wordt men ook extra beloond als er meer gewerkt is, of extra inzet is geleverd.

Salarisschaal Testanalist

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Testanalist

Op zoek naar een nieuwe baan als Testanalist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Testanalist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Testanalist vacatures

Vacature ICT Testanalist Productie ZT-Systems
4 Minutes Holding BV
ICT Testanalist ProductieVoor ZT-Systems in Almelo zijn wij op zoek naar ICT Testanalisten Productie vanaf MBO werk- en denkniveau. Ben jij fulltime beschikbaar, wil je lekker verdienen (€, per …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Testanalist

Wat is de toekomst van Testanalist?

Alle software moet getest worden, dus is er veel vraag naar Testanalisten. Het niveau van de functie kan echter verschillen, van werken in je eentje (dus eigenlijk als tester) tot het leiden van een groot project.

Van Testanalist kan men doorgroeien naar de functie van testcoordinator.

Baankans Testanalist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Testanalist worden: Opleidingen tot Testanalist

Wil je Testanalist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Testanalist.

Hoe word je een Testanalist? 

Om Testanalist te kunnen worden moet men een opleiding in ICT (Informatica) op HBO  of WO niveau volgen.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Testanalist

ISTQB® Advanced - Technical Test Analyst - Dag
Deze training is bedoeld voor testers, bijvoorbeeld in de rol van testanalist, testcoördinator, testmanager en testconsultant, die zich verder willen verdiepen in het gestructureerd testen en in he... De International …
ISTQB® Advanced - Technical Test Analyst - Dag
ISTQB® Advanced - Test Manager - Dag
Deze training is bedoeld voor testers, bijvoorbeeld in de rol van testanalist, testcoördinator, testmanager en testconsultant die zich verder willen verdiepen in het gestructureerd testen en in het... De International …
ISTQB® Advanced - Test Manager - Dag
ISTQB® Advanced Test Automation Engineer - Dag
Je bent betrokken bij het testen van software en je wilt je verder verdiepen in testautomatisering. Je bent bijvoorbeeld: o Testanalist o Ontwikkelaar o Integrator o Testcoördinator o Testmanager o... …
ISTQB® Advanced Test Automation Engineer - Dag
ISTQB Advanced Test Analyst + examen [ISTQBA-TA]
OVERVIEW De vierdaagse training (NB: vanaf augustus 2020 is dit een driedaagse training) ISTQB Advanced Test Analyst bereidt de deelnemers voor op het certificaat ISTQB Advanced Level Test Analyst. De …
ISTQB Advanced Test Analyst + examen [ISTQBA-TA]
ISTQB Advanced Test Analyst
De vierdaagse training ISTQB Advanced Test Analyst bereidt de deelnemers voor op het certificaat ISTQB Advanced Level Test Analyst. De deelnemer kan na afloop van de training functionele (black box) tests …
ISTQB Advanced Test Analyst

Omscholen of doorgroeien tot Testanalist

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Testanalist wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Testanalist zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Testanalist

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Testanalist?

Competenties en Vaardigheden Testanalist

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Testanalist nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Testanalist nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Testanalist

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Conceptueel denken
Conceptueel denken
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch

Persoonlijkheid van een Testanalist

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Testanalist. Als Testanalist wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Testanalist:


zie volledige beschrijving persoonstype Testanalist

Vakkennis voor een Testanalist

Het is voor een Testanalist ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Testanalist zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Testanalist


Werkervaring Testanalist

Het is voor een startend Testanalist die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Testanalist is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Tester .

Iets anders leren?

Is Testanalist het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Testanalist

Met wie werkt een Testanalist samen? 

De Testanalist heeft meestal enkele testers tot zijn beschikking, die hij aanstuurt bij het uitvoeren van de tests. Overleg vindt  vaak plaats met de testcoördinator, die aangeeft welke tests er specifiek gedaan moeten worden en eventueel adviezen verstrekt. Daarnaast kan men ook rechtstreeks met een manager in contact zijn, die de orders geeft om dingen te testen.


  • Testers
  • Testcoördinator
  • Manager
Testanalist


Organisaties waar een Testanalist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Testanalist meestal werkt.

Waar werkt een Testanalist?

De Testanalist werkt in een IT bedrijf waar software ontwikkeld wordt. Men kan werken als vaste werknemer of op projectbasis steeds bij een ander bedrijf. Er bestaan ook bedrijven die zich hebben toegelegd op enkel het testen van software.

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers Testanalist

Waar kun je het beste werken als Testanalist? Hieronder vind je de best door de Testanalist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Testanalist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Testanalist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Testanalist.

Welke competenties heeft een Testanalist nodig?

Een Testanalist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Testanalist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Testanalist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Testanalist nodig? 

Om een goede Testanalist te kunnen zijn, is het belangrijk om de software en de testen zo goed mogelijk uit te willen voeren. De Testanalist moet dan ook altijd extra werk willen doen om er zeker van te zijn dat alle problemen in de software uiteindelijk zijn opgelost (Perfectionist). Verder moet men goed en nauwkeurig naar de software kunnen kijken en deze ontleden en analyseren om de problemen waar te kunnen nemen en op te kunnen lossen (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Testanalist


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Testanalist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Testanalist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Testanalist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Testanalist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Testanalist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Testanalist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Testanalist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Testanalist iets voor je?

Zou je graag Testanalist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Testanalist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Testanalist

G. Tcahgiachvili

De uitspraak “om zo duidelijk te krijgen of er geen fouten meer zitten een bepaald systeem of software” is niet correct. Zie de definitie van testen in TMap Next:  “Testen is een proces dat inzicht geeft in- en adviseert over de kwaliteit en de daaraan gerelateerde risico’s”. Dus, testen geeft geen garantie dat er geen fouten meer in een bepaald systeem of software zitten. Met vriendelijke groeten, G. Tchagiachvili

G. Tcahgiachvili

De uitspraak “om zo duidelijk te krijgen of er geen fouten meer zitten een bepaald systeem of software” is niet correct. Zie de definitie van testen in TMap Next:  “Testen is een proces dat inzicht geeft in- en adviseert over de kwaliteit en de daaraan gerelateerde risico’s”. Dus, testen geeft geen garantie dat er geen fouten meer in een bepaald systeem of software zitten. Met vriendelijke groeten, G. Tchagiachvili

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar