Testconsultant Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Testconsultant? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep testconsultant. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je testconsultant wordt.

 

Wat is een Testconsultant?

De Testconsultant adviseert een projectmanager binnen een bepaald bedrijf over verschillende testmethodes en -technieken om het testproces efficiënter te laten verlopen. Naast het adviseren over bestaande technieken en tools voor het testen, creëert de Testconsultant soms ook eigen testtechnieken, om deze dan weer aan te kunnen bieden. Een diepgaande technische kennis is dan ook vereist om een goede Testconsultant te kunnen zijn.

Als de Testconsultant de projectmanager overtuigd heeft om bepaald testmateriaal te gebruiken, moet hij de testers ondersteunen bij het gebruik ervan. Dit kan door persoonlijk advies of het geven van trainingen, maar ook door een instructiehandleiding samen te stellen. De Testconsultant moet daarom ook communicatief vaardig zijn in woord en geschrift.

Hoewel hij de testers traint en instrueert, vindt de meeste interactie van de Testconsultant plaats met de projectmanagers. Het zijn de projectmanagers die steeds overtuigd moeten worden om nieuwe ontwikkelingen in het proces te implementeren en bepaalde technieken te kiezen. Ook bepaalt projectmanager of training voor de testers nodig is. De projectmanager vormt dus de belangrijkste contactpersoon voor de Testconsultant, ook voor toekomstige werkmogelijkheden.Wil je werken als Testconsultant?

Werk je al als Testconsultant en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Testconsultant worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Testconsultant, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Testconsultant in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

  • Projectmanager
  • Tester

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €5000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Testconsultant

Wat verdient een Testconsultant?

Afhankelijk van het eigen kunnen, ervaring, en de functie, zal de Testconsultant ongeveer tussen de €1500 en €5000 gaan verdienen, waarbij €1500 het startsalaris is en €5000 het slaris van senioren. Verder krijgt de Testconsultant vaak aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden aangeboden.

Salarisschaal Testconsultant

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Testconsultant

Er zijn geen vacatures Testconsultant aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Testconsultant in werkt.

Meer weten over de sector waar een Testconsultant in werkt

Bekijk werken in ICT

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Testconsultant

Wat is de toekomst van Testconsultant?

Zoals vaak geldt in de consultancy, is het werk dat beschikbaar is afhankelijk van de eigen vaardigheid in het binnenhalen van nieuwe opdrachten. Op de arbeidsmarkt zelf is overigens ook wel open werk te vinden, zodat men niet geheel van het netwerk afhankelijk hoeft te zijn. Vanuit de positie van Testconsultant kal men normaliter doorgroeien naar senior Testconsultant, maar men kan ook in een managementfucntie terechtkomen.

Baankans Testconsultant

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Testconsultant worden: Opleidingen tot Testconsultant

Wil je Testconsultant worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Testconsultant.

Hoe word je een Testconsultant? 

De Testconsultant heeft een diploma op HBO  of WO niveau, in de richting van Informatica en enkele jaren ervaring als tester of testanalist.

De 2 best beoordeelde opleidingen tot Testconsultant

ISTQB® Advanced - Technical Test Analyst - Dag
Deze training is bedoeld voor testers, bijvoorbeeld in de rol van testanalist, testcoördinator, testmanager en testconsultant, die zich verder willen verdiepen in het gestructureerd testen en in he... De International …
ISTQB® Advanced - Technical Test Analyst - Dag
ISTQB® Advanced - Test Manager - Dag
Deze training is bedoeld voor testers, bijvoorbeeld in de rol van testanalist, testcoördinator, testmanager en testconsultant die zich verder willen verdiepen in het gestructureerd testen en in het... De International …
ISTQB® Advanced - Test Manager - Dag

Omscholen of doorgroeien tot Testconsultant

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Testconsultant wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Testconsultant zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Testconsultant

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Testconsultant?

Competenties en Vaardigheden Testconsultant

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Testconsultant nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Testconsultant nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Testconsultant

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Conceptueel denken
Conceptueel denken
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Ondernemerschap
Ondernemerschap
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Testconsultant

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Testconsultant. Als Testconsultant wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Testconsultant:


zie volledige beschrijving persoonstype Testconsultant

Vakkennis voor een Testconsultant

Het is voor een Testconsultant ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Testconsultant zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Testconsultant


Werkervaring Testconsultant

Het is voor een startend Testconsultant die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Testconsultant is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Testanalist .

Iets anders leren?

Is Testconsultant het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Testconsultant

Met wie werkt een Testconsultant samen? 

De Testconsultant overlegt het meeste met de projectmanager, zijn klant, om deze te adviseren over testtechnieken en op de hoogte te houden van de voortgang van het testproces. Natuurlijk is er ook consultatie en coaching nodig voor de testers, zodat deze het testproces beter kunnen laten verlopen.


  • Projectmanager
  • Tester
Testconsultant


Organisaties waar een Testconsultant werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Testconsultant meestal werkt.

Waar werkt een Testconsultant?

De Testconsultant werkt ofwel op freelance basis via een eigen bedrijf of detacheringsbureau, of bij een consultancybureau.

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers Testconsultant

Waar kun je het beste werken als Testconsultant? Hieronder vind je de best door de Testconsultant beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Testconsultant.

Competenties, Skills en Vaardigheden Testconsultant:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Testconsultant.

Welke competenties heeft een Testconsultant nodig?

Een Testconsultant heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Testconsultant

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Testconsultant passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Testconsultant nodig? 

De Testconsultant is erop gericht om een zo efficiënt mogelijk testproces neer te zetten, en let daarbij niet op de testers zelf, maar enkel op hun rol in het proces. Dit staat boven alles (Succesvolle werker).

Om het testproces te kunnen verbeteren moet de Testconsultant steeds op zoek gaan naar de nieuwste en geschiktste ontwikkelingen op het gebied van tests. Als deze er niet zijn moet hij ook de stap kunnen zetten om eigen testmethodes te ontwikkelen. Hiervoor heeft de Tesconsultant veel inzicht in en interesse voor het testproces nodig (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Testconsultant


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Testconsultant

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Testconsultant

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Testconsultant

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Testconsultant

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Testconsultant dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Testconsultant belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Testconsultant. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Testconsultant iets voor je?

Zou je graag Testconsultant willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Testconsultant bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Testconsultant

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar