U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Informatiebeheerder

Informatiebeheerder worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een informatiebeheerder? Lees de functieomschrijving.

Een Informatiebeheerder is iemand die ervoor zorgt dat alle informatie van een organisatie aanwezig en compleet is. Het gaat vaak om digitale documenten.
 
Als Informatiebeheerder:
- zorg je ervoor dat alle informatie van een organisatie aanwezig en compleet is
- archiveer je alle belangrijke stukken op een overzichtelijke manier
- beveilig je sommige dossiers, omdat die vertrouwelijk is
- help je collega’s bij het vinden van informatie
- verdiep je je in betere manieren om stukken te bewaren
 
Mensen vonden ons op: Job Informatiebeheerder, Baan Informatiebeheerder, Informatiebeheerder Worden, Functie-eisen Informatiebeheerder, Verantwoordelijkheden Informatiebeheerder, Functieprofiel Informatiebeheerder, Wat doet een Informatiebeheerder, Werken als Informatiebeheerder.

Informatiebeheerder worden: Opleiding tot informatiebeheerder

Er bestaan diverse opleidingen tot Informatiebeheerder, op zowel MBO- als HBO-niveau. De opleidingen dragen namen als Informatiebeheer, Informatiedienstverlening en Media, Informatie & Communicatie.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Informatiebeheerder, Informatiebeheerder Worden, Opleidingsniveau Informatiebeheerder, Scholing Informatiebeheerder, Studie Informatiebeheerder, Bijscholing Informatiebeheerder, Omscholing Informatiebeheerder.

Organisaties waar een informatiebeheerder doorgaans werkzaam is

Een Informatiebeheerder kan bij zeer uiteenlopende organisaties terechtkomen:
- overheidsinstellingen
- culturele instanties
- wetenschappelijke instanties
- commerciële bedrijven
 
Hij kan dus zowel in de profit- als de non-profitsector werkzaam zijn.
 
Mensen vonden ons op: Studeren voor Informatiebeheerder, Informatiebeheerder Worden, Opleidingsniveau Informatiebeheerder, Scholing Informatiebeheerder, Studie Informatiebeheerder, Bijscholing Informatiebeheerder, Omscholing Informatiebeheerder.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden informatiebeheerder

Als Informatiebeheerder verdien je zo tussen de €1500,- en €3200,- bruto per maand. Het precieze bedrag hangt onder andere af van het aantal jaar ervaring, je leeftijd en het bedrijf waarvoor je werkt.
 
Vaak komt hier nog 8% vakantiegeld bij en een eindejaarsuitkering. Ook kan het zo zijn dat je bijvoorbeeld een werktelefoon krijgt, een reiskostenvergoeding en ook kan het zo zijn dat je cursussen mag volgen. 
 
Mensen vonden ons op: Salaris Informatiebeheerder, Loon Informatiebeheerder, Wat verdien je als Informatiebeheerder, Salarisschaal Informatiebeheerder, Salarisindicatie Informatiebeheerder, Bonus Informatiebeheerder, CAO Informatiebeheerder, Brutoloon Informatiebeheerder, Nettoloon Informatiebeheerder, Vakantiedagen Informatiebeheerder, Pensioen Informatiebeheerder.

Competenties, skills & vaardigheden informatiebeheerder

 • Luisteren
 • Zelfstandig
 • Ordelijk
 • Goed met computers
 • Nauwkeurig
Mensen vonden ons op: Kennis Informatiebeheerder, Vaardigheden Informatiebeheerder, Attitude Informatiebeheerder, Kwalificaties Informatiebeheerder, Competentieprofiel Informatiebeheerder.

Boeken voor het beroep informatiebeheerder

Wil je meer weten over het beroep informatiebeheerder? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je informatiebeheerder bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken informatiebeheerder te komen.

Informatiemanagement: een nieuw tijdperk , een nieuwe aanpak | Griet Barrezeele

praktijkgids voor geavanceerd informatiebeheer - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789033485213 | 160 pagina's

Informatiemanagement: een nieuw tijdperk , een nieuwe aanpak 1e druk is een boek van G. Barrezeele uitgegeven bij Uitgeverij Acco. ISBN 9789033485213 De hoeveelheid informatie die een ieder van ons te verwerken krijgt neemt met de dag toe. Bovendien neemt...

Informatie in bedrijf | M. van Eck Poppe

werkboek voor succesvol informatiebeheer - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789075727685 | 192 pagina's

Informatie in Bedrijf biedt dé oplossing. In dit boek hebben ervaren informatiespecialisten hun kennis vertaald naar de praktijk van de ondernemer. Op heldere wijze laten ze stap voor stap zien welke informatie hij nodig heeft, hoe hij deze kan vergaren e...

Mensen vonden ons op: boeken voor Informatiebeheerder, Informatiebeheerder ebooks, boek Informatiebeheerder.

Persoonstypen informatiebeheerder

Persoonstypen die bij een Informatiebeheerder passen, zijn Perfectionist en Gever.
 
Hij is integer en zorgvuldig. Hij zet zich in voor een goed uitgedacht, gedetailleerd systeem (Perfectionist).
 
Ook is de Informatiebeheerder behulpzaam. Hij helpt collega’s en klanten bij het vinden van de informatie die ze zoeken (Gever).
 
Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Informatiebeheerder, Karakter Informatiebeheerder.

Netwerk informatiebeheerder

Een Informatiebeheerder heeft over het algemeen contact met:
- managers en de directie
- collega’s van de informatieafdeling
- collega’s die bepaalde stukken zoeken
 
Afhankelijk van het bedrijf waar hij werkt, kan hij ook te maken krijgen met bijvoorbeeld bezoekers. Dit is bijvoorbeeld het geval als hij werkt in een bibliotheek.
 
Mensen vonden ons op: Collega’s Informatiebeheerder, Medewerkers Informatiebeheerder.

Is het beroep informatiebeheerder iets voor jou?

Zou je graag informatiebeheerder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als informatiebeheerder bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Informatiebeheerder, beroepskeuzetest Informatiebeheerder, beroep Informatiebeheerder kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden informatiebeheerder

Informatiebeheer wordt steeds belangrijker. Steeds meer documenten worden digitaal opgeslagen. Er is dus voldoende kans op werk. 
 
Binnen de informatiedienstverlening kan de Informatiebeheerder overstappen naar een andere functie. Denk aan bibliotheekmedewerker. Ook kan de Informatiebeheerder doorgroeien naar Informatiemanager. Je kunt je specialiseren door cursussen over computerprogramma’s/management te volgen.
 

Arbeidsmarktperspectief score informatiebeheerder

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep informatiebeheerder. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Informatiebeheerder, Promotie mogelijkheden Informatiebeheerder, Carriere Informatiebeheerder.

Solliciteren op de functie informatiebeheerder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als informatiebeheerder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor informatiebeheerder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als informatiebeheerder. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Informatiebeheerder, CV Informatiebeheerder, sollicitatie Informatiebeheerder.

Interviews met informatiebeheerder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen informatiebeheerder

Overzicht

Vacatures informatiebeheerder

Op zoek naar een nieuwe baan als Informatiebeheerder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Informatiebeheerder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Informatiebeheerder is iemand die ervoor zorgt dat alle informatie van een organisatie aanwezig en compleet is. Het gaat vaak om digitale documenten.   Als Informatiebeheerder: - zorg je ervoor dat alle informatie van een organisatie aanwezig en compleet is - archiveer je alle belangrijke stukken op een overzichtelijke manier - beveilig je sommige dossiers, omdat die vertrouwelijk is - help je collega’s bij het vinden van informatie - verdiep je je in betere manieren om stukken te bewaren   .

Beoordeling Informatiebeheerder

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Informatiebeheerder' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Informatiebeheerder

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep