Medewerker Semi-Statisch Archief Worden Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Wat doet een Medewerker Semi-Statisch Archief? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep medewerker semi-statisch archief. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je medewerker semi-statisch archief wordt.Wat is een Medewerker Semi-Statisch Archief?

Een Medewerker Semi-Statisch Archief is iemand die zorgdraagt voor de ordening en het beheer van het semi-statisch archief van een organisatie.

Een archief bestaat uit drie ‘delen’. Het dynamische archief bestaat uit documenten waar op het moment mee gewerkt wordt, een semi-statisch archief bestaat uit documenten die niet meer actief gebruikt worden, maar misschien nog nodig zijn in de toekomst en een statisch-archief bevat documenten die niet meer worden gebruikt.

Een Medewerker Semi-Statisch Archief is verantwoordelijk voor het semi-statische archief. Hij bepaalt welke documenten (en hoe lang) moeten worden bewaard en welke kunnen worden vernietigd. Vervolgens bedenkt hij een manier om de te bewaren documenten zo ordelijk en logisch mogelijk te archiveren. Hij kan ze bijvoorbeeld sorteren op datum, alfabet of thema. Een goede Medewerker Semi-Statisch Archief ordent het semi-statisch archief zo, dat collega’s en onervaren archiefbezoekers de benodigde informatie zonder al te veel moeite kunnen vinden. Een belangrijke taak van de Medewerker Semi-Statisch Archief is dus het stroomlijnen van informatieprocessen en het optimaliseren van de informatiedienstverlening.

De Medewerker Semi-Statisch Archief kan bij allerlei organisaties terecht waarin met een archief gewerkt wordt. Denk aan grote kantoren, maar ook aan gemeentes en universiteiten.

Past het beroep Medewerker Semi-Statisch Archief bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Medewerker Semi-Statisch Archief

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: medewerker beheer dynamisch en semi-statisch archief


Vacatures Medewerker Semi-Statisch Archief

Er zijn geen vacatures Medewerker Semi-Statisch Archief aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Medewerker Semi-Statisch Archief in werkt.

Meer weten over de sector waar een Medewerker Semi-Statisch Archief in werkt

Bekijk werken in Facilitaire Dienstverlening

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Medewerker Semi-Statisch Archief

Wat verdient een Medewerker Semi-Statisch Archief?

Een Medewerker Semi-Statisch Archief verdient zo tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand. Er zijn echter veel verschillende bedrijven, in zowel de profit- als de non-profitsector, waar een Medewerker Semi-Statisch Archief terecht kan. De salarissen kunnen per bedrijf daarom erg verschillen. Ook geldt dat hoe meer ervaring en hoe meer verantwoordelijkheid, hoe meer de Medewerker Semi-Statisch Archief zal verdienen.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van het bedrijf waar de Medewerker Semi-Statisch Archief werkzaam is.

Salarisschaal Medewerker Semi-Statisch Archief

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Medewerker Semi-Statisch Archief

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Medewerker Semi-Statisch Archief


Medewerker Semi-Statisch Archief worden: Opleidingen tot Medewerker Semi-Statisch Archief

Wil je Medewerker Semi-Statisch Archief worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Medewerker Semi-Statisch Archief.

Hoe word je een Medewerker Semi-Statisch Archief? 

Om Medewerker Semi-Statisch Archief te worden, kan bijvoorbeeld de opleiding SOD1 gedaan worden. Deze korte opleiding leidt je op tot een beginnend medewerker informatiedienstverlening. Soms wordt een aanvullende cursus selectie en vernietiging gevraagd.

Andere mogelijke opleiding zijn MBO Medewerker Informatiedienstverlening (met de specialisatie Archiefmedewerker) en HBO Informatiedienstverlening en –management.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Medewerker Semi-Statisch Archief

Er zijn geen opleidingen Medewerker Semi-Statisch Archief aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Medewerker Semi-Statisch Archief in werkt

Bekijk alle opleidingen Facilitaire Dienstverlening


Medewerker Semi-Statisch Archief worden: Omscholen tot Medewerker Semi-Statisch Archief

Als je je wilt omscholen tot Medewerker Semi-Statisch Archief is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Medewerker Semi-Statisch Archief zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Medewerker Semi-Statisch Archief dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Medewerker Semi-Statisch Archief

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Medewerker Semi-Statisch Archief

Als je Medewerker Semi-Statisch Archief wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Medewerker Semi-Statisch Archief zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Medewerker Semi-Statisch Archief

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Medewerker Semi-Statisch Archief?


Competenties en Vaardigheden Medewerker Semi-Statisch Archief:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Medewerker Semi-Statisch Archief.

Welke competenties heeft een Medewerker Semi-Statisch Archief nodig?

Een Medewerker Semi-Statisch Archief heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Accuratesse
Accuratesse

Steekwoorden Competentie Accuratesse:

precies, netjes, oog voor detail, kritisch, perfectionisme

Omschrijving

Deze mensen leveren werk waarin geen fouten naar voren komen. Deze mensen werken gestructureerd en corrigeren meerdere malen het werk. In het werk van anderen, zien deze personen ook vaak de fouten. Deze personen hebben vaak oog voor detail en zien snel verbanden tussen zaken. Ook onder werkdruk blijven deze mensen accuraat werken.

Sterke punten
Hun oog voor detail zorgt voor foutloze documenten en goed voorbereide taken en gebeurtenissen.

Zwakke punten
Accuraat werken zorgt voor foutloos werk, maar kan ook veel tijd kosten. Dit kan voor de omgeving frustrerend zijn. Daarnaast wordt deze competentie weleens gekoppeld aan de term ‘muggenziften’.

 

Analytisch
Analytisch

Steekwoorden Competentie Analytisch:

analyseren, systematisch denken, problemen bekijken vanuit verschillende oogpunten, kritisch 

Omschrijving

Hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden, dat ligt deze mensen wel. Zij pakken de kern van het probleem aan en bekijken dit vanuit verschillende oogpunten. Daarnaast leggen zij verbanden tussen deze verschillende perspectieven. Deze analytische mensen beginnen bij de hoofdzaak en pakken vervolgens de bijzaken aan. Hierbij worden gevolgen op korte en op lange termijn in de gaten gehouden. Uiteindelijk komen zij met een duidelijke conclusie.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak pro-actief. Als zij een probleem constateren, pakken zij dit aan en proberen dit op een goede manier op te lossen. Verder zijn deze mensen vaak gestructureerd. Ze bekijken eerst de hoofdlijnen, de details komen later aan bod. Daarnaast zijn deze mensen in staat om zaken duidelijk te beoordelen. Ze bekijken problemen vanuit verschillende perspectieven en trekken daaruit een heldere conclusie.  

Zwakke punten
Een valkuil kan de hoeveelheid aan hoofd- en bijzaken zijn. Soms kunnen deze personen dan door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast kan de hoeveelheid aan analyses teveel zijn, deze analist verliest dan het resultaat uit het oog. Als laatste kan deze persoon behoorlijk theoretisch zijn, dit kan soms leiden tot een langdradig verhaal met lange stukken tekst.

Klantgerichtheid
Klantgerichtheid

Steekwoorden: servicegericht, relatiegericht, luisteren, begripvol, helpend

Omschrijving

Mensen die beschikken over deze competentie kunnen goed inspelen op de verwachtingen en behoeften van klanten. Dit kunnen zowel uitgesproken als onuitgesproken behoeften zijn. Dit is dan ook aan deze persoon om dit uit te zoeken. Zij voelen zich betrokken bij de klant en zetten zich vaak voor 100% in voor deze klant. Tevens toont deze persoon respect naar de klant. Een bekend spreekwoord wat past bij deze competentie is ‘De klant is koning’. Verder weet deze persoon de verschillende groepen klanten en hun behoeften te onderscheiden.

Sterke punten
Een sterk punt van deze klantgerichte persoon is de betrokkenheid. Deze mensen zullen altijd actief op zoek gaan naar datgene wat de klant wilt hebben. Ze hebben inlevingsvermogen en kunnen goed luisteren. Daarnaast kunnen deze mensen meestal goed overtuigen.

Zwakke punten
Sommige klantgerichte mensen verliezen het resultaat uit het oog. Ze zijn zo gefocust op de klant, dat het resultaat wordt vergeten. Ook te veel willen kan een valkuil zijn voor deze mensen, ze willen dan zo graag helpen dat ze zich opdringen bij klanten. Of er zijn meerdere klanten en deze moeten lang wachten voordat ze geholpen worden.

Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Steekwoorden: doorzetters, zorgvuldig, eigenwijs, ambitieus

Omschrijving

Bij deze mensen staat het resultaat centraal. Zij spannen zich in om dit resultaat te behalen. Zij laten zich niet van de wijs brengen door extra werk, tegenvallers of tijdsdruk. Onderweg weten ze problemen op te lossen en daarbij het resultaat voor ogen te houden.

Sterke punten
Deze mensen gaan net zo lang door totdat ze hun doel behaald hebben. Ze werken accuraat en zorgvuldig. Deze mensen hebben vaak ook veel discipline en doorzettingsvermogen, ze voelen zich goed wanneer het beoogde doel behaald is. Deze personen hebben een bepaalde mate van prestatiedrang, hierdoor kunnen ze zowel zichzelf als anderen goed motiveren.

Zwakke punten
De manier waarop deze mensen tot het resultaat komen is niet zo belangrijk. Hierdoor kunnen er wel fouten gemaakt worden. Andere mensen kunnen door deze persoon ook benadeeld worden. Deze resultaatgerichte mensen zijn teveel met het resultaat bezig, zodat ze hun omgeving vergeten. Maar ook bij henzelf kan de prestatiedrang leiden tot problemen. Zij willen zo graag presteren dat ze een verhoogd risico lopen op bijvoorbeeld een burn-out. 

Vaardigheden Medewerker Semi-Statisch Archief

 • Methodisch werken
 • Aandacht voor details
 • Punctueel
 • Analytisch vermogen
 • Kritisch denken
 • Klantvriendelijkheid
 • Begripvol
 • Dienstverlenend
 • Doelgericht
 • Vasthoudendheid
 • Ambitie

Persoonlijkheid en Eigenschappen Medewerker Semi-Statisch Archief

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Medewerker Semi-Statisch Archief passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Medewerker Semi-Statisch Archief nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Medewerker Semi-Statisch Archief zijn Perfectionist en Succesvolle Werker.

Het is van groot belang dat een Medewerker Semi-Statisch Archief netjes en vooral ook gestructureerd werkt. Alle documenten moeten goed worden geordend, zodat ze goed terug te vinden zijn (Perfectionist).

Verder is het belangrijk dat een Medewerker Semi-Statisch Archief efficiënt werkt en oog heeft voor kwaliteit (Succesvolle Werker).

Bekijk de persoonstypen voor Medewerker Semi-Statisch Archief


Eigenschappen Medewerker Semi-Statisch Archief

 • Idealistisch
 • Gedisciplineerd
 • Punctueel
 • Enthousiast
 • Zelfverzekerd
 • OndernemendArbeidsmarktperspectief Medewerker Semi-Statisch Archief

Wat zijn de baankansen voor een Medewerker Semi-Statisch Archief?

Veel organisaties hebben een archief, en dus zijn er ook veel werkplekken voor Medewerkers Semi-Statisch Archief. Veel organisaties moeten zich aan strenge regels houden, dus er worden vaak mensen gezocht die goed kunnen archiveren.

Er zijn niet altijd doorgroeimogelijkheden voor een Medewerker Semi-Statisch Archief. Hij kan soms wel leider van de afdeling worden en door middel van cursussen hogerop komen binnen het bedrijf.

De actuele kans op werk voor een Medewerker Semi-Statisch Archief

Het beroep Medewerker Semi-Statisch Archief is onderdeel van de beroepsfamilie Archiefmedewerkers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Archiefmedewerkers is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Medewerker Semi-Statisch Archief

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Doorgroei mogelijkheden Medewerker Semi-Statisch Archief

Je kunt als Medewerker Semi-Statisch Archief een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Medewerker Semi-Statisch Archief is onderdeel van de beroepsfamilie Archiefmedewerkers. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Medewerker Semi-Statisch Archief

Verwante beroepen Medewerker Semi-Statisch Archief


Organisaties waar een Medewerker Semi-Statisch Archief werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Medewerker Semi-Statisch Archief meestal werkt.

Waar werkt een Medewerker Semi-Statisch Archief?

Een Medewerker Semi-Statisch Archief kan bij allerlei organisaties werken waar een archief is. Dit kan zijn in de profitsector, zoals bij een advocatenkantoor, maar ook in de non-profitsector bij bijvoorbeeld onderwijsinstellingen, historisch documentatiecentra of de gemeente.

Meer weten over werken in de Administratief & Secretarieel?

Bekijk werken in Administratief & Secretarieel

Netwerk Medewerker Semi-Statisch Archief

Met wie werkt een Medewerker Semi-Statisch Archief samen? 

Een Medewerker Semi-Statisch Archief heeft contact met zowel collega’s van de eigen afdeling als met collega’s van andere afdelingen die documenten willen laten archiveren of opzoeken. Of er nog meer Medewerkers Semi-Statisch Archief zijn, hangt af van de organisatie waar de Medewerker Semi-Statisch Archief voor werkt. Bij een kleine organisatie zijn weinig Medewerkers Semi-Statisch Archief; bij een gemeente relatief veel.

De Medewerker Semi-Statisch Archief werkt soms samen met andere informatiespecialisten. Ook heeft de Medewerker Semi-Statisch Archief te maken met een leidinggevende. Verder heeft de Medewerker Semi-Statisch Archief contact met archiefbezoekers. Hij helpt hen bij het vinden van de informatie.


 • Collega’s
 • Informatiespecialisten
 • Leidinggevende
 • Archiefbezoekers
Medewerker Semi-Statisch Archief

Interview met een Medewerker Semi-Statisch Archief

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Verwante beroepen Medewerker Semi-Statisch Archief:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Medewerker Semi-Statisch Archief verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Medewerker Semi-Statisch Archief?

De beroepen die verwant zijn aan Medewerker Semi-Statisch Archief zijn:
Informatiespecialist
Salaris: €2300 tot €3700
Opleiding: MBO HBO WO
Baankans: Gemiddeld

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep informatiespecialist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je informatiespecialist wordt.
Archiefmedewerker
Salaris: €1600 tot €2400
Opleiding: MBO HBO
Baankans: Gemiddeld

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep archiefmedewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je archiefmedewerker wordt.
Documentalist
Salaris: €1500 tot €2950
Opleiding: MBO HBO
Baankans: Gemiddeld

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep documentalist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je documentalist wordt.
Archivaris
Salaris: €1500 tot €3500
Opleiding: HBO WO
Baankans: Goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep archivaris. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je archivaris wordt.

Alles over het beroep Medewerker Semi-Statisch Archief in één oogopslag

Netwerk:

 • Collega’s
 • Informatiespecialisten
 • Leidinggevende
 • Archiefbezoekers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0Ga direct naar