Documentair Informatiemedewerker AIVD Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Documentair Informatiemedewerker AIVD? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep documentair informatiemedewerker aivd. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je documentair informatiemedewerker aivd wordt.

 

Wat is een Documentair Informatiemedewerker AIVD?

De Documentair Informatiemedewerker is werkzaam binnen een eenheid van de Algemene Inlichtingen en Veiligheids Dienst (AIVD). De medewerker beheert de informatie en documentatie en is belast met de in acht neming van de juiste werkwijze en controle van de documenten op legaliteit. Binnen een team zorgt de Informatiemedewerker ervoor dat de benodigde informatie beschikbaar is voor diegene die ermee in contact mogen komen, maar dat het materiaal afgeschermd blijft voor onbevoegde personen.

Tevens zorgt de Documentair Informatiemedewerker ervoor dat verschillende stukken aan elkaar worden gelinkt, dat deze stukken gemakkelijk terug te vinden zijn en werkt hij samen met de Applicatiebeheerder Documentum bij de verbetering van de gebruikte programma's. Deze samenwerking bestaat voornamelijk uit advisering over de (gewilde) werkwijze. Bovendien stelt de Informatiemedewerker dossiers, persoons- en organisatiekaarten op.

De AIVD houdt zich bezig met het vergaren van informatie op het gebied van veiligheidszaken. De inlichtingendienst is werkzaam in binnen- en buitenland om risico's en dreigingen te ontdekken en verzamelt buitenlandse politieke informatie die de Nederlandse regering in staat stelt haar standpunten te bepalen. De Documentair Informatiemedewerker heeft binnen de AIVD een ondersteunende functie.

De Documentair Informatiemedewerker krijgt te maken met vaste werktijden, werk- en omgevingsomstandigheden. De taken van de medewerker zullen 'achter het bureau' plaats vinden.

De Documentair Informatiemedewerker dient zich representatief te gedragen, zowel binnen als buiten zijn werk, en moet in staat zijn om met gevoelige informatie om te gaan. De informatie waarmee gewerkt wordt, kan variëren tussen 'top secret' en 'open source' waarover de medewerker niet mag spreken buiten zijn werktijd of met onbevoegden.Wil je werken als Documentair Informatiemedewerker AIVD?

Werk je al als Documentair Informatiemedewerker AIVD en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Documentair Informatiemedewerker AIVD worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Documentair Informatiemedewerker AIVD, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Documentair Informatiemedewerker AIVD in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Applicatiebeheerder Documentum
  • Documentair Informatiemedewerker
  • Leidinggevende

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2280 tot €3082

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

21


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Documentair Informatiemedewerker AIVD

Wat verdient een Documentair Informatiemedewerker AIVD?

De Documentair Informatiemedewerker werkt tussen de 24 en 36 uur per week. Vanaf intreding krijgt de Informatiemedewerker loon betaald, tussen de €2280 en €3082, waar bovenop een AIVD-toeslag wordt gegeven (variërend tussen de €127,69 en €386,65 euro per maand, afhankelijk van hoelang men voor de AIVD heeft gewerkt). Tevens wordt er een keer per jaar 8% vakantietoeslag uitgekeerd.

Naast de genoemde voorwaarden wordt er aan het einde van het jaar een 'eindejaarsuitkering' gedaan, krijgt de gegadigde loopbaanbegeleiding vanuit de organisatie van de AIVD, is er onder voorwaarden 75 procent betaald ouderschapsverlof te krijgen, zijn er studiemogelijkheden, krijgen oudere medewerkers extra verlofdagen en krijgt de Informatiemedewerker een OV-jaarkaart 2e klas gratis ter vergoeding van zijn reiskosten. Bovendien zijn er enkele keuzemogelijkheden met betrekking tot de arbeidsvoorwaarden.

Salarisschaal Documentair Informatiemedewerker AIVD

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Documentair Informatiemedewerker AIVD

Op zoek naar een nieuwe baan als Documentair Informatiemedewerker AIVD? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Documentair Informatiemedewerker AIVD. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Documentair Informatiemedewerker AIVD vacatures

Data analist parttime
Work-On
Vacaturebeschrijving: Wat leuk dat je verder leest! Want, willen we allemaal niet werken in de wereld van journalistiek, publicaties en uitgevers? Nou, dan is dit je kans. Want bij deze …
Data Analist | €35k - €50k jaarsalaris
Good Company
Leer de organisatie kennen Bij dit bedrijf kun je een prettige en vrije werksfeer verwachten. Werknemers wordt veel verantwoordelijkheid gegeven en eigen input is altijd welkom. Het kantoor in Utrecht …
Data Analist met wisselende opdrachten, regio Randstad), Woerden
CareerValue B.V.
Ben jij een Data Analist en heb jij het analytische denkvermogen om organisaties verder te helpen bij het creëren en visualiseren van waarde uit data? Dan past deze rol bij …
Business Intelligence Specialst - Data Analytics - Predictive Analytics
IT Equals 3
Heb jij passie voor data en vernieuwende technologieën?Dan is dit jouw kans.Namens onze klant zoeken wij een enthousiaste BI consultant - Data en Predictive Analytics voor uitbreiding van het team …
Data Analist
Yacht
Als Supply Chain Analist ben je verantwoordelijk voor het koppelen van data en weet jij dit als geen anders te vertalen naar relevante informatie voor de organisatie. Functieomschrijving Als Supply …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Documentair Informatiemedewerker AIVD

Wat is de toekomst van Documentair Informatiemedewerker AIVD?

Binnen de AIVD is het mogelijk werkzaam te blijven als Documentair Informatiemedewerker. Daarnaast zou men op den duur een hogere functie kunnen gaan bekleden binnen de inlichtingendienst. Binnen de Inlichtingenwereld is het voor AIVD-medewerkers mogelijk om te gaan werken voor de MIVD of bij het NCTb (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding).

Buiten de inlichtingenwereld is het mogelijk om werkzaam te worden in het bedrijfsleven of bij andere overheidsinstanties. Een verleden bij de AIVD staat garant voor discipline en integriteit, zaken die in deze vakgebieden erg gewild zijn.

Actuele vacatures zijn te vinden op de website van de AIVD. Momenteel staan er vacatures open voor de Documentair Informatiemedewerker.

Baankans Documentair Informatiemedewerker AIVD

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

21


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Documentair Informatiemedewerker AIVD worden: Opleidingen tot Documentair Informatiemedewerker AIVD

Wil je documentair informatiemedewerker aivd worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Documentair Informatiemedewerker AIVD? 

Om in aanmerking te komen voor de functie van Documentair Informatiemedewerker dient de gegadigde kennis te hebben van de gebruikte methoden en technieken binnen de informatiedocumentatie. Zo moet men minimaal in het bezit zijn van een MBO diploma (Medewerker Informatiedienstverlening, Digitale Modules en andere vakopleidingen) en werkervaring hebben op het gebied van informatiedocumentatie.

Tevens moet de toekomstige Documentair Informatiemedewerker op de hoogte zijn van relevante wet- en regelgeving, in staat zijn Engels te spreken en ervaring hebben met 'opslag en terugvondst'-systemen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Documentair Informatiemedewerker AIVD

Er zijn geen opleidingen Documentair Informatiemedewerker AIVD aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Documentair Informatiemedewerker AIVD in werkt

Bekijk alle opleidingen Defensie


Netwerk Documentair Informatiemedewerker AIVD

Met wie werkt een Documentair Informatiemedewerker AIVD samen? 

De Documentair Informatiemedewerker werkt binnen de organisatie van de AIVD en heeft geen externe contacten omtrent zijn werkzaamheden. Binnen het team van Informatiemedewerkers komt de gegadigde in contact met collega's die dezelfde taken uitvoeren als hij, alsmede met de leidinggevenden die sturing geven aan de medewerkers. Om de informatieverwerking zo goed mogelijk te laten verlopen, komt de Documentair Informatiemedewerker in contact met de Applicatiebeheerder Documenten die de programma's waarmee de Informatiemedewerker werkt, poogt te stroomlijnen.


  • Applicatiebeheerder Documentum
  • Documentair Informatiemedewerker
  • Leidinggevende
Documentair Informatiemedewerker AIVD


Organisaties waar een Documentair Informatiemedewerker AIVD werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Documentair Informatiemedewerker AIVD meestal werkt.

Waar werkt een Documentair Informatiemedewerker AIVD?

De Documenair Informatiemedewerker gaat werken in teamverband bij een onderdeel van de AIVD. De werkplaats van de informatiemedewerker bevind zich in Zoetermeer.

Binnen het team zal de Informatiemedewerker  zich bezig houden met informatiedocumentatie, waardoor de andere eenheden van de organisatie hun taken adequaat uit kunnen voeren.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Documentair Informatiemedewerker AIVD

Waar kun je het beste werken als Documentair Informatiemedewerker AIVD? Hieronder vind je de best door de Documentair Informatiemedewerker AIVD beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Documentair Informatiemedewerker AIVD.

Competenties, Skills en Vaardigheden Documentair Informatiemedewerker AIVD:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Documentair Informatiemedewerker AIVD.

Welke competenties heeft een Documentair Informatiemedewerker AIVD nodig?

Een Documentair Informatiemedewerker AIVD heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Documentair Informatiemedewerker AIVD

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Documentair Informatiemedewerker AIVD passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Documentair Informatiemedewerker AIVD nodig? 

De Documentair Informatiemedewerker is ijverige, gedreven, prestatiegericht en volhardend (Succesvolle werker). Ook heeft hij een praktische, objectieve houding en heeft hij analytisch vermogen (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Documentair Informatiemedewerker AIVD


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Documentair Informatiemedewerker AIVD

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Documentair Informatiemedewerker AIVD

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Documentair Informatiemedewerker AIVD

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Documentair Informatiemedewerker AIVD

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Documentair Informatiemedewerker AIVD dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Documentair Informatiemedewerker AIVD belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Documentair Informatiemedewerker AIVD. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Documentair Informatiemedewerker AIVD iets voor je?

Zou je graag Documentair Informatiemedewerker AIVD willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Documentair Informatiemedewerker AIVD bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Documentair Informatiemedewerker AIVD

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar