Documentair Informatiemedewerker AIVD Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Documentair Informatiemedewerker AIVD? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep documentair informatiemedewerker aivd. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je documentair informatiemedewerker aivd wordt.

 

Wat is een Documentair Informatiemedewerker AIVD?

De Documentair Informatiemedewerker is werkzaam binnen een eenheid van de Algemene Inlichtingen en Veiligheids Dienst (AIVD). De medewerker beheert de informatie en documentatie en is belast met de in acht neming van de juiste werkwijze en controle van de documenten op legaliteit. Binnen een team zorgt de Informatiemedewerker ervoor dat de benodigde informatie beschikbaar is voor diegene die ermee in contact mogen komen, maar dat het materiaal afgeschermd blijft voor onbevoegde personen.

Tevens zorgt de Documentair Informatiemedewerker ervoor dat verschillende stukken aan elkaar worden gelinkt, dat deze stukken gemakkelijk terug te vinden zijn en werkt hij samen met de Applicatiebeheerder Documentum bij de verbetering van de gebruikte programma's. Deze samenwerking bestaat voornamelijk uit advisering over de (gewilde) werkwijze. Bovendien stelt de Informatiemedewerker dossiers, persoons- en organisatiekaarten op.

De AIVD houdt zich bezig met het vergaren van informatie op het gebied van veiligheidszaken. De inlichtingendienst is werkzaam in binnen- en buitenland om risico's en dreigingen te ontdekken en verzamelt buitenlandse politieke informatie die de Nederlandse regering in staat stelt haar standpunten te bepalen. De Documentair Informatiemedewerker heeft binnen de AIVD een ondersteunende functie.

De Documentair Informatiemedewerker krijgt te maken met vaste werktijden, werk- en omgevingsomstandigheden. De taken van de medewerker zullen 'achter het bureau' plaats vinden.

De Documentair Informatiemedewerker dient zich representatief te gedragen, zowel binnen als buiten zijn werk, en moet in staat zijn om met gevoelige informatie om te gaan. De informatie waarmee gewerkt wordt, kan variëren tussen 'top secret' en 'open source' waarover de medewerker niet mag spreken buiten zijn werktijd of met onbevoegden.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Documentair Informatiemedewerker AIVD?

Werk je al als Documentair Informatiemedewerker AIVD en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Documentair Informatiemedewerker AIVD worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Documentair Informatiemedewerker AIVD, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Documentair Informatiemedewerker AIVD in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Applicatiebeheerder Documentum
  • Documentair Informatiemedewerker
  • Leidinggevende

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2280 tot €3082

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

70


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Documentair Informatiemedewerker AIVD

Wat verdient een Documentair Informatiemedewerker AIVD?

De Documentair Informatiemedewerker werkt tussen de 24 en 36 uur per week. Vanaf intreding krijgt de Informatiemedewerker loon betaald, tussen de €2280 en €3082, waar bovenop een AIVD-toeslag wordt gegeven (variërend tussen de €127,69 en €386,65 euro per maand, afhankelijk van hoelang men voor de AIVD heeft gewerkt). Tevens wordt er een keer per jaar 8% vakantietoeslag uitgekeerd.

Naast de genoemde voorwaarden wordt er aan het einde van het jaar een 'eindejaarsuitkering' gedaan, krijgt de gegadigde loopbaanbegeleiding vanuit de organisatie van de AIVD, is er onder voorwaarden 75 procent betaald ouderschapsverlof te krijgen, zijn er studiemogelijkheden, krijgen oudere medewerkers extra verlofdagen en krijgt de Informatiemedewerker een OV-jaarkaart 2e klas gratis ter vergoeding van zijn reiskosten. Bovendien zijn er enkele keuzemogelijkheden met betrekking tot de arbeidsvoorwaarden.

Salarisschaal Documentair Informatiemedewerker AIVD

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Documentair Informatiemedewerker AIVD

Op zoek naar een nieuwe baan als Documentair Informatiemedewerker AIVD? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Documentair Informatiemedewerker AIVD. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Documentair Informatiemedewerker AIVD vacatures

Vacature Data Analist Arbeidsmarkt
Randstad Corporate Recruitment
Functieomschrijving Op zoek naar een baan waarin je aan de slag kan met grote hoeveelheid private en publieke data over de Nederlandse (arbeids)markt? Een functie waarin jij jouw nieuwsgierigheid, analytisch …
Vacature Data analist AI-assetmanagement
Unihorn B.V.
This is where the magic happens! Data analist Artificial Intelligence - klinkt onwijs spannend en dat is het ook zeker. Want hoe gaaf is het om met de allernieuwste ontwikkeling …
Vacature Manager / Data Analist @ Randstad
iSense
iSenseManager | Data Analist Heb jij ervaring op het gebied van data analyse en ben je klaar voor een volgende stap? Heb je daarbij affiniteit met financien? Dan is deze …
Vacature Data analist
De Mandemakers Groep
Ben jij op zoek naar een functie met veel verantwoordelijkheden? Een functie waarin jij aan de basis staat van strategische en tactische marketing beslissingen die in een later traject worden …
Vacature Data analist in publieke sector
BMC
Bedrijfsomschrijving Al meer dan 34 jaar levert BMC oplossingen voor vraagstukken binnen de complexe context van de publieke sector. Met een ondernemende mentaliteit en nuchtere aanpak gaan we steeds voor …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Documentair Informatiemedewerker AIVD

Wat zijn de baankansen voor een Documentair Informatiemedewerker AIVD?

Binnen de AIVD is het mogelijk werkzaam te blijven als Documentair Informatiemedewerker. Daarnaast zou men op den duur een hogere functie kunnen gaan bekleden binnen de inlichtingendienst. Binnen de Inlichtingenwereld is het voor AIVD-medewerkers mogelijk om te gaan werken voor de MIVD of bij het NCTb (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding).

Buiten de inlichtingenwereld is het mogelijk om werkzaam te worden in het bedrijfsleven of bij andere overheidsinstanties. Een verleden bij de AIVD staat garant voor discipline en integriteit, zaken die in deze vakgebieden erg gewild zijn.

Actuele vacatures zijn te vinden op de website van de AIVD. Momenteel staan er vacatures open voor de Documentair Informatiemedewerker.

De actuele kans op werk voor een Documentair Informatiemedewerker AIVD

De kans op werk voor het beroep Documentair Informatiemedewerker AIVD is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

70

Baankans Documentair Informatiemedewerker AIVD

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Documentair Informatiemedewerker AIVD worden: Opleidingen tot Documentair Informatiemedewerker AIVD

Wil je Documentair Informatiemedewerker AIVD worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Documentair Informatiemedewerker AIVD.

Hoe word je een Documentair Informatiemedewerker AIVD? 

Om in aanmerking te komen voor de functie van Documentair Informatiemedewerker dient de gegadigde kennis te hebben van de gebruikte methoden en technieken binnen de informatiedocumentatie. Zo moet men minimaal in het bezit zijn van een MBO diploma (Medewerker Informatiedienstverlening, Digitale Modules en andere vakopleidingen) en werkervaring hebben op het gebied van informatiedocumentatie.

Tevens moet de toekomstige Documentair Informatiemedewerker op de hoogte zijn van relevante wet- en regelgeving, in staat zijn Engels te spreken en ervaring hebben met 'opslag en terugvondst'-systemen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Documentair Informatiemedewerker AIVD

Er zijn geen opleidingen Documentair Informatiemedewerker AIVD aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Documentair Informatiemedewerker AIVD in werkt

Bekijk alle opleidingen Defensie

Omscholen tot Documentair Informatiemedewerker AIVD

Als je je wilt omscholen tot Documentair Informatiemedewerker AIVD is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Documentair Informatiemedewerker AIVD zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Documentair Informatiemedewerker AIVD dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Documentair Informatiemedewerker AIVD

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Documentair Informatiemedewerker AIVD

Als je Documentair Informatiemedewerker AIVD wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Documentair Informatiemedewerker AIVD zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Documentair Informatiemedewerker AIVD

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Documentair Informatiemedewerker AIVD?

Competenties en Vaardigheden Documentair Informatiemedewerker AIVD

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Documentair Informatiemedewerker AIVD nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Documentair Informatiemedewerker AIVD nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Documentair Informatiemedewerker AIVD

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming

Persoonlijkheid van een Documentair Informatiemedewerker AIVD

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Documentair Informatiemedewerker AIVD. Als Documentair Informatiemedewerker AIVD wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Documentair Informatiemedewerker AIVD:


zie volledige beschrijving persoonstype Documentair Informatiemedewerker AIVD

Vakkennis voor een Documentair Informatiemedewerker AIVD

Het is voor een Documentair Informatiemedewerker AIVD ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Documentair Informatiemedewerker AIVD zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Documentair Informatiemedewerker AIVD


Werkervaring Documentair Informatiemedewerker AIVD

Het is voor een startend Documentair Informatiemedewerker AIVD die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Documentair Informatiemedewerker AIVD is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Documentair Informatiemedewerker AIVD het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Documentair Informatiemedewerker AIVD

Met wie werkt een Documentair Informatiemedewerker AIVD samen? 

De Documentair Informatiemedewerker werkt binnen de organisatie van de AIVD en heeft geen externe contacten omtrent zijn werkzaamheden. Binnen het team van Informatiemedewerkers komt de gegadigde in contact met collega's die dezelfde taken uitvoeren als hij, alsmede met de leidinggevenden die sturing geven aan de medewerkers. Om de informatieverwerking zo goed mogelijk te laten verlopen, komt de Documentair Informatiemedewerker in contact met de Applicatiebeheerder Documenten die de programma's waarmee de Informatiemedewerker werkt, poogt te stroomlijnen.


  • Applicatiebeheerder Documentum
  • Documentair Informatiemedewerker
  • Leidinggevende
Documentair Informatiemedewerker AIVD


Organisaties waar een Documentair Informatiemedewerker AIVD werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Documentair Informatiemedewerker AIVD meestal werkt.

Waar werkt een Documentair Informatiemedewerker AIVD?

De Documenair Informatiemedewerker gaat werken in teamverband bij een onderdeel van de AIVD. De werkplaats van de informatiemedewerker bevind zich in Zoetermeer.

Binnen het team zal de Informatiemedewerker  zich bezig houden met informatiedocumentatie, waardoor de andere eenheden van de organisatie hun taken adequaat uit kunnen voeren.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Documentair Informatiemedewerker AIVD

Waar kun je het beste werken als Documentair Informatiemedewerker AIVD? Hieronder vind je de best door de Documentair Informatiemedewerker AIVD beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Documentair Informatiemedewerker AIVD.

Competenties, Skills en Vaardigheden Documentair Informatiemedewerker AIVD:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Documentair Informatiemedewerker AIVD.

Welke competenties heeft een Documentair Informatiemedewerker AIVD nodig?

Een Documentair Informatiemedewerker AIVD heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Documentair Informatiemedewerker AIVD

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Documentair Informatiemedewerker AIVD passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Documentair Informatiemedewerker AIVD nodig? 

De Documentair Informatiemedewerker is ijverige, gedreven, prestatiegericht en volhardend (Succesvolle werker). Ook heeft hij een praktische, objectieve houding en heeft hij analytisch vermogen (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Documentair Informatiemedewerker AIVD


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Documentair Informatiemedewerker AIVD

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Documentair Informatiemedewerker AIVD

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Documentair Informatiemedewerker AIVD

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Documentair Informatiemedewerker AIVD

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Documentair Informatiemedewerker AIVD dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Documentair Informatiemedewerker AIVD belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Documentair Informatiemedewerker AIVD. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Documentair Informatiemedewerker AIVD iets voor je?

Zou je graag Documentair Informatiemedewerker AIVD willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Documentair Informatiemedewerker AIVD bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Documentair Informatiemedewerker AIVD?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Documentair Informatiemedewerker AIVD

Vacature Data analist - junior
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Ontwikkel jezelf in dit hechte team en doe mee aan de leuke evenementen die binnen de organisatie worden georganiseerd. We vertellen je graag meer over het bedrijf als je …
Vacature Data analist - Telecom en Media
CGI Nederland B.V.
Is het herkennen van patronen, inzichten en trends vanuit diverse data jouw passie? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je helpt onze klanten om hun …
Vacature Data Analist / Data Scientist, Amersfoort
Krutzen Support
De werving en selectie wordt uitgevoerd door Krutzen Support. Ben jij een ervaren Data Analist, Data Engineer of Data Scientist? Werk je graag zelfstandig bij diverse toonaangevende bedrijven in de …
Vacature Data Analist / Traffic Manager (high traffic), thuiswerk, Rotterdam
Werkzoeken.nl
VACATURE STAAT NOG OPEN 36-40 uur per week, je werkt vanuit huis. Startdatum: per direct of in overleg Wij zijn Werkzoeken.nl, groeien razendsnel en zijn hard op weg om het …
Vacature Data Analist | Dordrecht
Serviceorganisatie Jeugd ZHZ Dordrecht
Vacature Data Analist - Data Analist Dordrecht, 32-36 uur per week Wil jij een actieve bijdrage leveren aan het nog beter en efficiënter inrichten van de informatievoorziening in het belang …

Actuele blogposts


reacties op Documentair Informatiemedewerker AIVD

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar