Archiefmedewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Archiefmedewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep archiefmedewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je archiefmedewerker wordt.

Wat is een Archiefmedewerker?

De Archiefmedewerker heeft een archieffunctie binnen een organisatie. Dit houdt in dat de Archiefmedewerker documenten beheert en archiveert. Dit kunnen historische documenten zijn maar ook documenten die nog dagelijks gebruikt worden.

De organisaties waar een Archiefmedewerker werkzaam is, kunnen hierdoor uiteenlopen. Een Archiefmedewerker kan bijvoorbeeld aan de slag bij een gemeente, een kerk of bij een historisch documentatiecentrum.

De belangrijkste taak van de Archiefmedewerker is het opbergen van documenten. Dit opbergen moet op zo’n manier gebeuren dat het document later gemakkelijk terug te vinden is. Het type documenten waar de Archiefmedewerker mee werkt, kunnen tekstdocumenten zijn, maar bijvoorbeeld ook foto’s. De documenten moet door de Archiefmedewerker op een bepaalde manier gesorteerd worden. Hier zijn diverse methoden voor. Zo kunnen de documenten op alfabetische volgorde, op trefwoord, op nummer of op datum gesorteerd worden.

De documenten worden meestal ook door de Archiefmedewerker in de computer geregistreerd. Ook helpt de Archiefmedewerker andere mensen binnen de organisatie bij het zoeken naar bepaalde documenten in het archief en beheert de Archiefmedewerker het eventuele uitlenen van de documenten.

Wil je werken als Archiefmedewerker?

Werk je al als Archiefmedewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Archiefmedewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Archiefmedewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Archiefmedewerker in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1600 tot €2400

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Archiefmedewerker

Wat verdient een Archiefmedewerker?

Het salaris van een beginnende Archiefmedewerker ligt rond de 1600 euro. Bij een meer ervaren Archiefmedewerker kan dit salaris oplopen. De overige arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de organisatie waar de Archiefmedewerker werkzaam is. 

Salarisschaal Archiefmedewerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Archiefmedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Archiefmedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Archiefmedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Archiefmedewerker vacatures

Adviseur post en archief Ridderkerk
SPARQ
Hoe ziet je dag eruitAls adviseur post en archief onderhoud je contacten met externe partijen zoals onder andere het stadsarchief Rotterdam, regiogemeente en historische verenigingen. Je neemt deel aan …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Archiefmedewerker

Wat is de toekomst van Archiefmedewerker?

Er zijn veel organisatie die over een archief beschikken. Daarnaast moeten veel organisaties (zoals overheidsinstanties) zich ook aan strenge wet- en regelgeving houden omtrent het archiveren van documenten. Er is daarom voldoende werk te vinden als Archiefmedewerker. De Archiefmedewerker kan binnen de afdeling soms doorgroeien.

Baankans Archiefmedewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Archiefmedewerker worden: Opleidingen tot Archiefmedewerker

Wil je archiefmedewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Archiefmedewerker? 

De Archiefmedewerker is werkzaam binnen het vakgebied informatiemanagement. Hierbinnen kunnen diverse opleidingen gevolgd worden. Zo kan de MBO-opleiding Medewerker Informatiedienstverlening gevolgd worden. Binnen deze opleiding kan dan de specialisatie Archiefmedewerker Historisch Documentatiecentrum gekozen worden. Ook kan een HBO-opleiding gevolgd worden zoals Informatiedienstverlening en –management. 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Archiefmedewerker

Meer opleidingen Archiefmedewerker

Weet je nog niet of je Archiefmedewerker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Archiefmedewerker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Archiefmedewerker

Met wie werkt een Archiefmedewerker samen? 

Binnen een kleine organisatie zijn er vaak maar weinig Archiefmedewerkers. In een grotere organisatie, zoals een gemeente, zijn vaak meerdere Archiefmedewerkers. Daarnaast krijgt de Archiefmedewerker ook geregeld te maken met de andere mensen in de organisatie. Deze mensen kunnen een bepaald documenten uit het archief nodig hebben of willen iets laten archiveren.


Archiefmedewerker


Organisaties waar een Archiefmedewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Archiefmedewerker meestal werkt.

Waar werkt een Archiefmedewerker?

De Archiefmedewerker kan bij allerlei typen organisaties werkzaam zijn. Zo kan een Archiefmedewerker aan de slag bij een historisch documentatiecentrum en heeft daar vooral te maken met het archiveren van historische documenten. Bij een gemeente krijgt de Archiefmedewerker meer te maken met documenten die nog dagelijks gebruikt worden. Omdat de Archiefmedewerker bij diverse typen organisaties werkzaam kan zijn, kan de Archiefmedewerker zowel in de profit als de non-profit sector werken. 

Meer weten over werken in de Administratief & Secretarieel?

Bekijk werken in Administratief & Secretarieel

Best beoordeelde werkgevers Archiefmedewerker

Waar kun je het beste werken als Archiefmedewerker? Hieronder vind je de best door de Archiefmedewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Archiefmedewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Archiefmedewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Archiefmedewerker.

Welke competenties heeft een Archiefmedewerker nodig?

Een Archiefmedewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Archiefmedewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Archiefmedewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Archiefmedewerker nodig? 

De Archiefmedewerker moet goed kunnen structureren en het overzicht behouden. De te archiveren documenten moeten zo gearchiveerd worden dat alles makkelijk terug te vinden is. De Archiefmedewerker moet daarom ook netjes te werk gaan. Daarnaast moet de Archiefmedewerker ook anderen kunnen helpen met het zoeken van documenten in het archief.

Bekijk de persoonstypen voor Archiefmedewerker


Perfectionist


Lees meer

Interview met een Archiefmedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Archiefmedewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Archiefmedewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Archiefmedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Archiefmedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Archiefmedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Archiefmedewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Archiefmedewerker iets voor je?

Zou je graag Archiefmedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Archiefmedewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Archiefmedewerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar