Informatiemanager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Informatiemanager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep informatiemanager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je informatiemanager wordt.

 

Wat is een Informatiemanager?

Een Informatiemanager houdt zich voornamelijk, maar niet uitsluitend, met ICT bezig. Er zijn verschillende invullingen van de functie Informatiemanager. Zo kan iemand die zorgt dat informatie bij de goede mensen terecht komt al een Informatiemanager genoemd worden. Toch houden de meeste functies in informatiemanagement zich bezig met informatietechnologie, als hulpmiddel of als focus.

Een Informatiemanager in de ICT is doorgaans de intermediair tussen gebruikers en deskundigen en houdt het ICT-budget bij. Vaak kunnen deze ook door een gewone manager uitgevoerd worden, tenzij de IT te complex in elkaar zit. Een Informatiemanager in meer algemene zin is verantwoordelijk voor de doorstroom van interne en externe bedrijfsinformatie. Deze informatie kan betrekking hebben op financiën, producten of werkrapporten. Vaak wordt er in het doorgeven van informatie van automatisering gebruik gemaakt, maar dit is niet verplicht. Wel is het belangrijk dat de Informatiemanager alle verschillende informatiestromen controleert en overziet en steeds de nodige verbeteringen doorvoert in het proces.

Voor de implementatie van verbeteringen worden verbeteringsprojecten opgezet, die door bestuur en medewerkers aangenomen moeten worden. Pas daarna voert de Informatiemanager de veranderingen door. Naast deze overbruggende projecten houdt het werk van de Informatiemanager vooral het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden en oplossen van problemen in de informatiestroom in. De Informatiemanager moet vooral een goed totaaloverzicht hebben en steeds vernieuwing kunnen voorstellen en implementeren.

Wil je werken als Informatiemanager?

Werk je al als Informatiemanager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Informatiemanager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Informatiemanager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Informatiemanager in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Manager
  • Directie
  • Personeel

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2200 tot €4980

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

3


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Informatiemanager

Wat verdient een Informatiemanager?

Een Informatiemanager kan in een ondersteunende functie een salaris van ca. €2200 verwachten. In een hogere (management)functie kan dit salaris uiteindelijk oplopen tot ongeveer €4980, waar dan ook meer verantwoordelijkheden bij horen. Verdere arbeidsvoorwaarden zijn meestal flexibel en erg afhankelijk van werkgever en precieze functieinhoud.

Salarisschaal Informatiemanager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Informatiemanager

Op zoek naar een nieuwe baan als Informatiemanager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Informatiemanager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Informatiemanager vacatures

Informatiemanager, Amsterdam
Maandag® Amsterdam
De positie waar jij het beste tot je recht komt is tussen de ICT en de organisatie. Dat doe je in de functie als Informatiemanager, waarbij je je gaat richten …
Senior Informatiemanager, Den Haag
Onderlinge 's Gravenhage
De functie van Senior Informatiemanager is een veelzijdige en afwisselende functie, waarbinnen je verschillende rollen bekleed, namelijk die van Business analist, Data Manager en Projectleider. Die dynamiek zorgt er voor …
Trainee Informatieadviseur Overheid
YPublic BV
Op zoek naar een uitdaging? Ben jij analytisch, goed in structureren en communicatief vaardig?Dan past het Traineeship Informatie Manager misschien wel goed bij jou! Binnen de periode van ruim een …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Informatiemanager

Wat is de toekomst van Informatiemanager?

De functie van Informatiemanager bestaat in vele varianten en het aantal posities neemt toe, waardoor de banenmarkt er steeds beter uit gaat zien. Qua doorgroeimogelijkheden kan de Informatiemanager van een focus op informatie doorgroeien naar een focus op management, en daarmee een grotere verantwoordelijkheid gaan dragen in de bedrijfsstructuur.

Baankans Informatiemanager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

3


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Informatiemanager worden: Opleidingen tot Informatiemanager

Wil je informatiemanager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Informatiemanager? 

De meeste Informatiemanagers komen uit de opleidingsrichting van Informatica of Bedrijfskunde (WO) en hebben daar ook vaak een Master in. Er zijn tegenwoordig ook op HBO niveau opleidingen specifiek in Informatiemanagement te vinden.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Informatiemanager

Digitale Transformatie - Dag
Je bent hoger opgeleid en opereert als online marketeer, marketeer, marketingmanager, adviseur, IT-professional of informatiemanager op het snijvlak van commercie, business en IT. Je wilt je verder... Het is voor …
BiSL® Foundation inclusief examen voucher
Korte beschrijving: Business Information Services Library (BiSL®), helpt om de business processen en de onderlinge afstemming van de business en de IT te verbeteren. Leer hoe en bereid je voor …
DEMO Bachelor
Korte beschrijving: Met DEMO (Design and Engineering Methodology for Organisations) leer je de leidende methodiek in de nieuwe discipline Enterprise Engineering (EE). Doelgroep: De training DEMO Bachelor is bedoeld voor …
Informatiemanagement in de publieke sector
Informatiemanager op strategisch en tactisch niveau – u wordt gezocht! Managers die de verbinding kunnen leggen tussen organisatie, strategie en informatiemanagement worden op dit moment – met name in publieke …
Strategisch Informatiemanagement
Het is voor organisaties van essentieel belang dat er een duidelijk strategisch beleid en een goede regievoering plaatsvindt op de Informatievoorziening. Investeringen in IT en Informatie zijn kostbaar, zowel in …
Meer opleidingen Informatiemanager

Weet je nog niet of je Informatiemanager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Informatiemanager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Informatiemanager

Met wie werkt een Informatiemanager samen? 

De Informatiemanager heeft veel contact met andere managers, zowel in het eigen bedrijf als bij de bedrijven waar hij mee samenwerkt. Verder overlegt de Informatiemanager met de directie van het bedrijf over het implementeren van veranderingen en instrueert hij het personeel over de verbeteringen die zijn aangebracht.


  • Manager
  • Directie
  • Personeel
Informatiemanager


Organisaties waar een Informatiemanager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Informatiemanager meestal werkt.

Waar werkt een Informatiemanager?

Een Informatiemanager kan op vele verschillende plekken terecht komen, zowel in de publieke sector als bij particuliere bedrijven. Wel moet het bedrijf groot genoeg zijn, zoals bij de regionale overheid of een verzekeringsmaatschappij het geval is, om een Informatiemanager in te kunnen huren. Ook kan een Informatiemanager op freelance-basis werken.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Informatiemanager

Waar kun je het beste werken als Informatiemanager? Hieronder vind je de best door de Informatiemanager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Informatiemanager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Informatiemanager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Informatiemanager.

Welke competenties heeft een Informatiemanager nodig?

Een Informatiemanager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Informatiemanager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Informatiemanager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Informatiemanager nodig? 

De Informatiemanager werkt steeds van project naar project, van vernieuwing naar vernieuwing. Hij is gespitst op het succesvol implementeren van deze vernieuwingen, zodat er zo snel mogelijk een nieuw project gestart kan worden. Zo blijft de informatie goed doorstromen en de Informatiemanager succesvol (Succesvolle werker). Om de juiste aanpassingen in het proces te kunnen aanbrengen moet de Informatiemanager goed doorhebben hoe het proces in elkaar zit, en daarbij letten op de mogelijkheden en risicofactoren (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Informatiemanager


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Informatiemanager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Informatiemanager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Informatiemanager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Informatiemanager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Informatiemanager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Informatiemanager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Informatiemanager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Informatiemanager iets voor je?

Zou je graag Informatiemanager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Informatiemanager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Informatiemanager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar