U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Keramist

Keramist worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een keramist? Lees de functieomschrijving.

De Keramist maakt mooie en bijzondere voorwerpen. De Keramist heeft hiermee geen alledaags beroep. De Keramist maakt met veel aandacht onder andere vazen, servies of beelden. Dit zijn vaak unieke producten waarvoor de Keramist creativiteit nodig heeft om deze te kunnen maken.

De Keramist maakt deze voorwerpen van keramiek. Keramiek is een materiaal dat  gevormd door verhitting en soms door druk. Keramiek heeft vaak betrekking op voorwerpen die van gebakken klei zijn gemaakt. Voorbeelden van keramiek zijn aardewerk, steengoed en porselein. De voorwerpen die de Keramist maakt, kunnen zeer uiteenlopend zijn. Dit kunnen gebruiksvoorwerpen zijn, maar ook kunstvoorwerpen of bouwmaterialen.

De Keramist werkt vaak in opdracht van een klant. Aan de hand van de wensen van de klant moet de Keramist een gepaste vormgeving bedenken, de juiste materialen kiezen en bepalen welke technieken en gereedschappen nodig zijn. Hierna kan de Keramist aan de slag en het gewenste voorwerp maken. Soms maakt de Keramist ook zelf voorwerpen en probeert deze te verkopen. Hierbij moet de Keramist wel bedenken of het voorwerp verkoopbaar is. De Keramist werkt vaak als zelfstandig ondernemer en is eigen baas. Ondernemen en creativiteit zijn dan ook de sleutelwoorden voor de Keramist.

Mensen vonden ons op: Job Keramist, Baan Keramist, Keramist Worden, Functie-eisen Keramist, Verantwoordelijkheden Keramist, Functieprofiel Keramist, Wat doet een Keramist, Werken als Keramist.

Keramist worden: Opleiding tot keramist

Er zijn opleidingen voor de functie van Keramist. Binnen deze opleiding leert de Keramist alles over de eigenschappen van keramiek, de benodigde technieken en gereedschappen. Deze opleiding wordt op MBO niveau aangeboden. Vaak kan de Keramist ook in de praktijk veel leren door ervaring op te doen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Keramist, Keramist Worden, Opleidingsniveau Keramist, Scholing Keramist, Studie Keramist, Bijscholing Keramist, Omscholing Keramist.

Organisaties waar een keramist doorgaans werkzaam is

De Keramist is meestal werkzaam als zelfstandig ondernemer. De Keramist is eigen baas en maakt zelf voorwerpen die de Keramist vervolgens probeert te verkopen. Ook kan de Keramist in opdrachten van klanten voorwerpen maken. De Keramist is werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Keramist, Keramist Worden, Opleidingsniveau Keramist, Scholing Keramist, Studie Keramist, Bijscholing Keramist, Omscholing Keramist.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden keramist

Over het salaris van de Keramist is weinig bekend. De Keramist heeft geen topsalaris, maar als de Keramist veel terugkerende klanten heeft en geregeld opdrachten krijgt, kan de Keramist genoeg verdienen om in zijn onderhoud te kunnen voorzien. Als zelfstandig ondernemer heeft de Keramist vaak weinig overige arbeidsvoorwaarden.

Mensen vonden ons op: Salaris Keramist, Loon Keramist, Wat verdien je als Keramist, Salarisschaal Keramist, Salarisindicatie Keramist, Bonus Keramist, CAO Keramist, Brutoloon Keramist, Nettoloon Keramist, Vakantiedagen Keramist, Pensioen Keramist.

Competenties, skills & vaardigheden keramist

 • Klantgerichtheid
 • Ondernemerschap
 • Creativiteit
 • Doorzettingsvermogen
 • Onafhankelijkheid
Mensen vonden ons op: Kennis Keramist, Vaardigheden Keramist, Attitude Keramist, Kwalificaties Keramist, Competentieprofiel Keramist.

Boeken voor het beroep keramist

Wil je meer weten over het beroep keramist? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je keramist bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken keramist te komen.

Han Boerrigter | Han Boerrigter

over het werk van de keramist han boerrigter tgv zijn 70ste verjaardag en de tentoonstelling in museum het princessehof te leeuwarden en galerie de Roos van Tudor te Leeuwarden - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789077448045 | 119 pagina's

Han Boerrigter is een keramist die werkt in een lange traditie. Zijn keramisch werk grijpt terug op eeuwenoude tradities, die hij niet alleen verrijkt maar ook vernieuwt. De motieven die zich in zijn werk presenteren brengen het verleden in herinnering; v...

Frans van Katwijk (1893-1952) | Leendert de Jonge

Keramist in Gouda en Schoonhoven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789040086281 | 104 pagina's

Frans van Katwijk (1893-1952) behoort met Willem Brouwer, Chris Lanooij en Bert Nienhuis tot de belangrijkste glazuurkunstenaars van het interbellum. Na werkzaam te zijn geweest als plateelschilder bij aardewerkfabrieken in Nijmegen en Gouda, wordt hij in...

Hans de Jong - keramist | Rob Meershoek

Keramist - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789462621565 | 157 pagina's

Vanaf de jaren '50 van de 20ste eeuw heeft de keramische kunst in Europa een geheel eigen en bijzondere ontwikkeling doorgemaakt. Enerzijds waren er kunstenaars als Picasso en Chagall die interesse kregen in keramiek als medium. Anderzijds ontstond bij de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Keramist, Keramist ebooks, boek Keramist.

Persoonstypen keramist

De Keramist moet beschikken over een flinke portie creativiteit en expressief zijn (Romanticus). Ook moet de Keramist beschikken over kennis van ondernemen, zelfstandig zijn en doelgericht te werk kunnen gaan (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Keramist, Karakter Keramist.

Netwerk keramist

De Keramist is zelfstandig ondernemer en heeft daardoor relatief weinig contact met collega’s. Vaak heeft de Keramist wel connecties in het vak en een netwerk opgebouwd. Daarnaast heeft de Keramist contact met de klant voor wie de Keramist de voorwerpen maakt.

Mensen vonden ons op: Collega’s Keramist, Medewerkers Keramist.

Is het beroep keramist iets voor jou?

Zou je graag keramist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als keramist bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Keramist, beroepskeuzetest Keramist, beroep Keramist kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden keramist

De vraag naar Keramisten is wisselend. Het is een tamelijk specialistisch beroep. Veel Keramisten doen dit beroep part-time en hebben daarnaast nog een andere baan. De Keramist kan zijn kennis uitbreiden door zich te verdiepen in andere materialen en technieken.

Arbeidsmarktperspectief score keramist

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep keramist. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Keramist, Promotie mogelijkheden Keramist, Carriere Keramist.

Solliciteren op de functie keramist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als keramist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor keramist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als keramist. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Keramist, CV Keramist, sollicitatie Keramist.

Interviews met keramist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen keramist

Vacatures keramist

Op zoek naar een nieuwe baan als Keramist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Keramist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Keramist maakt mooie en bijzondere voorwerpen. De Keramist heeft hiermee geen alledaags beroep. De Keramist maakt met veel aandacht onder andere vazen, servies of beelden.

Beoordeling Keramist

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Keramist' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Keramist

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

D'r klopt geen hout van; arbeidsperspectief is zeer goed  !??

Terwijl er direct boven geschreven wordt;

"Er is weinig vraag naar Keramisten. Het is een tamelijk specialistisch beroep waar niet veel werk in is. Veel Keramist kunnen er niet genoeg mee verdienen om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien.

Je werkt toch om in de levensonderhoud te kunnen voorzzien ?

Zo niet,  is het een hobby.

Door: Martin.

Reageer op dit beroep