Keramist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Keramist? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep keramist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je keramist wordt.

 

Wat is een Keramist?

De Keramist maakt mooie en bijzondere voorwerpen. De Keramist heeft hiermee geen alledaags beroep. De Keramist maakt met veel aandacht onder andere vazen, servies of beelden. Dit zijn vaak unieke producten waarvoor de Keramist creativiteit nodig heeft om deze te kunnen maken.

De Keramist maakt deze voorwerpen van keramiek. Keramiek is een materiaal dat  gevormd door verhitting en soms door druk. Keramiek heeft vaak betrekking op voorwerpen die van gebakken klei zijn gemaakt. Voorbeelden van keramiek zijn aardewerk, steengoed en porselein. De voorwerpen die de Keramist maakt, kunnen zeer uiteenlopend zijn. Dit kunnen gebruiksvoorwerpen zijn, maar ook kunstvoorwerpen of bouwmaterialen.

De Keramist werkt vaak in opdracht van een klant. Aan de hand van de wensen van de klant moet de Keramist een gepaste vormgeving bedenken, de juiste materialen kiezen en bepalen welke technieken en gereedschappen nodig zijn. Hierna kan de Keramist aan de slag en het gewenste voorwerp maken. Soms maakt de Keramist ook zelf voorwerpen en probeert deze te verkopen. Hierbij moet de Keramist wel bedenken of het voorwerp verkoopbaar is. De Keramist werkt vaak als zelfstandig ondernemer en is eigen baas. Ondernemen en creativiteit zijn dan ook de sleutelwoorden voor de Keramist.Wil je werken als Keramist?

Werk je al als Keramist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Keramist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Keramist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Keramist in één oogopslag

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

profession_total_educations

    Huidig aantal opleidingen

  • 0

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Keramist

Wat verdient een Keramist?

Over het salaris van de Keramist is weinig bekend. De Keramist heeft geen topsalaris, maar als de Keramist veel terugkerende klanten heeft en geregeld opdrachten krijgt, kan de Keramist genoeg verdienen om in zijn onderhoud te kunnen voorzien. Als zelfstandig ondernemer heeft de Keramist vaak weinig overige arbeidsvoorwaarden.

Salarisschaal Keramist

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Keramist

Er zijn geen vacatures Keramist aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Keramist in werkt.

Meer weten over de sector waar een Keramist in werkt

Bekijk werken in Algemeen

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Keramist

Wat is de toekomst van Keramist?

De vraag naar Keramisten is wisselend. Het is een tamelijk specialistisch beroep. Veel Keramisten doen dit beroep part-time en hebben daarnaast nog een andere baan. De Keramist kan zijn kennis uitbreiden door zich te verdiepen in andere materialen en technieken.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Keramist worden: Opleidingen tot Keramist

Wil je Keramist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Keramist.

Hoe word je een Keramist? 

Er zijn opleidingen voor de functie van Keramist. Binnen deze opleiding leert de Keramist alles over de eigenschappen van keramiek, de benodigde technieken en gereedschappen. Deze opleiding wordt op MBO niveau aangeboden. Vaak kan de Keramist ook in de praktijk veel leren door ervaring op te doen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Keramist

Er zijn geen opleidingen Keramist aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Keramist in werkt

Bekijk alle opleidingen Algemeen


Omscholen of doorgroeien tot Keramist

Als je Keramist wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Keramist zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Keramist

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Keramist?

Competenties en Vaardigheden Keramist

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Keramist nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Keramist nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Keramist

Trainingen & cursussen Creativiteit
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Ondernemerschap

Persoonlijkheid van een Keramist

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Keramist. Als Keramist wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Keramist:


zie volledige beschrijving persoonstype Keramist

Vakkennis voor een Keramist

Het is voor een Keramist ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Keramist zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Keramist


Werkervaring Keramist

Het is voor een startend Keramist die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Keramist is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Keramist het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Netwerk Keramist

Met wie werkt een Keramist samen? 

De Keramist is zelfstandig ondernemer en heeft daardoor relatief weinig contact met collega’s. Vaak heeft de Keramist wel connecties in het vak en een netwerk opgebouwd. Daarnaast heeft de Keramist contact met de klant voor wie de Keramist de voorwerpen maakt.


Keramist


Organisaties waar een Keramist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Keramist meestal werkt.

Waar werkt een Keramist?

De Keramist is meestal werkzaam als zelfstandig ondernemer. De Keramist is eigen baas en maakt zelf voorwerpen die de Keramist vervolgens probeert te verkopen. Ook kan de Keramist in opdrachten van klanten voorwerpen maken. De Keramist is werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Keramist

Waar kun je het beste werken als Keramist? Hieronder vind je de best door de Keramist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Keramist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Keramist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Keramist.

Welke competenties heeft een Keramist nodig?

Een Keramist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Keramist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Keramist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Keramist nodig? 

De Keramist moet beschikken over een flinke portie creativiteit en expressief zijn (Romanticus). Ook moet de Keramist beschikken over kennis van ondernemen, zelfstandig zijn en doelgericht te werk kunnen gaan (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Keramist


Romanticus


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Keramist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Keramist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Keramist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Keramist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Keramist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Keramist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Keramist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Keramist iets voor je?

Zou je graag Keramist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Keramist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Keramist

Martin.

D'r klopt geen hout van; arbeidsperspectief is zeer goed  !?? Terwijl er direct boven geschreven wordt; "Er is weinig vraag naar Keramisten. Het is een tamelijk specialistisch beroep waar niet veel werk in is. Veel Keramist kunnen er niet genoeg mee verdienen om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. Je werkt toch om in de levensonderhoud te kunnen voorzzien ? Zo niet,  is het een hobby.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar