Kunstschilder Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Kunstschilder? Lees de functieomschrijving.

Een kunstschilder is iemand die met penselen en verf kunstwerken creëert.

Een kunstschilder maakt zijn kunstwerken over het algemeen op een canvasdoek. Dit canvasdoek staat meestal op een schildersezel. De kunstschilder maakt, afhankelijk van de schilderstijl en vorm die hij gekozen heeft het kunstwerk wat het beste bij hem past. Zo heb je kunstenaars die bijvoorbeeld figuratief werken (''het kunstwerk is voor de kijker precies wat hij of zij ziet'') of abstracte kunstwerken maken (''je ervaart en voelt wat het zou kunnen zijn''). Ook kan een kunstschilder expressionistische (vanuit gevoel) of non-expressionistische (niet vanuit gevoel), kunstwerken schilderen. Sommige kunstschilders schilderen doeken met daarop fruit, of schilderen een persoon na en een andere kunstschilder zet juist zijn emoties en gevoelens op het doek waardoor er een vrij apart kunstwerk ontstaat. Elke kunstenaar heeft zijn eigen stijl, een stijl die hij naarmate hij steeds meer schildert, steeds meer ontwikkelt.

De kunstschilder maakt, ook afhankelijk van de stijl en vorm die hij gekozen heeft, gebruik van de materialen die het best bij hem passen. Zo werkt de ene kunstschilder met olieverfpenselen en olieverf, waar een ander met waterverf of acrylverf kan werken. De kunstschilder werkt meestal met penselen en paletmessen.

 

Wil je werken als Kunstschilder?

Werk je al als Kunstschilder en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Kunstschilder worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Kunstschilder, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Kunstschilder in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Galerieën
  • Kopers
  • Mensen

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Kunstschilder

Wat verdient een Kunstschilder?

Het is voor een kunstschilder moeilijk om van zijn werk te kunnen leven. Er zijn in Nederland veel kunstschilders (of mensen die zichzelf kunstschilder noemen) aan het werk, waardoor er veel op de markt is en het moeilijk is voor een kunstschilder om door te breken. Vooral de juist introverte kunstschilders met de mooiste schilderijen kunnen hierdoor onterecht buiten de boot vallen.

Er valt voor het salaris (omdat dit afhankelijk is van de kunstverkoop en de bekendheid van de kunstschilder zelf) geen precieze indicatie voor te geven.

Salarisschaal Kunstschilder

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Kunstschilder

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Kunstschilder

Hoe goed is de toekomst voor de Kunstschilder? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de kunstschilder is redelijk laag. Het is moeilijk om van alleen het maken van kunst te kunnen leven. Alleen de bekendere kunstenaars kunnen dit doen omdat mensen op de één of andere manier vaak sneller kunst van bekendere mensen in huis hangen. Ook is de kunstschilder vaak afhankelijk van de galeriehouder. Sommige galeriehouders hangen alleen kunstwerken op van vrienden en bekenden, waardoor het voor de onbekendere kunstschilder nog moeilijker is om daar te kunnen komen exposeren.

Alleen de kunstschilders met ambitie en doorzettingsvermogen kunnen hierdoor proberen om voet aan de grond te krijgen in de kunstwereld.

Baankans Kunstschilder

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Kunstschilder worden: Opleidingen tot Kunstschilder

Hoe word je een Kunstschilder? 

Alhoewel de meeste beeldende kunstenaars liever niet via een kunstacademie worden opgeleid om zo hun authenthiekheid te kunnen bewaren, is het wel mogelijk om een kunstopleiding te volgen. Er zijn in Nederland verscheidende kunstopleidingen, waaronder MBO en HBO opleidingen die meestal vier jaar duren.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Kunstschilder

Meer opleidingen Kunstschilder

Weet je nog niet of je Kunstschilder wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Kunstschilder of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Kunstschilder

Met wie werkt een Kunstschilder samen? 

Het netwerk van de kunstschilder bestaat uit de galerieën met wie hij contact legt om te kijken of hij daar kan exposeren en potentiële kopers van schilderijen. Daarnaast kan de kunstschilder ook cursussen en workshops geven. Dan bestaat het netwerk ook uit de mensen aan wie hij lesgeeft.


  • Galerieën
  • Kopers
  • Mensen
Kunstschilder


Organisaties waar een Kunstschilder werkzaam is

Waar werkt een Kunstschilder meestal? 

De kunstschilder werkt onafhankelijk en zelfstandig op zowel profit als non-profit basis.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Kunstschilder

Waar kun je het beste werken als Kunstschilder? Hieronder vindt je de best door de Kunstschilder beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Kunstschilder.

Competenties, Skills en Vaardigheden Kunstschilder:

Welke competenties heeft een een Kunstschilder nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Kunstschilder

Wat voor persoonlijkheid heb je als Kunstschilder nodig? 

Een kunstschilder moet in zijn schilderijen alles goed kunnen waarnemen en op de details letten. Hij werkt perfectionisisch om zo het mooist mogelijke schilderij te maken. De kunstschilder kent zijn materialen, weet wat hij op het doek wil zetten, en weet daarom precies hoe hij te werk moet gaan. (perfectionist, waarnemer, succesvolle werker)

Bekijk de persoonstypen voor Kunstschilder


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Kunstschilder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Kunstschilder

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Kunstschilder

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Kunstschilder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Kunstschilder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Kunstschilder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Kunstschilder. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Kunstschilder iets voor je?

Zou je graag Kunstschilder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Kunstschilder bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Kunstschilder

Theo van Leipsig

BEN AL JAREN AAN HET SCHILDEREN EN VERSCHILLENDE EXPOSITIE'S GEHOUDEN  World Fachion Centrum Amsterdam  Grote kerk Breda Witte dame  Eindhoven kaarsenfabriekje Helmond  ulingsheide Tegelen  en nog verschillende zakencentra, ziekenhuis en restaurant  niets aan verdiend alleen maar geld gekost  ben nu bezig met een project  het beschilderen van kisten voor  begrafenis en crematie's  heeft in Eindhovens dagblad gestaan en in  TROUW  OOK DAT HEEFT NOG  NIETS QUA GELD OPGELEVERD

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar