U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Landbouwkundig Adviseur

Landbouwkundig Adviseur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een landbouwkundig Adviseur? Lees de functieomschrijving.

Een Landbouwkundig Adviseur is er om (bijvoorbeeld) boeren, landbouwbedrijven, overheden of agro-industrie te adviseren en te assisteren. Te denken valt aan advies op het gebied van de productie en de distributie van de producten, maar dit is slechts één kant.

Als Landbouwkundig Adviseur werk je samen met je klanten aan het diagnostiseren van problemen of verbeterpunten bij de klant op zakelijk en technisch gebied. Je verzamelt informatie ter plaatse en analyseert die gegevens. Jij bent er om de problemen die bij klanten leven op te lossen en efficiëntie te verhogen. Je kijkt bij veebedrijven bijvoorbeeld naar de veestapel, het voer en eventuele gezondheidsaspecten. Bij een landbouwbedrijf kijk je eerder naar het telen en oogsten, de machines die worden gebruikt en plantenziektes die problemen op zouden kunnen leveren.

Daarnaast kijk je ook naar meer in het algemeen de bedrijfsvoering van de klant. Je weet als Landbouwkundig Adviseur over planningen, subsidies, financiën en bedrijfsvoering in de landbouwsector.

Tot slot behoren ook het geven van cursussen, lezingen en demonstraties over gerelateerde onderwerpen, evenals het organiseren van activiteiten en informatieverspreiding tot de taken van een Landbouwkundig Adviseur.

Mensen vonden ons op: Job Landbouwkundig Adviseur, Baan Landbouwkundig Adviseur, Landbouwkundig Adviseur Worden, Functie-eisen Landbouwkundig Adviseur, Verantwoordelijkheden Landbouwkundig Adviseur, Functieprofiel Landbouwkundig Adviseur, Wat doet een Landbouwkundig Adviseur, Werken als Landbouwkundig Adviseur.

Landbouwkundig Adviseur worden: Opleiding tot landbouwkundig Adviseur

Als je in de functie van Landbouwkundig Adviseur terecht wilt komen heb je verschillende mogelijkheden. De meeste mensen die landbouwkundig adviseur zijn komen vanuit het HBO of WO. De mogelijkheden die je dan hebt zijn opleidingen richting Bedrijfskunde en Agribusiness of Landbouwkundig.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Landbouwkundig Adviseur, Landbouwkundig Adviseur Worden, Opleidingsniveau Landbouwkundig Adviseur, Scholing Landbouwkundig Adviseur, Studie Landbouwkundig Adviseur, Bijscholing Landbouwkundig Adviseur, Omscholing Landbouwkundig Adviseur.

Organisaties waar een landbouwkundig Adviseur doorgaans werkzaam is

Een Landbouwkundig Adviseur verleent een dienst met als doel winst te maken. Daarmee val je in die functie dus onder de profit sector. Je klanten zullen in veel gevallen ook uit die sector afkomstig zijn.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Landbouwkundig Adviseur, Landbouwkundig Adviseur Worden, Opleidingsniveau Landbouwkundig Adviseur, Scholing Landbouwkundig Adviseur, Studie Landbouwkundig Adviseur, Bijscholing Landbouwkundig Adviseur, Omscholing Landbouwkundig Adviseur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden landbouwkundig Adviseur

Als Landbouwkundig Adviseur zul je tussen de €2600 en €9000 bruto per maand verdienen. Je salaris hangt mede af van opleidingsniveau, werkgever, leeftijd en ervaring.

Tenminste de helft van de mensen in de functie van Landbouwkundig Adviseur heeft een auto van de zaak en de andere helft heeft een regeling getroffen voor een vergoeding voor de gemaakte kilometers. Je zult immers veel bij klanten op bezoek gaan en dus veel kilometers maken voor de baas.

Een laptop van de zaak is ook mogelijk.

Mensen vonden ons op: Salaris Landbouwkundig Adviseur, Loon Landbouwkundig Adviseur, Wat verdien je als Landbouwkundig Adviseur, Salarisschaal Landbouwkundig Adviseur, Salarisindicatie Landbouwkundig Adviseur, Bonus Landbouwkundig Adviseur, CAO Landbouwkundig Adviseur, Brutoloon Landbouwkundig Adviseur, Nettoloon Landbouwkundig Adviseur, Vakantiedagen Landbouwkundig Adviseur, Pensioen Landbouwkundig Adviseur.

Competenties, skills & vaardigheden landbouwkundig adviseur

 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Flexibiliteit
 • Financieel bewustzijn
 • Anticiperen
 • Anticiperen
 • Inzicht in omgeving
 • Uitdrkkingsvaardigheid
 • Overtuigen
Mensen vonden ons op: Kennis Landbouwkundig Adviseur, Vaardigheden Landbouwkundig Adviseur, Attitude Landbouwkundig Adviseur, Kwalificaties Landbouwkundig Adviseur, Competentieprofiel Landbouwkundig Adviseur.

Boeken voor het beroep landbouwkundig adviseur

Wil je meer weten over het beroep landbouwkundig adviseur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je landbouwkundig adviseur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken landbouwkundig adviseur te komen.

Adviseren als tweede beroep | Hannah Nathans

resultaat bereiken als adviseur - Nederlands | Druk: 4 | Paperback | 9789462760462 | 300 pagina's

Adviseren als tweede beroep 4e druk is een boek van Hannah Nathans uitgegeven bij Vakmedianet Management B.V.. ISBN 9789462760462 Ideeën in de organisatie geaccepteerd te krijgen. Voor veel staf- en beleidsmedewerkers die goed zijn in hun vak, blijft dit ...

Adviseren als tweede beroep | Hannah Nathans

resultaat bereiken als adviseur - Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789013028805 | 301 pagina's

Adviseren als tweede beroep 3e druk is een boek van Hannah Nathans uitgegeven bij Vakmedianet Management. ISBN 9789013028805 Idee n in de organisatie geaccepteerd te krijgen. Voor veel staf- en beleidsmedewerkers die goed zijn in hun vak, blijft dit nog s...

De communicatie-adviseur | Karel A. Winkelaar

naar een strategische positie in de organisatie - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789462762619 | 462 pagina's

De communicatie-adviseur 3e druk is een boek van Karel A. Winkelaar uitgegeven bij Vakmedianet Management B.V.. ISBN 9789462762619 Communicatie is een leuk, maar moeilijk vak en erover adviseren is nog uitdagender. De communicatieadviseur van nu moet die ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Landbouwkundig Adviseur, Landbouwkundig Adviseur ebooks, boek Landbouwkundig Adviseur.

Persoonstypen landbouwkundig Adviseur

Als Landbouwkundig Adviseur moet je eerlijk kunnen en durven zijn naar je klanten als het gaat om geconstateerde problemen of door jou ontdekte verbeterpunten. Je moet productief zijn en de klant moet ervan uit kunnen gaan dat je betrouwbaar advies geeft en ook daadwerkelijk zijn belang dient (Perfectionist).

Een praktische kijk op zaken is van groot belang omdat alles wat jij bedenkt voor de klant ook in praktijk goed uitvoerbaar moet zijn. Als je gedreven bent in wat je doet en zelfverzekerd overkomt neemt de klant je serieus en zal eerder geneigd zijn je adviezen aan te nemen (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Landbouwkundig Adviseur, Karakter Landbouwkundig Adviseur.

Netwerk landbouwkundig Adviseur

De meeste Landbouwkundig Adviseurs hebben geen leidinggevende taken. Dat betekent dat je in principe vooral te maken hebt met je directe klanten. Maar je zult dus ook verantwoording moeten afleggen aan een leidinggevende tussenpersoon of het management, afhankelijk van de bedrijfsstructuur.

Mensen vonden ons op: Collega’s Landbouwkundig Adviseur, Medewerkers Landbouwkundig Adviseur.

Is het beroep landbouwkundig Adviseur iets voor jou?

Zou je graag landbouwkundig Adviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als landbouwkundig Adviseur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Landbouwkundig Adviseur, beroepskeuzetest Landbouwkundig Adviseur, beroep Landbouwkundig Adviseur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden landbouwkundig Adviseur

Er is geen overvloed aan vacatures  voor de functie van Landbouwkundig Adviseur, maar er zijn wel groeimogelijkheden wanneer je eenmaal bent begonnen. Promotie maken is niet altijd makkelijk, maar de meeste Landbouwkundig Adviseurs geven aan het plafond nog niet te hebben bereikt. Groei is mogelijk door meer leidinggevende taken op je te nemen en door te stromen naar het management of door grotere klanten of projecten aan te nemen.

Arbeidsmarktperspectief score landbouwkundig Adviseur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep landbouwkundig Adviseur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Landbouwkundig Adviseur, Promotie mogelijkheden Landbouwkundig Adviseur, Carriere Landbouwkundig Adviseur.

Solliciteren op de functie landbouwkundig Adviseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als landbouwkundig Adviseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor landbouwkundig Adviseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als landbouwkundig Adviseur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Landbouwkundig Adviseur, CV Landbouwkundig Adviseur, sollicitatie Landbouwkundig Adviseur.

Interviews met landbouwkundig Adviseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen landbouwkundig Adviseur

Vacatures landbouwkundig adviseur

Op zoek naar een nieuwe baan als Landbouwkundig Adviseur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Landbouwkundig Adviseur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Landbouwkundig Adviseur is er om (bijvoorbeeld) boeren, landbouwbedrijven, overheden of agro-industrie te adviseren en te assisteren. Te denken valt aan advies op het gebied van de productie en de distributie van de producten, maar dit is slechts één kant. Als Landbouwkundig Adviseur werk je samen met je klanten aan het diagnostiseren van problemen of verbeterpunten bij de klant op zakelijk en technisch gebied.

Beoordeling Landbouwkundig Adviseur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Landbouwkundig Adviseur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Landbouwkundig Adviseur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep