Landbouwkundig Adviseur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Landbouwkundig Adviseur? Lees de functieomschrijving.

Een Landbouwkundig Adviseur is er om (bijvoorbeeld) boeren, landbouwbedrijven, overheden of agro-industrie te adviseren en te assisteren. Te denken valt aan advies op het gebied van de productie en de distributie van de producten, maar dit is slechts één kant.

Als Landbouwkundig Adviseur werk je samen met je klanten aan het diagnostiseren van problemen of verbeterpunten bij de klant op zakelijk en technisch gebied. Je verzamelt informatie ter plaatse en analyseert die gegevens. Jij bent er om de problemen die bij klanten leven op te lossen en efficiëntie te verhogen. Je kijkt bij veebedrijven bijvoorbeeld naar de veestapel, het voer en eventuele gezondheidsaspecten. Bij een landbouwbedrijf kijk je eerder naar het telen en oogsten, de machines die worden gebruikt en plantenziektes die problemen op zouden kunnen leveren.

Daarnaast kijk je ook naar meer in het algemeen de bedrijfsvoering van de klant. Je weet als Landbouwkundig Adviseur over planningen, subsidies, financiën en bedrijfsvoering in de landbouwsector.

Tot slot behoren ook het geven van cursussen, lezingen en demonstraties over gerelateerde onderwerpen, evenals het organiseren van activiteiten en informatieverspreiding tot de taken van een Landbouwkundig Adviseur.

Wil je werken als Landbouwkundig Adviseur?

Werk je al als Landbouwkundig Adviseur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Landbouwkundig Adviseur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Landbouwkundig Adviseur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Landbouwkundig Adviseur in één oogopslag

Netwerk:

  • klant
  • leidinggevende
  • management

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2600 tot €9000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Landbouwkundig Adviseur

Wat verdient een Landbouwkundig Adviseur?

Als Landbouwkundig Adviseur zul je tussen de €2600 en €9000 bruto per maand verdienen. Je salaris hangt mede af van opleidingsniveau, werkgever, leeftijd en ervaring.

Tenminste de helft van de mensen in de functie van Landbouwkundig Adviseur heeft een auto van de zaak en de andere helft heeft een regeling getroffen voor een vergoeding voor de gemaakte kilometers. Je zult immers veel bij klanten op bezoek gaan en dus veel kilometers maken voor de baas.

Een laptop van de zaak is ook mogelijk.

Salarisschaal Landbouwkundig Adviseur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Landbouwkundig Adviseur

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Landbouwkundig Adviseur

Hoe goed is de toekomst voor de Landbouwkundig Adviseur? 

Er is geen overvloed aan vacatures  voor de functie van Landbouwkundig Adviseur, maar er zijn wel groeimogelijkheden wanneer je eenmaal bent begonnen. Promotie maken is niet altijd makkelijk, maar de meeste Landbouwkundig Adviseurs geven aan het plafond nog niet te hebben bereikt. Groei is mogelijk door meer leidinggevende taken op je te nemen en door te stromen naar het management of door grotere klanten of projecten aan te nemen.

Baankans Landbouwkundig Adviseur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Landbouwkundig Adviseur worden: Opleidingen tot Landbouwkundig Adviseur

Hoe word je een Landbouwkundig Adviseur? 

Als je in de functie van Landbouwkundig Adviseur terecht wilt komen heb je verschillende mogelijkheden. De meeste mensen die landbouwkundig adviseur zijn komen vanuit het HBO of WO. De mogelijkheden die je dan hebt zijn opleidingen richting Bedrijfskunde en Agribusiness of Landbouwkundig.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Landbouwkundig Adviseur

Meer opleidingen Landbouwkundig Adviseur

Weet je nog niet of je Landbouwkundig Adviseur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Landbouwkundig Adviseur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Landbouwkundig Adviseur

Met wie werkt een Landbouwkundig Adviseur samen? 

De meeste Landbouwkundig Adviseurs hebben geen leidinggevende taken. Dat betekent dat je in principe vooral te maken hebt met je directe klanten. Maar je zult dus ook verantwoording moeten afleggen aan een leidinggevende tussenpersoon of het management, afhankelijk van de bedrijfsstructuur.


  • klant
  • leidinggevende
  • management
Landbouwkundig Adviseur


Organisaties waar een Landbouwkundig Adviseur werkzaam is

Waar werkt een Landbouwkundig Adviseur meestal? 

Een Landbouwkundig Adviseur verleent een dienst met als doel winst te maken. Daarmee val je in die functie dus onder de profit sector. Je klanten zullen in veel gevallen ook uit die sector afkomstig zijn.

Meer weten over werken in de Kwaliteit & Veiligheid?

Bekijk werken in Kwaliteit & Veiligheid

Best beoordeelde werkgevers Landbouwkundig Adviseur

Waar kun je het beste werken als Landbouwkundig Adviseur? Hieronder vindt je de best door de Landbouwkundig Adviseur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Landbouwkundig Adviseur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Landbouwkundig Adviseur:

Welke competenties heeft een een Landbouwkundig Adviseur nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Landbouwkundig Adviseur

Wat voor persoonlijkheid heb je als Landbouwkundig Adviseur nodig? 

Als Landbouwkundig Adviseur moet je eerlijk kunnen en durven zijn naar je klanten als het gaat om geconstateerde problemen of door jou ontdekte verbeterpunten. Je moet productief zijn en de klant moet ervan uit kunnen gaan dat je betrouwbaar advies geeft en ook daadwerkelijk zijn belang dient (Perfectionist).

Een praktische kijk op zaken is van groot belang omdat alles wat jij bedenkt voor de klant ook in praktijk goed uitvoerbaar moet zijn. Als je gedreven bent in wat je doet en zelfverzekerd overkomt neemt de klant je serieus en zal eerder geneigd zijn je adviezen aan te nemen (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Landbouwkundig Adviseur


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Landbouwkundig Adviseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Landbouwkundig Adviseur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Landbouwkundig Adviseur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Landbouwkundig Adviseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Landbouwkundig Adviseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Landbouwkundig Adviseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Landbouwkundig Adviseur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Landbouwkundig Adviseur iets voor je?

Zou je graag Landbouwkundig Adviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Landbouwkundig Adviseur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Landbouwkundig Adviseur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar