U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Moeder

Moeder worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een moeder? Lees de functieomschrijving.

Als Moeder ben je eigenlijk een duizendpoot: multitasking in het kwadraat. Een Moeder is in de eerste plaats verantwoordelijk voor de opvoeding van haar kinderen maar evenzeer is ze psycholoog, als het gaat om een luisterend oor voor de kinderziel; kok, waar het haar vaardigheden betreft in de keuken, waar ook ter wereld; verpleegster die een pleister op de wonde heeft en niet in de laatste plaats is zij een logistiek manager, verantwoordelijk voor het transport naar zwembad en scouting waarbij ze eindverantwoordelijk is voor het goede verloop van het vervoer van haar kinderen en de kwaliteitscontrole.
Moeders zijn door hun universele vaardigheden, liefde en empatisch vermogen voor het kind in alle sectoren te vinden. Hun variatie in kwantiteit is wereldwijd maar de gemeenschappelijke factor die hen bindt is de onvoorwaardelijke liefde voor hun kind.
Als Moeder ben je een rots in de branding en je staat voor veiligheid en geborgenheid. Je bent deel van het geheel in de wereld en dient als voorbeeld voor de toekomst van menig kind.
Iedere Moeder komt in een eigen gezin terecht, afhankelijk van waar men woont en leeft.
 
 

Mensen vonden ons op: Job Moeder, Baan Moeder, Moeder Worden, Functie-eisen Moeder, Verantwoordelijkheden Moeder, Functieprofiel Moeder, Wat doet een Moeder, Werken als Moeder.

Moeder worden: Opleiding tot moeder

Het Moederschap is wellicht een van de weinige beroepen waar geen specifieke vooropleiding voor bestaat. Het is danook een uniek beroep, meer ook een roeping die vanuit het hart maar ook vanuit het hoofd wordt aangestuurd.  Gaandeweg het Moederschap komt de bijscholing vanzelf op de weg van iedere Moeder vanwege haar ervaringsmomenten die tot dan toe fonkelnieuw zijn, zeker bij het eerste kind maar ook bij ieder daaropvolgende telg in specifieke situaties. Een Moeder handelt daarom meer vanuit intuïtie, compassie en committment.  Haar collega-Moeders zijn daarnaast een prima aanspreekpunt voor bijscholing en vervolgopleiding in het traject van de opvoeding.  De sociale vaardigheden van de Moeder alsmede haar eigen achtergrond zullen veelal bepalend zijn voor de manier waarop zij haar Moederschap zal invullen. Moeder ben je voor het leven: het is een beroep met absolute baangarantie en toekomstperspectief.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Moeder, Moeder Worden, Opleidingsniveau Moeder, Scholing Moeder, Studie Moeder, Bijscholing Moeder, Omscholing Moeder.

Organisaties waar een moeder doorgaans werkzaam is

Als Moeder is men de spin in het web aan het thuisfront. In het gezin en op school is zij gezichtsbepalend voor kleinere kinderen en veelal ook hun toevluchtsoord in vreugde en verdriet.  Het gezin als systeem en organisatie is haar dagelijkse omgeving.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Moeder, Moeder Worden, Opleidingsniveau Moeder, Scholing Moeder, Studie Moeder, Bijscholing Moeder, Omscholing Moeder.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden moeder

Het salaris van een Moeder laat zich niet uitdrukken in een bruto maandsalaris: de waarde van het moederschap betaalt zichzelf terug in voldoening en liefde voor en van haar kinderen. Het is een allround-job waar lief en leed mee gepaard gaat.  Wel moet een Moeder er altijd voor haar (kleine) kinderen zijn.  Het geven en uitstralen van vertrouwen geeft haar kinderen een belangrijke vorm van hechting die vooral in de eerste levensjaren van onschatbare waarde zijn voor later.

Mensen vonden ons op: Salaris Moeder, Loon Moeder, Wat verdien je als Moeder, Salarisschaal Moeder, Salarisindicatie Moeder, Bonus Moeder, CAO Moeder, Brutoloon Moeder, Nettoloon Moeder, Vakantiedagen Moeder, Pensioen Moeder.

Competenties, skills & vaardigheden moeder

 • Energie
 • Stressbestendigheid
 • Plannen en organiseren
 • Sensitiviteit
 • Anticiperen
 • Intuïtie
Mensen vonden ons op: Kennis Moeder, Vaardigheden Moeder, Attitude Moeder, Kwalificaties Moeder, Competentieprofiel Moeder.

Boeken voor het beroep moeder

Wil je meer weten over het beroep moeder? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je moeder bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken moeder te komen.

Relax Mama - Die andere moeders doen ook maar wat | Elsbeth Teeling

die andere moeders doen ook maar wat - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789463140447 | 144 pagina's

Als moeder zit je in een rollercoaster van gevoelens: het ene moment juich je voor een eerste stapje, het andere moment sta je met je handen in het haar (of in de spuitpoep). Soms vraag je je misschien af hoe die andere moeders het allemaal op orde kunnen...

Echte vrouwen krijgen een kind | Liesbeth Smit

De stille revolutie van de niet-moeder - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789038806525 | 208 pagina's

Ze woont alleen, samen met haar twaalf katten. Ze draagt grijze, vorme¬loze kleding. Naar moeders werpt ze woedende blikken. En aan kinderen heeft ze al helemáál een grondige hekel. Ontmoet "de kinderloze vrouw'. Of: zoals veel mensen haar nog altijd zien...

400 brieven van mijn moeder | Joseph Oubelkas

Nederlands | Druk: 21 | Paperback | 9789077607978 | 371 pagina's

Een ondenkbare nachtmerrie: onschuldig in de gevangenis. Dit is het waargebeurde verhaal van Joseph Oubelkas die eind 2004, op 24- jarige leeftijd, begon aan een zakenreis naar Marokko en daar zonder bewijs of onderzoek wordt veroordeeld tot tien jaar cel...

Mensen vonden ons op: boeken voor Moeder, Moeder ebooks, boek Moeder.

Persoonstypen moeder

Een Moeder is meer een duizendpoot met vele verschillende kwaliteiten qua persoonlijkheid die af en toe voorbijkomen. In lastige situaties is zij de absolute Baas en stuurt zij haar kinderen aan en geeft houvast en zekerheid.  Eveneens is zij een Bemiddelaar als het gaat om bijv. ruzie in de zandbak tussen 2 kinderen, ontvankelijk en ondersteunend.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Moeder, Karakter Moeder.

Netwerk moeder

De school, het gezin, familie en collega-moeders zijn het netwerk van de Moeder.  Verder kunnen sportclubs, verenigingen en vertrouwenspersonen als de huisarts van toegevoegde waarde zijn en met raad en daad bijstaan waar nodig.

Mensen vonden ons op: Collega’s Moeder, Medewerkers Moeder.

Is het beroep moeder iets voor jou?

Zou je graag moeder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als moeder bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Moeder, beroepskeuzetest Moeder, beroep Moeder kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden moeder

Moeder zijn is een topbaan met goede doorgroeimogelijkheid naar spiritueel niveau: de voldoening en waarde die ze zelf hecht aan haar taak kunnen een Moeder maken tot een completer mens wat absoluut van toegevoegde waarde is voor haar gezin maar ook daarbuiten, bijvoorbeeld op het werk en in de emotionele banden met haar familie.

Arbeidsmarktperspectief score moeder

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep moeder. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Moeder, Promotie mogelijkheden Moeder, Carriere Moeder.

Solliciteren op de functie moeder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als moeder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor moeder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als moeder. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Moeder, CV Moeder, sollicitatie Moeder.

Interviews met moeder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen moeder

 • kinderverzorgster, maatschappelijk werkster, manager

Vacatures moeder

Op zoek naar een nieuwe baan als Moeder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Moeder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als Moeder ben je eigenlijk een duizendpoot: multitasking in het kwadraat. Een Moeder is in de eerste plaats verantwoordelijk voor de opvoeding van haar kinderen maar evenzeer is ze psycholoog, als het gaat om een luisterend oor voor de kinderziel; kok, waar het haar vaardigheden betreft in de keuken, waar ook ter wereld; verpleegster die een pleister op de wonde heeft en niet in de laatste plaats is zij een logistiek manager, verantwoordelijk voor het transport naar zwembad en scouting waarbij ze eindverantwoordelijk is voor het goede verloop van het vervoer van haar kinderen en de kwaliteitscontrole. Moeders zijn door hun universele vaardigheden, liefde en empatisch vermogen voor het kind in alle sectoren te vinden.

Beoordeling Moeder

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Moeder' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Moeder

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Wat goed dat jullie dit op de site zetten

Door: Jurmy

ik heb genoten!

Door: irene

Het mooiste beroep. t e

Door: moeder

jammer,dat het niet voor iedereen is weggelegd.

Door: Jenny

een uniek beroep waar maar al te vaak te weinig aandacht voor is

Door: moeder

Ik ben Moeder van  drie kinderen.Fijn om te lezen.Gr.

Door: Marja

Mooiste beroep ter wereld.

Daar kan geen baan en salaris tegenop:)

 

Door: Moeder van 1 dochter

Complimenten voor deze site.Gr.

Door: Anja

Ondergewaardeerd maar het mooiste beroep.

Door: Jacqueline

Reageer op dit beroep