Moeder Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Moeder? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep moeder. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je moeder wordt.

Wat is een Moeder?

Als Moeder ben je eigenlijk een duizendpoot: multitasking in het kwadraat. Een Moeder is in de eerste plaats verantwoordelijk voor de opvoeding van haar kinderen maar evenzeer is ze psycholoog, als het gaat om een luisterend oor voor de kinderziel; kok, waar het haar vaardigheden betreft in de keuken, waar ook ter wereld; verpleegster die een pleister op de wonde heeft en niet in de laatste plaats is zij een logistiek manager, verantwoordelijk voor het transport naar zwembad en scouting waarbij ze eindverantwoordelijk is voor het goede verloop van het vervoer van haar kinderen en de kwaliteitscontrole.
Moeders zijn door hun universele vaardigheden, liefde en empatisch vermogen voor het kind in alle sectoren te vinden. Hun variatie in kwantiteit is wereldwijd maar de gemeenschappelijke factor die hen bindt is de onvoorwaardelijke liefde voor hun kind.
Als Moeder ben je een rots in de branding en je staat voor veiligheid en geborgenheid. Je bent deel van het geheel in de wereld en dient als voorbeeld voor de toekomst van menig kind.
Iedere Moeder komt in een eigen gezin terecht, afhankelijk van waar men woont en leeft.
 
 

Wil je werken als Moeder?

Werk je al als Moeder en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Moeder worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Moeder, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Moeder in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Moeder

Wat verdient een Moeder?

Het salaris van een Moeder laat zich niet uitdrukken in een bruto maandsalaris: de waarde van het moederschap betaalt zichzelf terug in voldoening en liefde voor en van haar kinderen. Het is een allround-job waar lief en leed mee gepaard gaat.  Wel moet een Moeder er altijd voor haar (kleine) kinderen zijn.  Het geven en uitstralen van vertrouwen geeft haar kinderen een belangrijke vorm van hechting die vooral in de eerste levensjaren van onschatbare waarde zijn voor later.

Salarisschaal Moeder

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Moeder

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Moeder

Wat is de toekomst van Moeder?

Moeder zijn is een topbaan met goede doorgroeimogelijkheid naar spiritueel niveau: de voldoening en waarde die ze zelf hecht aan haar taak kunnen een Moeder maken tot een completer mens wat absoluut van toegevoegde waarde is voor haar gezin maar ook daarbuiten, bijvoorbeeld op het werk en in de emotionele banden met haar familie.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Moeder worden: Opleidingen tot Moeder

Wil je moeder worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Moeder? 

Het Moederschap is wellicht een van de weinige beroepen waar geen specifieke vooropleiding voor bestaat. Het is danook een uniek beroep, meer ook een roeping die vanuit het hart maar ook vanuit het hoofd wordt aangestuurd.  Gaandeweg het Moederschap komt de bijscholing vanzelf op de weg van iedere Moeder vanwege haar ervaringsmomenten die tot dan toe fonkelnieuw zijn, zeker bij het eerste kind maar ook bij ieder daaropvolgende telg in specifieke situaties. Een Moeder handelt daarom meer vanuit intuïtie, compassie en committment.  Haar collega-Moeders zijn daarnaast een prima aanspreekpunt voor bijscholing en vervolgopleiding in het traject van de opvoeding.  De sociale vaardigheden van de Moeder alsmede haar eigen achtergrond zullen veelal bepalend zijn voor de manier waarop zij haar Moederschap zal invullen. Moeder ben je voor het leven: het is een beroep met absolute baangarantie en toekomstperspectief.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Moeder

Zomerschool Meubelmaken (Moeder, zoon, vader, dochter)
ZOMERSCHOOL MEUBELMAKEN“GEEF JE HOOFD VAKANTIE EN LEER JE HANDEN DENKEN” De Zomerschool Meubelmaken is een initiatief van de Beemster School voor Meubelmaken. Het is ontstaan doordat een aantal mensen er …
Personal Lean
Een lean organisatie begint bij uzelf Lean is gericht op het maximaliseren van waarde voor de klant en het continu kritisch zoeken naar verdere verbetermogelijkheden. Maar hoe zit het met …
Kindervoedingsadviseur
Voor hun groei hebben kinderen gezonde en gevarieerde voeding nodig. Dat begint al voor de geboorte met de voedingstoffen die ze via de navelstreng van hun moeder krijgen. Eetgewoonten die …
Pedagogiek / Opvoedkunde E-Learning
Leer meer over de omgang met jonge kinderen in de cursus Pedagogiek / OpvoedkundeBen je net vader of moeder geworden of heb je in je werk te maken met jonge …
Kinderverhalen Schrijven E-Learning
Kinderboeken schrijven? Kies de cursus Kinderverhalen SchrijvenKinderen zijn dankbare luisteraars. Ze vinden het prachtig om voorgelezen te worden en om uiteindelijk zelf boeken te lezen. Wil jij graag kinderboeken schrijven …
Meer opleidingen Moeder

Weet je nog niet of je Moeder wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Moeder of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Moeder

Met wie werkt een Moeder samen? 

De school, het gezin, familie en collega-moeders zijn het netwerk van de Moeder.  Verder kunnen sportclubs, verenigingen en vertrouwenspersonen als de huisarts van toegevoegde waarde zijn en met raad en daad bijstaan waar nodig.


Moeder


Organisaties waar een Moeder werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Moeder meestal werkt.

Waar werkt een Moeder?

Als Moeder is men de spin in het web aan het thuisfront. In het gezin en op school is zij gezichtsbepalend voor kleinere kinderen en veelal ook hun toevluchtsoord in vreugde en verdriet.  Het gezin als systeem en organisatie is haar dagelijkse omgeving.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Moeder

Waar kun je het beste werken als Moeder? Hieronder vind je de best door de Moeder beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Moeder.

Competenties, Skills en Vaardigheden Moeder:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Moeder.

Welke competenties heeft een Moeder nodig?

Een Moeder heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Moeder

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Moeder passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Moeder nodig? 

Een Moeder is meer een duizendpoot met vele verschillende kwaliteiten qua persoonlijkheid die af en toe voorbijkomen. In lastige situaties is zij de absolute Baas en stuurt zij haar kinderen aan en geeft houvast en zekerheid.  Eveneens is zij een Bemiddelaar als het gaat om bijv. ruzie in de zandbak tussen 2 kinderen, ontvankelijk en ondersteunend.

Bekijk de persoonstypen voor Moeder


Baas


Lees meer

Bemiddelaar


Lees meer

Interview met een Moeder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Moeder

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Moeder

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Moeder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Moeder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Moeder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Moeder. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Moeder iets voor je?

Zou je graag Moeder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Moeder bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Moeder

Moeder van 1 dochter

Mooiste beroep ter wereld. Daar kan geen baan en salaris tegenop:)  

Anja

Complimenten voor deze site.Gr.

Jacqueline

Ondergewaardeerd maar het mooiste beroep.

moeder

een uniek beroep waar maar al te vaak te weinig aandacht voor is

Marja

Ik ben Moeder van  drie kinderen.Fijn om te lezen.Gr.

irene

ik heb genoten!

moeder

Het mooiste beroep. t e

Jenny

jammer,dat het niet voor iedereen is weggelegd.

Jurmy

Wat goed dat jullie dit op de site zetten

Jurmy

Wat goed dat jullie dit op de site zetten

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar