U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Naaister

Naaister worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een naaister? Lees de functieomschrijving.

Een Naaister houdt zich bezig met het maken en/of repareren van stukken die uit stof zijn gemaakt. Deze stukken kunnen kleding vormen, maar ook dekens of kussens. Naaisters doen dit verstelwerk met de hand of met een naaimachine.

Afhankelijk van de functie kan het zo zijn dat een Naaister vooral bezig is met reparaties of controles, of met het volledig in elkaar zetten van een kledingstuk. Om dit te kunnen doen, zal ze moeten weten hoe je patronen moet gebruiken, hoe je knopen en ritsen aan kan zetten en hoe je zelfstandig het idee van een ontwerper om kan zetten naar een bruikbaar kledingstuk.

Werken met grote stukken of met de industriële naaimachine kan fysiek zwaar zijn. Zo ziet het werk er aan de ene kant erg voorzichtig uit, met het gebruik van de goede steken en creëren van de perfecte pasvorm, terwijl men aan de andere kant ook grove ingrepen zal uitvoeren.

Mensen vonden ons op: Job Naaister, Baan Naaister, Naaister Worden, Functie-eisen Naaister, Verantwoordelijkheden Naaister, Functieprofiel Naaister, Wat doet een Naaister, Werken als Naaister.

Naaister worden: Opleiding tot naaister

Om Naaister te kunnen worden zal je redelijk goed met een naaimachine om moeten kunnen gaan, vooral bij de wat hogere functies. Dit kan men zichzelf aanleren door veel te oefenen, maar het is ook mogelijk om een cursus te volgen die bepaalde naaitechnieken aanleert.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Naaister, Naaister Worden, Opleidingsniveau Naaister, Scholing Naaister, Studie Naaister, Bijscholing Naaister, Omscholing Naaister.

Organisaties waar een naaister doorgaans werkzaam is

Een Naaister werkt apart of in een groep, voor een individuele ontwerper of een groot industrieel bedrijf. Zo zal het werk in elke functie anders ingevuld worden.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Naaister, Naaister Worden, Opleidingsniveau Naaister, Scholing Naaister, Studie Naaister, Bijscholing Naaister, Omscholing Naaister.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden naaister

Een Naaister die in opdracht van anderen werkt zal ongeveer tussen de €1550 en €1975 per maand verdienen. Bijkomende arbeidsvoorwaarden zijn over het algemeen maar moeilijk te onderhandelen, behalve voor de Industrieel Naaister.

Mensen vonden ons op: Salaris Naaister, Loon Naaister, Wat verdien je als Naaister, Salarisschaal Naaister, Salarisindicatie Naaister, Bonus Naaister, CAO Naaister, Brutoloon Naaister, Nettoloon Naaister, Vakantiedagen Naaister, Pensioen Naaister.

Competenties, skills & vaardigheden naaister

 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Discipline
 • Zelfsturing
 • Accuratesse
 • Oog voor detail
 • Inzicht in kledingontwerpen
Mensen vonden ons op: Kennis Naaister, Vaardigheden Naaister, Attitude Naaister, Kwalificaties Naaister, Competentieprofiel Naaister.

Boeken voor het beroep naaister

Wil je meer weten over het beroep naaister? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je naaister bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken naaister te komen.

Baby & co | Pieke Stuvel

voor de luie naaister - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789057595042 | 95 pagina's

Wat is er leuker dan de allereerste kleertjes voor je baby te maken? Met dit boekje – een inspirerend kraamcadeautje! – naai je in een handomdraai een originele garderobe bij elkaar. Pieke Stuvel ontwierp simpele patronen voor babybroekjes, -vestjes, -rok...

Jurk & zo | Pieke Stuvel

Voor De Luie Naaister - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789057591976 | 93 pagina's

Jurken kun je kopen, maar natuurlijk ook zelf maken. Leuker, goedkoper en vooral: origineler. Luie naaister Pieke Stuvel ontwierp simpele basisjurken waarmee je verrassend kunt variëren. Haar patronen maak je eenvoudig op maat, of je nu dik, dun, groot, k...

Rok & co | P. Stuvel

voor de luie naaister - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789057593567 | 95 pagina's

Al tijden op zoek naar dat ene rokje? Organiseer een naaimachine, koop een lapje op de markt en naai in een handomdraai je favoriete ontwerp in elkaar. De patronen in Rok & co zijn verrassend eenvoudig en passen altijd, of je nu dik, dun, groot, klein, la...

Mensen vonden ons op: boeken voor Naaister, Naaister ebooks, boek Naaister.

Persoonstypen naaister

Een Naaister zal snel door moeten werken om steeds alle taken op tijd af te kunnen krijgen (Succesvolle werker). Daarnaast is het belangrijk om goed werk te leveren, waardoor de Naaister erg efficiënt zal moeten werken en een goed gevoel voor de stoffen moet hebben, zodat er geen fouten gemaakt worden. Hiervoor is een goede concentratie en kennis van het vak nodig (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Naaister, Karakter Naaister.

Netwerk naaister

Een Naaister werkt vaak met andere Naaisters samen in een atelier, waardoor het makkelijk is om hulp te vragen of gewoon te communiceren. Deze Naaisters staan dan onder leiding van een ontwerper of ander soort werkgever, afhankelijk van het werk dat men doet.

Mensen vonden ons op: Collega’s Naaister, Medewerkers Naaister.

Is het beroep naaister iets voor jou?

Zou je graag naaister willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als naaister bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Naaister, beroepskeuzetest Naaister, beroep Naaister kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden naaister

Er zijn niet veel mogelijkheden om als Naaister aan het werk te komen, aangezien het meeste werk tegenwoordig in het buitenland of door machines wordt gedaan. Ook is het moeilijk om door te groeien. Als men een goede naaivaardigheid combineert met creatief inzicht, is het mogelijk voor een Naaister om ontwerper te worden, en eigen creaties te produceren. Hiervoor is echter een hoop doorzettingsvermogen nodig.

Arbeidsmarktperspectief score naaister

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep naaister. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Naaister, Promotie mogelijkheden Naaister, Carriere Naaister.

Solliciteren op de functie naaister

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als naaister dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor naaister belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als naaister. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Naaister, CV Naaister, sollicitatie Naaister.

Interviews met naaister

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen naaister

 • Ontwerper

Vacatures naaister

Op zoek naar een nieuwe baan als Naaister? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Naaister. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Naaister houdt zich bezig met het maken en/of repareren van stukken die uit stof zijn gemaakt. Deze stukken kunnen kleding vormen, maar ook dekens of kussens. Naaisters doen dit verstelwerk met de hand of met een naaimachine.

Beoordeling Naaister

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Naaister' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Naaister

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep