Naaister Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Naaister? Lees de functieomschrijving.

Een Naaister houdt zich bezig met het maken en/of repareren van stukken die uit stof zijn gemaakt. Deze stukken kunnen kleding vormen, maar ook dekens of kussens. Naaisters doen dit verstelwerk met de hand of met een naaimachine.

Afhankelijk van de functie kan het zo zijn dat een Naaister vooral bezig is met reparaties of controles, of met het volledig in elkaar zetten van een kledingstuk. Om dit te kunnen doen, zal ze moeten weten hoe je patronen moet gebruiken, hoe je knopen en ritsen aan kan zetten en hoe je zelfstandig het idee van een ontwerper om kan zetten naar een bruikbaar kledingstuk.

Werken met grote stukken of met de industriële naaimachine kan fysiek zwaar zijn. Zo ziet het werk er aan de ene kant erg voorzichtig uit, met het gebruik van de goede steken en creëren van de perfecte pasvorm, terwijl men aan de andere kant ook grove ingrepen zal uitvoeren.

Wil je werken als Naaister?

Werk je al als Naaister en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Naaister worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Naaister, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Naaister in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Naaister
  • Ontwerper
  • Werkgever

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1550 tot €1975

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Naaister

Wat verdient een Naaister?

Een Naaister die in opdracht van anderen werkt zal ongeveer tussen de €1550 en €1975 per maand verdienen. Bijkomende arbeidsvoorwaarden zijn over het algemeen maar moeilijk te onderhandelen, behalve voor de Industrieel Naaister.

Salarisschaal Naaister

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Naaister

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Naaister

Hoe goed is de toekomst voor de Naaister? 

Er zijn niet veel mogelijkheden om als Naaister aan het werk te komen, aangezien het meeste werk tegenwoordig in het buitenland of door machines wordt gedaan. Ook is het moeilijk om door te groeien. Als men een goede naaivaardigheid combineert met creatief inzicht, is het mogelijk voor een Naaister om ontwerper te worden, en eigen creaties te produceren. Hiervoor is echter een hoop doorzettingsvermogen nodig.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Naaister worden: Opleidingen tot Naaister

Hoe word je een Naaister? 

Om Naaister te kunnen worden zal je redelijk goed met een naaimachine om moeten kunnen gaan, vooral bij de wat hogere functies. Dit kan men zichzelf aanleren door veel te oefenen, maar het is ook mogelijk om een cursus te volgen die bepaalde naaitechnieken aanleert.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Naaister

Patroontekenen
Elk kledingstuk begint op papier. Als patroontekenaar zet jij de eerste lijnen uit! Droom jij ervan om een outfit te dragen die je helemaal zelf hebt ontworpen? Of zie je …
Meer opleidingen Naaister

Weet je nog niet of je Naaister wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Naaister of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Naaister

Met wie werkt een Naaister samen? 

Een Naaister werkt vaak met andere Naaisters samen in een atelier, waardoor het makkelijk is om hulp te vragen of gewoon te communiceren. Deze Naaisters staan dan onder leiding van een ontwerper of ander soort werkgever, afhankelijk van het werk dat men doet.


  • Naaister
  • Ontwerper
  • Werkgever
Naaister


Organisaties waar een Naaister werkzaam is

Waar werkt een Naaister meestal? 

Een Naaister werkt apart of in een groep, voor een individuele ontwerper of een groot industrieel bedrijf. Zo zal het werk in elke functie anders ingevuld worden.

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Naaister

Waar kun je het beste werken als Naaister? Hieronder vindt je de best door de Naaister beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Naaister.

Competenties, Skills en Vaardigheden Naaister:

Welke competenties heeft een een Naaister nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Naaister

Wat voor persoonlijkheid heb je als Naaister nodig? 

Een Naaister zal snel door moeten werken om steeds alle taken op tijd af te kunnen krijgen (Succesvolle werker). Daarnaast is het belangrijk om goed werk te leveren, waardoor de Naaister erg efficiënt zal moeten werken en een goed gevoel voor de stoffen moet hebben, zodat er geen fouten gemaakt worden. Hiervoor is een goede concentratie en kennis van het vak nodig (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Naaister


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Naaister

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Naaister

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Naaister

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Naaister

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Naaister dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Naaister belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Naaister. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Naaister iets voor je?

Zou je graag Naaister willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Naaister bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Naaister

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar