Naaister Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Naaister worden: Opleidingen tot Naaister

Wil je Naaister worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Naaister, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Naaister.

Hoe word je een Naaister? 

Om Naaister te kunnen worden zal je redelijk goed met een naaimachine om moeten kunnen gaan, vooral bij de wat hogere functies. Dit kan men zichzelf aanleren door veel te oefenen, maar het is ook mogelijk om een cursus te volgen die bepaalde naaitechnieken aanleert.

De 1 best beoordeelde opleidingen Naaister

bijgewerkt op 20-10-2021

Patroontekenen
Elk kledingstuk begint op papier. Als patroontekenaar zet jij de eerste lijnen uit! Droom jij ervan om een outfit te dragen die je helemaal zelf hebt ontworpen? Of zie je …
Patroontekenen

Is het verstandig om Naaister te worden?

Voordat je aan een opleiding Naaister begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Naaister worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Naaister?

Er zijn niet veel mogelijkheden om als Naaister aan het werk te komen, aangezien het meeste werk tegenwoordig in het buitenland of door machines wordt gedaan. Ook is het moeilijk om door te groeien. Als men een goede naaivaardigheid combineert met creatief inzicht, is het mogelijk voor een Naaister om ontwerper te worden, en eigen creaties te produceren. Hiervoor is echter een hoop doorzettingsvermogen nodig.

De actuele kans op werk voor een Naaister

Het beroep Naaister is onderdeel van de beroepsfamilie Kleermakers, costumières en hoedenmakers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Kleermakers, costumières en hoedenmakers is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

69

Baankans Naaister

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Naaister

Als je je wilt omscholen tot Naaister is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Naaister door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Naaister zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Naaister

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Naaister dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Naaister

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Naaister

Als je Naaister wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Naaister zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Naaister

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Naaister?

Competenties en Vaardigheden Naaister

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Naaister nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Naaister nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Naaister

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een Naaister

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Naaister. Als Naaister wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Naaister:


zie volledige beschrijving persoonstype Naaister

Vakkennis voor een Naaister

Het is voor een Naaister ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Naaister zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Naaister


Werkervaring Naaister

Het is voor een startend Naaister die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Naaister is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Naaister, maar iets anders?

Is een opleiding Naaister het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Naaister te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Naaister te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Naaister te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Naaister te worden?

Zou je graag Naaister willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Naaister voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar