U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Vervoerskundige

Vervoerskundige worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een vervoerskundige? Lees de functieomschrijving.

Het ontwikkelen van goede transportlijnen en ervoor zorgen dat die transport goed verloopt, dat zijn de hoofddoelen van het werk van de Vervoerskundige. Veel grote bedrijven hebben een ingewikkelde transportsysteem, en de Vervoerskundige draagt er zorg voor dat al het transport zo efficiënt mogelijk verloopt. De transportlijnen, de weg die een product of persoon aflegt, kunnen zowel binnen als buiten een bedrijf lopen. Een voorbeeld van een bedrijf waarbij de Vervoerskundige zich voornamelijk bezig houdt met externe transportlijnen is een Openbaar (Bus)vervoer bedrijf. De Vervoersdeskundige moet ervoor zorgen dat de bussen op de meest gunstige plekken stoppen en zoveel mogelijk klanten vervoeren. Ook de meeste transportbedrijven hebben Vervoerskundigen in dienst. Zij zorgen ervoor dat vrachtwagens zo min mogelijk leeg rondrijden.

Maar een Vervoerskundige kan zich ook met andere vormen van transport bezig houden. Zo hebben veel ziekenhuizen een Vervoersdeskundige in dienst. Binnen ziekenhuizen is het van belang dat bepaalde zaken, zoals organen en zakken bloed, op een zo veilig en correcte manier vervoerd worden. De Vervoersdeskundige brengt in beeld welke weg de te transporteren producten af moeten leggen en bekijkt hoe dat op een zo efficiënt mogelijke manier georganiseerd kan worden. Ook zorgt hij voor ingebouwde controlepunten in de transportlijnen. Deze controlepunten moeten ervoor zorgen dat als er mis gaat, de Vervoerskundige erachter kan komen op welk punt het mis ging en hoe dat verholpen kan worden.

Indien de Vervoerskundige van mening is dat er een extern transportbedrijf ingeschakeld moet worden, is hij degene die op zoek gaat naar een goed transportbedrijf en sluit hij de contracten.

Mensen vonden ons op: Job Vervoerskundige, Baan Vervoerskundige, Vervoerskundige Worden, Functie-eisen Vervoerskundige, Verantwoordelijkheden Vervoerskundige, Functieprofiel Vervoerskundige, Wat doet een Vervoerskundige, Werken als Vervoerskundige.

Vervoerskundige worden: Opleiding tot vervoerskundige

Studenten Vervoerskunde moeten een vooropleiding op HAVO of VWO niveau hebben genoten. Na een opleiding Logistiek en Technische Vervoerskunde krijgt de nieuwe Vervoerskundige een diploma op HBO niveau. Over deze opleiding doet men vier jaar. Er zijn speciale trajecten voor Vervoerskundigen op MBO niveau.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Vervoerskundige, Vervoerskundige Worden, Opleidingsniveau Vervoerskundige, Scholing Vervoerskundige, Studie Vervoerskundige, Bijscholing Vervoerskundige, Omscholing Vervoerskundige.

Organisaties waar een vervoerskundige doorgaans werkzaam is

Vervoersdeskundigen kunnen in zowel de profit als non-profit sector aan een baan komen. Veel grote distributiebedrijven hebben één of meerdere Vervoersdeskundigen in dienst. Maar ook ziekenhuizen, goede doelen in de ontwikkelingssamenwerking en (regionale) openbaar vervoersbedrijven maken gebruik van de diensten van een Vervoersdeskundige.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Vervoerskundige, Vervoerskundige Worden, Opleidingsniveau Vervoerskundige, Scholing Vervoerskundige, Studie Vervoerskundige, Bijscholing Vervoerskundige, Omscholing Vervoerskundige.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden vervoerskundige

Het startsalaris van een Vervoerskundige ligt op € 2310. Dit kan in de loop der jaren stijgen tot € 3510. Het is gebruikelijk dat de Vervoerskundige een reiskostenvergoeding en dertiende maand krijgt.

Mensen vonden ons op: Salaris Vervoerskundige, Loon Vervoerskundige, Wat verdien je als Vervoerskundige, Salarisschaal Vervoerskundige, Salarisindicatie Vervoerskundige, Bonus Vervoerskundige, CAO Vervoerskundige, Brutoloon Vervoerskundige, Nettoloon Vervoerskundige, Vakantiedagen Vervoerskundige, Pensioen Vervoerskundige.

Competenties, skills & vaardigheden vervoerskundige

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Plannen en organiseren
 • Inzicht in omgeving
 • Onderhandelen
Mensen vonden ons op: Kennis Vervoerskundige, Vaardigheden Vervoerskundige, Attitude Vervoerskundige, Kwalificaties Vervoerskundige, Competentieprofiel Vervoerskundige.

Boeken voor het beroep vervoerskundige

Wil je meer weten over het beroep vervoerskundige? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je vervoerskundige bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken vervoerskundige te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Vervoerskundige, Vervoerskundige ebooks, boek Vervoerskundige.

Persoonstypen vervoerskundige

De Vervoerskundige doet onderzoek naar de transportlijnen. Om dit goed te kunnen doen moet hij een analytische inslag hebben en ordelijk kunnen werken (Waarnemer). Daarnaast moet de Vervoerskundige out of the box kunnen denken om zo op innovatieve ideeën en oplossingen te kunnen komen (Romanticus).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Vervoerskundige, Karakter Vervoerskundige.

Netwerk vervoerskundige

De Vervoerskundige komt in zijn dagelijkse werk met veel personen in aanraking. Hij maakt veel contact met de werknemers die producten of personen vervoeren. Als er een extern transportbedrijf ingeschakeld moet worden, is het de taak van de Vervoersdeskundige om dit te doen en onderhandelt hij over het contract. Vanzelfsprekend heeft de Vervoerskundige contact met zijn directe leidinggevende. Dit is vaak een Logistiek Manager.

Mensen vonden ons op: Collega’s Vervoerskundige, Medewerkers Vervoerskundige.

Is het beroep vervoerskundige iets voor jou?

Zou je graag vervoerskundige willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als vervoerskundige bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Vervoerskundige, beroepskeuzetest Vervoerskundige, beroep Vervoerskundige kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden vervoerskundige

Afgestudeerde Vervoerskundigen komen snel aan een baan. Dit komt omdat steeds meer bedrijven inzien dat het goed inrichten van transportlijnen efficiënt en kostenbesparend werkt. Vandaar dat er vraag is naar Vervoerskundigen. De doorgroeimogelijkheden zijn daarentegen beperkt. Na enkele jaren ervaring kan een Vervoerskundige in een groot bedrijf doorgroeien naar een leidinggevende functie. Als senior Vervoerskundige geeft hij een afdeling van Vervoerskundigen leiding. Ook kan hij als Logistiek Manager aan de slag. Ten slotte kan een Vervoerskundige doorgroeien tot vervoersontwikkelaar. In die functie houdt hij zich nog meer bezig met het verder ontwikkelen van transportlijnen en doet hij zelfstandig onderzoek. die fuervoersontwikkelaar. Hie.     

Arbeidsmarktperspectief score vervoerskundige

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep vervoerskundige. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Vervoerskundige, Promotie mogelijkheden Vervoerskundige, Carriere Vervoerskundige.

Solliciteren op de functie vervoerskundige

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als vervoerskundige dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor vervoerskundige belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als vervoerskundige. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Vervoerskundige, CV Vervoerskundige, sollicitatie Vervoerskundige.

Interviews met vervoerskundige

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen vervoerskundige

Vacatures vervoerskundige

Op zoek naar een nieuwe baan als Vervoerskundige? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Vervoerskundige. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Het ontwikkelen van goede transportlijnen en ervoor zorgen dat die transport goed verloopt, dat zijn de hoofddoelen van het werk van de Vervoerskundige. Veel grote bedrijven hebben een ingewikkelde transportsysteem, en de Vervoerskundige draagt er zorg voor dat al het transport zo efficiënt mogelijk verloopt. De transportlijnen, de weg die een product of persoon aflegt, kunnen zowel binnen als buiten een bedrijf lopen.

Beoordeling Vervoerskundige

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Vervoerskundige' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Vervoerskundige

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep