Inkoop Manager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Inkoop Manager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep inkoop manager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je inkoop manager wordt.

 

Wat is een Inkoop Manager?

 

De manager Inkoop geeft leiding aan een groep werknemers die werkzaam zijn in de Inkoop.  Deze mensen werken allemaal voor een afdeling van het bedrijf die de inkoop waarneemt en onderhoudt. De manager Inkoop zorgt ervoor dat de mensen die onder hem/haar werken goed begeleid worden en stuurt ze aan in hun werk. Ook als er problemen zijn op de werkvloer springt de manager Inkoop in en lost deze problemen aan. De manager Inkoop is daarbij verantwoordelijk voor het team zelf. De manager Inkoop mag mensen aannemen en ontslaan. Wel moet de manager Inkoop ten alle tijden verantwoording afleggen aan de directeur van het bedrijf. Maar de manager Inkoop krijgt wel veel eigen verantwoordelijkheden waaronder het aansturen van het personeel. Ook houdt de manager Inkoop zich bezig met het klanten bestand. Dit houdt in dat de manager Inkoop de band met de klanten moet behouden. Dit kan betekenen dat er vragen beantwoord moeten worden van de klant maar ook het contact met nieuwe klanten valt onder de verantwoordelijkheid van de manager Inkoop.  De manager Inkoop is ook verantwoordelijk voor een bepaalde begroting die meestal per jaar wordt bekeken. Hier hoort een budget bij waar de manager Inkoop zorg voor draagt. Tevens moeten er bepaalde doelen gehaald worden om de begroting aan het einde van het werkjaar kloppend te krijgen. De manager Inkoop moet hier zeer veel aandacht aan besteden en hier heel nauwkeurig mee omgaan. Als de manager Inkoop het gevoel heeft dat er bepaalde zaken mis gaan in deze begroting, zal de manager Inkoop hier meteen op moeten anticiperen. Ook hiervoor geldt dat er ten alle tijden verantwoordelijkheid moet worden afgedragen door de manager Inkoop naar de directeur van de Inkoop. Wil je werken als Inkoop Manager?

Werk je al als Inkoop Manager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Inkoop Manager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Inkoop Manager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Inkoop Manager in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Personeel
  • Klanten
  • directeur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3500 tot €6000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Inkoop Manager

Wat verdient een Inkoop Manager?

 

Het salaris hangt heel erg af van enerzijds het budget waar de manager Inkoop   verantwoordelijk voor is en anderzijds het aantal mensen waar de manager Inkoop  leiding aan geeft.  Ook heeft het te maken met het bedrijf waar de manager Inkoop   voor werkt. Is dit een profit instelling dan zal het salaris hoger liggen dan bij een non profit instelling. Maar in het begin zal het salaris liggen rond de E 3500. Als de manager Inkoop   groeit in haar/zijn functie en meer budget moet bewaken of meer mensen moet aansturen, zal dit salaris mee groeien en zal de manager Inkoop   uiteindelijk rond de E 6000 kunnen verdienen. 

Salarisschaal Inkoop Manager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Inkoop Manager

Er zijn geen vacatures Inkoop Manager aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Inkoop Manager in werkt.

Meer weten over de sector waar een Inkoop Manager in werkt

Bekijk werken in Algemeen

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Inkoop Manager

Wat is de toekomst van Inkoop Manager?

 

Het arbeidsperspectief voor de manager Inkoop   is redelijk goed. Er zijn veel bedrijven in deze sector en alle bedrijven hebben behoefte aan goede managers. Als de manager Inkoop  al bekend is of werkzaam is in de sector en beschikt over de juiste kwaliteiten is het vrij makkelijk om door te stromen naar een management functie. Als de manager Inkoop   eenmaal werkzaam is als manager, en het gaat allemaal goed dan zal de manager Inkoop   meer verantwoordelijkheid krijgen. Dit vertaalt zich in het hogere budget waar de manager Inkoop  over moet waken en in het aantal mensen dat de manager Inkoop   leiding geeft. Ook vertaalt dit zich in het salaris wat zal stijgen. Als de manager Inkoop  de hoogste functie heeft bekleed als manager en het bedrijf heeft behoefte aan een nieuwe directeur dan zal de manager Inkoop   hiervoor in aanmerking kunnen komen. Echter, de manager Inkoop   maakt alleen een kans als hij/zij voldoende ervaring heeft opgebouwd in de sector en zich voldoende heeft bewezen. 

Baankans Inkoop Manager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Inkoop Manager worden: Opleidingen tot Inkoop Manager

Wil je inkoop manager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Inkoop Manager? 

 

Om manager Inkoop te worden is het vooral belangrijk dat iemand het leiding geven in zich heeft. Als dit niet het geval is, dan maakt iemand sowieso geen kans om een baan als manager te krijgen.  Verder is er een aantal opleidingen wat goed aansluit bij een functie als manager. Zo zou de manager Inkoop de opleiding HEAO kunnen doen. Dit is een HBO opleiding die staat voor ‘Hoger Economisch en Administratief Onderwijs’. Als manager heb je namelijk vrijwel altijd te maken met een begroting  waar een economische en administratieve opleiding goed voor opleidt. Echter, het leidinggevende zelf, kun je niet leren maar moet tot een van de eigenschappen behoren van de manager Inkoop. Verder is het vaak zo dat een toekomstig manager al werkzaam is in een bepaalde sector voordat hij/zij daar manager wordt. Het is zaak dat de directeur opmerkt dat iemand het in zich heeft en dan is het handig dat diegene ook kennis heeft van de branche waar hij/zij in gaat managen.  De manager Inkoop zou dan dus een opleiding genoten moeten hebben die te maken heeft met het werk in de zorg om vervolgens manager te worden. 

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Inkoop Manager

Management van activiteiten (Operations Management)
Leer hoe je om moet gaan met de operationele uitdagingen en kansen van je bedrijf. Effectief en succesvol concurreren doe je door de rol en impact van de toeleveringsketen en …
Post-HBO Senior Kwaliteits Management
Resultaat Na deze Senior Kwaliteits Management Post-HBO opleiding bent u in staat op een doeltreffende manier een strategische meerwaarde te bieden voor organisaties. U heeft inzicht in kwaliteitsinformatiesystemen, bent in …
Basisopleiding Facilitair Management (privé-les)
Steeds meer organisaties zien de toegevoegde waarde van goed functionerende facilitaire activiteiten binnen hun organisatie. Iedere organisatie heeft met facilitaire activiteiten te maken. Facilitair management is de laatste jaren sterk …
Basisopleiding Facilitair Management (met coaching)
Steeds meer organisaties zien de toegevoegde waarde van goed functionerende facilitaire activiteiten binnen hun organisatie. Iedere organisatie heeft met facilitaire activiteiten te maken. Facilitair management is de laatste jaren sterk …
HBO Logistiek Management (op afstand)
In deze module staat het managen van de interne logistiek binnen organisaties centraal. De rol van logistiek is belangrijk bij het samenwerken in een keten. De leverbetrouwbaarheid naar de klanten …
Meer opleidingen Inkoop Manager

Weet je nog niet of je Inkoop Manager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Inkoop Manager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Inkoop Manager

Met wie werkt een Inkoop Manager samen? 

 

De manager Inkoop  heeft veel te maken met het personeel waar hij/zij leiding aan geeft. De hele dag zullen er mensen uit het team naar de manager Inkoop  komen met vragen die de manager Inkoop  moet beantwoorden of problemen die de manager Inkoop   moet oplossen. Tevens heeft de manager Inkoop  veel te maken met klanten. De manager Inkoop  behoudt de relaties met de klanten en heeft het eerste contact moment met nieuwe klanten. Zowel via de mail als met zakelijke afspraken is dit contact er en de manager Inkoop   zal hier veel tijd en aandacht in moeten stoppen. Tot slot is er veel contact met de directeur van de afdeling. De manager Inkoop   moet namelijk ten alle tijden verantwoording afleggen aan hem of haar dus er zullen veel contactmomenten zijn. 


  • Personeel
  • Klanten
  • directeur
Inkoop Manager


Organisaties waar een Inkoop Manager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Inkoop Manager meestal werkt.

Waar werkt een Inkoop Manager?

 

De manager Inkoop zal werken voor zowel profit als non profit organisaties.  In beide soorten organisaties zijn manage functies voor deze sector. 

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Inkoop Manager

Waar kun je het beste werken als Inkoop Manager? Hieronder vind je de best door de Inkoop Manager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Inkoop Manager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Inkoop Manager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Inkoop Manager.

Welke competenties heeft een Inkoop Manager nodig?

Een Inkoop Manager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Inkoop Manager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Inkoop Manager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Inkoop Manager nodig? 

 

De manager Inkoop  moet een goede waarnemer zijn. Hij/zij moet op kunnen merken wanneer iemand in het team niet goed functioneert om hier meteen op te kunnen anticiperen. Ook moet de manager Inkoop  goed kunnen zien wanneer de begroting niet gehaald gaat worden of het bedrijf over het budget heen gaat. Ook dit heeft te maken met goed kunnen waarnemen. Daarbij moet de manager Inkoop  een goede leidinggevende zijn om mensen aan te kunnen sturen zowel in wat ze doen als in hoe ze het doen. De manager Inkoop  moet dit charisma uitstralen op de werkvloer zodat iedereen hem/haar serieus neemt. Alleen zo zal hij/zij goed kunnen functioneren als leidinggevende en zullen mensen naar hem/haar luisteren

Bekijk de persoonstypen voor Inkoop Manager


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Inkoop Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Inkoop Manager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Inkoop Manager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Inkoop Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Inkoop Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Inkoop Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Inkoop Manager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Inkoop Manager iets voor je?

Zou je graag Inkoop Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Inkoop Manager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Inkoop Manager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar