Transportmanager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Transportmanager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep transportmanager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je transportmanager wordt.

 

Wat is een Transportmanager?

 

Een Transportmanager is verantwoordelijk voor een goede uitvoering van het transportbeleid van een distributiebedrijf.

De Transportmanager maakt een planning voor het transport van goederen naar winkels of direct naar klanten. De Transportmanager zorgt ervoor dat de goederen op tijd geleverd worden, zodat klanten tevreden zijn over de levering. Hij streeft naar een zo efficiënt mogelijk logistiek en distributief proces. De Transportmanager heeft veel kennis van wet- en regelgeving wat betreft logistieke processen.

Tevens zorgt de Transportmanager ervoor dat alle goederen netjes en op een logische manier zijn opgeslagen in het magazijn. Hij controleert het assortiment en zorgt dat er nieuwe goederen besteld worden.  Ook houdt de Transportmanager contact met klanten, fabrikanten en leveranciers.

Veel Transportmanagers beginnen in middenkaderfuncties als Inkoper, Transport Coördinator of Logistiek Adviseur en groeien later door naar Transportmanager.

Wil je werken als Transportmanager?

Werk je al als Transportmanager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Transportmanager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Transportmanager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Transportmanager in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Distributieteam
 • Leidinggevende
 • Klanten
 • Leveranciers
 • Fabrikanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €4000 tot €7000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Transportmanager

Wat verdient een Transportmanager?

 

Een Transportmanager kan rekenen op zo’n €4000,- tot €7000,- bruto per maand. Het bedrag hangt onder andere af van de leeftijd en ervaring van de Transportmanager. Wel moet gemeld worden dat je niet zomaar Transportmanager bent. Er is zeker vijf tot tien jaar ervaring nodig om door te groeien naar Transportmanager.

Secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van de werkgever en het cao, maar meestal gelden in elk geval een dertiende maand, onregelmatigheids- en bonusregelingen en een leaseauto. 

Salarisschaal Transportmanager

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Transportmanager

Op zoek naar een nieuwe baan als Transportmanager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Transportmanager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Transportmanager vacatures

Directeur Transport
NewRoadz
Ondernemend. Verbindend. Gedreven. Als Directeur van Boekestijn Transport Service Nederland koppel je ruime kennis van -en ervaring in- de branche van transport en logistiek aan je vermogen om een jong, …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Transportmanager

Wat is de toekomst van Transportmanager?

 

Het arbeidsmarktperspectief voor een Transportmanager is redelijk. Meestal kan iemand niet meteen aan de slag als Transportmanager, maar start hij in lagere posities en groeit hij naar een aantal jaren door naar Transportmanager.

Een Transportmanager kan niet veel doorgroeien, omdat hij al een hoge functie heeft. Wel kan hij een seniorfunctie krijgen. 

Baankans Transportmanager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Transportmanager worden: Opleidingen tot Transportmanager

Wil je transportmanager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Transportmanager? 

 

Om Transportmanager te worden, kun je de HBO-opleiding Logistiek Management of Logistiek & Economie doen met een specialisatie in transportmanagement. Deze opleidingen duren vier jaar. Er bestaan ook relevante MBO-opleidingen, maar dan is het moeilijker een goede baan te vinden en duurt het langer om promotie te maken. Verstandig, doch niet verplicht, is om op de middelbare school economie in je pakket te hebben. 

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Transportmanager

HBO Transportmanagement (privé-les)
De files in Nederland zorgen voor uitdagingen in de transportwereld. Het gaat niet alleen over wegtransport, maar ook over andere modaliteiten. Dit maakt het vakgebied ook dynamisch. Binnen transportmanagement worden …
HBO Transportmanagement (met coaching)
De files in Nederland zorgen voor uitdagingen in de transportwereld. Het gaat niet alleen over wegtransport, maar ook over andere modaliteiten. Dit maakt het vakgebied ook dynamisch. Binnen transportmanagement worden …
HBO Transportmanagement
Algemeen De files in Nederland zorgen voor uitdagingen in de transportwereld. Het gaat niet alleen over wegtransport, maar ook over andere modaliteiten. Dit maakt het vakgebied ook dynamisch. Binnen transportmanagement …
HBO Transportmanagement
De files in Nederland zorgen voor uitdagingen in de transportwereld. Het gaat niet alleen over wegtransport, maar ook over andere modaliteiten. Dit maakt het vakgebied ook dynamisch. Binnen transportmanagement worden …
HBO Transportmanagement
Wilt u uw vaardigheden op het gebied van Transportmanagement ontwikkelen met theoretische kennis en praktijkgerichte opdrachten? Dan is deze opleiding de juiste keus voor u. Tijdens deze praktijkgerichte opleiding krijgt …
Meer opleidingen Transportmanager

Weet je nog niet of je Transportmanager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Transportmanager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Transportmanager

Met wie werkt een Transportmanager samen? 

 

Een Transportmanager heeft contact met veel verschillende partijen. Zo geeft hij leiding aan een distributieteam. Vaak rapporteert de Transportmanager de vorderingen, planningen enzovoort aan een Leidinggevende. Verder heeft de Transportmanager contact met klanten, leveranciers en fabrikanten. 


 • Distributieteam
 • Leidinggevende
 • Klanten
 • Leveranciers
 • Fabrikanten
Transportmanager


Organisaties waar een Transportmanager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Transportmanager meestal werkt.

Waar werkt een Transportmanager?

 

Een Transportmanager werkt bij een goederendistributiebedrijf, dat aan winkels of direct aan klanten levert. Het bedrijf streeft naar winst en hoort dus bij de profitsector.

Meer weten over werken in de Logistiek, Transport & Inkoop?

Bekijk werken in Logistiek, Transport & Inkoop

Best beoordeelde werkgevers Transportmanager

Waar kun je het beste werken als Transportmanager? Hieronder vind je de best door de Transportmanager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Transportmanager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Transportmanager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Transportmanager.

Welke competenties heeft een Transportmanager nodig?

Een Transportmanager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Transportmanager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Transportmanager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Transportmanager nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Transportmanager zijn Baas en Perfectionist.

Het is van belang dat een Transportmanager goed is in het aansturen van mensen. De Transportmanager staat stevig in zijn schoenen, is resultaatgericht en is loyaal aan de mensen onder zich (Baas).

Bovendien stelt een Transportmanager hoge eisen aan zichzelf en zijn werknemers, zodat het transport tot in de puntjes geregeld is (Perfectionist). 

Bekijk de persoonstypen voor Transportmanager


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Transportmanager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Transportmanager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Transportmanager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Transportmanager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Transportmanager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Transportmanager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Transportmanager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Transportmanager iets voor je?

Zou je graag Transportmanager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Transportmanager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Transportmanager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar