U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Manager Logistiek

Manager Logistiek worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een manager Logistiek? Lees de functieomschrijving.

De Manager Logistiek overziet de lopende processen die te maken hebben met de logistiek, transport en distributie van een bedrijf. Om alles zo te kunnen regelen dat alle klanten tevreden zijn met het gekochte product en de levering daarvan moet zorgvuldig een planning worden gemaakt, waarin ruimte is om flexibel op veranderende processen in te spelen. Dit is de taak van de Manager Logistiek.

Om producten aan de klant te kunnen verkopen, moeten deze voorradig zijn. Vaak is er een heel assortiment van aangeboden producten, dat geheel onder de controle van dezelfde Manager Logistiek staat. Deze moet  de gelimiteerde opslagruimte optimaal benutten en producten niet alleen op inzichtelijke wijze opslaan, maar bij de plaatsing ook rekening houden met de volgorde waarin producten verkocht gaan worden. Eventuele beperkte houdbaarheid van producten moet eveneens meegenomen worden in de indeling. De Manager Logistiek moet dus diverse omstandigheden meenemen in de logistieke planning om transport en distributie goed te laten verlopen.

Naast de coördinatie van logistieke processen is ook de controle ervan (op bijvoorbeeld kwaliteit en efficiëntie) de taak van de Manager Logistiek. Deze is op de hoogte van alle ontwikkelingen in relevante wet- en regelgeving en implementeert veranderingen hierin. Zelf ontwikkelt hij operationele procedures en faciliteert hij de monitoring van alle processen. Hij onderhoudt contacten met managers van andere afdelingen, leveranciers en klanten en coördineert (de inzet van) het personeel van zijn afdeling.

Mensen vonden ons op: Job Manager Logistiek, Baan Manager Logistiek, Manager Logistiek Worden, Functie-eisen Manager Logistiek, Verantwoordelijkheden Manager Logistiek, Functieprofiel Manager Logistiek, Wat doet een Manager Logistiek, Werken als Manager Logistiek.

Manager Logistiek worden: Opleiding tot manager Logistiek

Er zijn op MBO niveau meerdere opleidingen voor Logistiek Manager. Op HBO niveau kan men een opleiding in Logistiek Management of Logistiek en Economie volgen. Ook zijn er verscheidene thuisstudies beschikbaar. Wie direct als Manager Logistiek aan de slag wil, zonder zich hiervoor omhoog te moeten werken vanuit lagere functies, kan het best een HBO opleiding volgen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Manager Logistiek, Manager Logistiek Worden, Opleidingsniveau Manager Logistiek, Scholing Manager Logistiek, Studie Manager Logistiek, Bijscholing Manager Logistiek, Omscholing Manager Logistiek.

Organisaties waar een manager Logistiek doorgaans werkzaam is

De Manager Logistiek werkt bij bedrijven die goederen distribueren, en komt dus vooral in de (detail)handel terecht. Hij werkt dan op een groot distributiecentrum, van waar hij ofwel aan winkels ofwel direct aan de klant levert.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Manager Logistiek, Manager Logistiek Worden, Opleidingsniveau Manager Logistiek, Scholing Manager Logistiek, Studie Manager Logistiek, Bijscholing Manager Logistiek, Omscholing Manager Logistiek.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden manager Logistiek

Een Manager Logistiek verdient als starter ongeveer €4000 per maand. Dit bedrag kan oplopen tot €7000 per maand, als men met voldoende ervaring de juiste functie weet te vinden. Vaak heeft de Manager Logistiek flexibele werktijden en uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Mensen vonden ons op: Salaris Manager Logistiek, Loon Manager Logistiek, Wat verdien je als Manager Logistiek, Salarisschaal Manager Logistiek, Salarisindicatie Manager Logistiek, Bonus Manager Logistiek, CAO Manager Logistiek, Brutoloon Manager Logistiek, Nettoloon Manager Logistiek, Vakantiedagen Manager Logistiek, Pensioen Manager Logistiek.

Competenties, skills & vaardigheden manager logistiek

 • Klantgerichtheid
 • Leiderschap
 • Plannen en organiseren
 • Conflicten beheersen
 • Aanpassingsvermogen
 • Strategisch kunnen denken
 • Onderhandelen
 • Overzicht bewaren
Mensen vonden ons op: Kennis Manager Logistiek, Vaardigheden Manager Logistiek, Attitude Manager Logistiek, Kwalificaties Manager Logistiek, Competentieprofiel Manager Logistiek.

Boeken voor het beroep manager logistiek

Wil je meer weten over het beroep manager logistiek? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je manager logistiek bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken manager logistiek te komen.

OEE voor operators en managers | Bert Teeuwen

op zoek naar de verborgen machinecapaciteit met Overall Equipment Effectiveness - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789081503624 | 176 pagina's

OEE voor operators en managers 1e druk is een boek van Bert Teeuwen uitgegeven bij Yokoten. ISBN 9789081503624 OEE (Overall Equipment Effectiveness) is een krachtig instrument om de prestatie van machines te berekenen. Meer nog is het een instrument om de...

Logistiek Voor Managers | Math J.M. de Vaan

supply chain management als succesfactor - Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789014079677 | 149 pagina's

Logistiek Voor Managers 2e druk is een boek van Math J.M. de Vaan uitgegeven bij Kluwer. ISBN 9789014079677 Rondom e-commerce en supply chain management vinden veel ontwikkelingen plaats. Deze zijn dermate ingrijpend dat ze de aandacht vragen van veel man...

LOGISTIEK VOOR MANAGERS | De M.J.M. Vaan

met goed supply chain management services verbeteren en kosten verlagen - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789026728051 | 140 pagina's

Dit boek is in de eerste plaats geschreven voor die managers en ondernemers. Het geeft in een logische volgorde een heldere beschrijving van de moderne logistiek, zonder irrelevante details of formules. Het is meer gericht op inzicht, overzicht en besluit...

Mensen vonden ons op: boeken voor Manager Logistiek, Manager Logistiek ebooks, boek Manager Logistiek.

Persoonstypen manager Logistiek

Als Manager Logistiek moet men een aantal complexe processen in goede banen leiden. Hiervoor is het noodzakelijk diverse factoren mee te kunnen nemen in een planning en alle werkzaamheden te kunnen coördineren, zodat iedereen doet wat hij moet doen. Hiervoor is een sterke persoonlijkheid en leidinggevend vermogen nodig (Baas). Ook zal een Manager Logistiek hoge eisen stellen aan zichzelf en aan zijn medewerkers, om er zo voor te kunnen zorgen dat alle processen soepel verlopen en dat ook blijven doen (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Manager Logistiek, Karakter Manager Logistiek.

Netwerk manager Logistiek

De Manager Logistiek heeft een breed netwerk nodig om zijn werk goed te kunnen doen. Hierbij geeft hij niet alleen de leiding aan zijn eigen werknemers, maar houdt hij ook contact met de andere afdelingen in het bedrijf. Buiten de organisatie communiceert de Manager Logistiek vooral met de leveranciers en/of fabrikanten van producten. Daarnaast kan interactie met de klant ook een dagelijkse bezigheid zijn, afhankelijk van de functie.

Mensen vonden ons op: Collega’s Manager Logistiek, Medewerkers Manager Logistiek.

Is het beroep manager Logistiek iets voor jou?

Zou je graag manager Logistiek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als manager Logistiek bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Manager Logistiek, beroepskeuzetest Manager Logistiek, beroep Manager Logistiek kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden manager Logistiek

De arbeidsmarkt is voor een Manager Logistiek niet zeer gunstig, maar ook niet bedroevend. Er zijn over het algemeen niet veel banen op de open arbeidsmarkt te verkrijgen, maar men kan doorgroeien naar positie van Manager Logistiek als men niet direct zo aan het werk kan. De Manager Logistiek kan zich opwerken tot een seniorfunctie en zo steeds hoger op de bedrijfsladder klimmen.

Arbeidsmarktperspectief score manager Logistiek

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep manager Logistiek. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Manager Logistiek, Promotie mogelijkheden Manager Logistiek, Carriere Manager Logistiek.

Solliciteren op de functie manager Logistiek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als manager Logistiek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor manager Logistiek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als manager Logistiek. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Manager Logistiek, CV Manager Logistiek, sollicitatie Manager Logistiek.

Interviews met manager Logistiek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen manager Logistiek

Vacatures manager logistiek

Op zoek naar een nieuwe baan als Manager Logistiek? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Manager Logistiek. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Manager Logistiek overziet de lopende processen die te maken hebben met de logistiek, transport en distributie van een bedrijf. Om alles zo te kunnen regelen dat alle klanten tevreden zijn met het gekochte product en de levering daarvan moet zorgvuldig een planning worden gemaakt, waarin ruimte is om flexibel op veranderende processen in te spelen. Dit is de taak van de Manager Logistiek.

Beoordeling Manager Logistiek

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Manager Logistiek' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Manager Logistiek

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Dit zijn hbo functies , zeker geen mbo 3,4 ..

Door: Cohen

Bijna elk bedrijf heeft zijn beleid,ook met manager logistiek.Iemand die al jaren in het bedrijf werkt en geen HBO heeft maar toch slimis en feeling er voor heeft kan doorgroeien.

Door: manager

"Een Manager Logistiek verdient als starter ongeveer €4000 per maand." - op de huidige arbeidsmarkt mag je als HBO starter in de logistiek al in je handjes klappen met 2500 (gem. 2300-2400). De 4000 per jaar is dan ook bij lange na niet van toepassing

Door: Zeer verouderd artikel

Reageer op dit beroep