Transport Coördinator Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Transport Coördinator? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep transport coördinator. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je transport coördinator wordt.

 

Wat is een Transport Coördinator?

De Transport Coördinator heeft een spilfunctie op de afdeling transport in het bedrijfsleven De veranderingen en tendensen op het gebied van logistieke dienstverlening worden door de Transport Coördinator bijgehouden. Hij corrigeert en analyseert de documentatie binnen het bedrijf en zorgt dat de interne communicatie vloeiend verloopt. Binnen het bedrijf heeft de Transport Coördinator een leidinggevende functie naar medewerkers en uitvoerende krachten van het transport zoals chauffeurs en verschepers. Hij realiseert nieuwe ideeën binnen het bedrijf en analyseert de voortgang van deze innovaties. De Transport Coördinator streeft naar vooruitgang en vergroting van efficiency op het gebied van management en dienstverlening.

Zo is hij ook verantwoordelijk voor de externe communicatie met de klant. Hij is de vertrouwenspersoon waar de klant mee in contact staat gedurende het logistieke proces. Aangezien hij op de hoogte is van het reilen en zeilen binnen de organisatie en leiding geeft aan het uitvoerend personeel, kan hij de klant op de hoogte houden van de status van het transport van zijn goederen. De Transport Coördinator signaleert op tijd eventuele problemen in het transportproces en kan op intern en extern niveau advies geven over de verdere mogelijkheden. Met grote kennis van de regelgeving en voorschriften op dit gebied stelt hij rapporten en beleidsplannen op die het organiseren van transport efficiënter moeten laten verlopen. Hij streeft zo naar een grotere klantvriendelijkheid.Wil je werken als Transport Coördinator?

Werk je al als Transport Coördinator en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Transport Coördinator worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Transport Coördinator, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Transport Coördinator in één oogopslag

Netwerk:

 • Logistiek Manager
 • Logistiek Coördinator
 • Contract Manager
 • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3600 tot €5000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

57


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Transport Coördinator

Wat verdient een Transport Coördinator?

Transport Coördinator word je niet meteen na je studie. Je hebt hier meestal pakweg vijf tot tien jaar werkervaring voor nodig omdat het een functie betreft die veel leidinggevende kwaliteiten en organisatievermogen vereist.
Uiteraard afhankelijk van welke sector, bedrijf en job verdient men zo rond de €4000 - €4500 bruto per maand in deze functie. Vaak is een 13de maand standaard en soms zelfs een 14e maand. Bonusregeling en leaseauto komen ook voor bij deze functie.

Salarisschaal Transport Coördinator

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Transport Coördinator

Op zoek naar een nieuwe baan als Transport Coördinator? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Transport Coördinator. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Transport Coördinator vacatures

Vacature Logistiek Coördinator
Page Personnel
Voor onze opdrachtgever, gevestigd in het centrum van Rotterdam, zijn wij opzoek naar een enthousiaste en gedreven Logistiek Coördinator omtrent een pensionering. Het gaat om een uitdagende logistiek operationele functie …
Vacature Logistiek Coördinator Export
Page Personnel
Als Logistiek Coördinator Export ben je verantwoordelijk voor alle zendingen over zee, voornamelijk richting Azië. Je regelt de documentatie, bent het aanspreekpunt voor de klant en staat veelvuldig in contact …
Vacature Transport Coördinator
APS Personeelservices
Bedrijfsomschrijving Deze internationale groothandel is een succesvol bedrijf. Op de werkvloer wordt er hard gewerkt en is er tijd voor een grapje en een praatje. In totaal werken er meer …
Vacature Flex coördinator logistiek
Olympia
Bedrijfsomschrijving Gall & Gall is ondertussen niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld, als onderdeel van de Ahold groep is de Gall & Gall de bekendste drankenspeciaalzaak van …
Vacature Coördinator Logistiek
Olympia
Bedrijfsomschrijving Schneider Electric is dé wereldwijde specialist in energiemanagment en automatisering van huizen, gebouwen, datacenters, infrastructuur en industrie. Voor de meest uiteenlopende markten ontwikkelt Schneider Electric 'connected' technologieën en oplossingen. …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Transport Coördinator

Wat is de toekomst van Transport Coördinator?

Transport Coördinator word je alleen bij een groot bedrijf in de transportsector. Dat zijn er niet meer dan 100 in Nederland. Wat dat betreft is het arbeidsmarktperspectief niet heel gunstig.

Qua doorgroeimogelijkheden kom je al gauw uit bij Transport Director / Hoofd Transportzaken, als er nog zo'n topfunctie boven de huidige functie zit.

Baankans Transport Coördinator

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

57


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Transport Coördinator worden: Opleidingen tot Transport Coördinator

Wil je Transport Coördinator worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Transport Coördinator.

Hoe word je een Transport Coördinator? 

Om het beroep Transport Coördinator uit te kunnen oefenen, is meestal een HBO opleiding vereist. In sommige gevallen wordt MBO+ niveau geaccepteerd en in andere vacatures vragen ze juist naar een wetenschappelijke opleiding. Dit verschilt per functie en betekent in de praktijk een verschil in verantwoordelijkheden.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Transport Coördinator

Er zijn geen opleidingen Transport Coördinator aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Transport Coördinator in werkt

Bekijk alle opleidingen Transport & Logistiek

Omscholen of doorgroeien tot Transport Coördinator

Als je Transport Coördinator wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Transport Coördinator zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Transport Coördinator

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Transport Coördinator?

Competenties en Vaardigheden Transport Coördinator

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Transport Coördinator nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Transport Coördinator nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Transport Coördinator

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Organiseren
Organiseren
Trainingen & cursussen Visie
Visie

Persoonlijkheid van een Transport Coördinator

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Transport Coördinator. Als Transport Coördinator wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Transport Coördinator:


zie volledige beschrijving persoonstype Transport Coördinator

Vakkennis voor een Transport Coördinator

Het is voor een Transport Coördinator ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Transport Coördinator zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Transport Coördinator


Werkervaring Transport Coördinator

Het is voor een startend Transport Coördinator die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Transport Coördinator is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Transport Coördinator het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Transport Coördinator

Met wie werkt een Transport Coördinator samen? 

De Transport Coördinator is de schakel tussen de verkoopafdeling binnen een logistiek bedrijf, haar contractmanagement en de klanten.Tevens heeft hij contact met bijv. logistiek managers/coördinatoren en mensen die op de afdeling transport werken.


 • Logistiek Manager
 • Logistiek Coördinator
 • Contract Manager
 • Klanten
Transport Coördinator


Organisaties waar een Transport Coördinator werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Transport Coördinator meestal werkt.

Waar werkt een Transport Coördinator?

De meeste transportbedrijven, zo niet alle, zijn profit bedrijven of semi-profit.

Meer weten over werken in de Logistiek, Transport & Inkoop?

Bekijk werken in Logistiek, Transport & Inkoop

Best beoordeelde werkgevers Transport Coördinator

Waar kun je het beste werken als Transport Coördinator? Hieronder vind je de best door de Transport Coördinator beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

DHL

Locatie: Limburg

Openstaande vacatures: 0


Competenties, Skills en Vaardigheden Transport Coördinator:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Transport Coördinator.

Welke competenties heeft een Transport Coördinator nodig?

Een Transport Coördinator heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Transport Coördinator

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Transport Coördinator passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Transport Coördinator nodig? 

Allereerst observeert en analyseert de Transport Coördinator zijn werkgebied. Hij probeert elke situatie te begrijpen en hier verklaringen voor te vinden. De manier waarop hij overkomt is aan de ene kant kritisch en analyserend, maar tegelijkertijd betrouwbaar en kundig. Dit straalt hij uit naar de rest van het bedrijf, waarbinnen hij de logistiek wil veranderen (Waarnemer).

Ook als leidinggevende straalt hij kundigheid uit en zodoende is hij de juiste intermediair tussen het bedrijf en de klant. Hij doet er alles aan om het bedrijf intern op orde te krijgen door middel van gezag en zijn kritische veranderingen, maar bouwt tegelijkertijd een vertrouwensband op met de klanten. Uiteindelijk streeft de Transport Coördinator naar efficiëntie op elk vlak en probeert alles wat hij aanpakt met succes af te ronden (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Transport Coördinator


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Transport Coördinator

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Transport Coördinator

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Transport Coördinator

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Transport Coördinator

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Transport Coördinator dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Transport Coördinator belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Transport Coördinator. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Transport Coördinator iets voor je?

Zou je graag Transport Coördinator willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Transport Coördinator bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Transport Coördinator?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Transport Coördinator

Vacature Logistiek coördinator planning
YoungCapital B.V.
Word opgeleid tot logistiek coördinator planning treinpersoneel bij NS in Amsterdam! Je krijgt een opleiding, uurtoeslagen en goede werkervaring. Wat ga je doen? Wat ga je doen? Noem het troubleshooter, …
Vacature Logistiek Coördinator Export
Page Personnel
Als Logistiek Coördinator Export ben je verantwoordelijk voor alle zendingen over zee, voornamelijk richting Azië. Je regelt de documentatie, bent het aanspreekpunt voor de klant en staat veelvuldig in contact …
Vacature Logistiek Coördinator
Dag1
Dag1 van je nieuwe functie Spreekt een fulltime logistieke functie in een productieomgeving je aan? Ben jij type “Pietje Precies”? Past een informele werksfeer goed bij jou? Ja? Dan is …
Vacature Coördinator Logistiek
Olympia
Als Coördinator Logistiek ben jij de rechterhand van de teamleider en zorg jij ervoor dat alle processen optimaal verlopen en problemen worden verholpen. Hierdoor kunnen jouw collega’s hun werk goed …
Vacature Transport Coördinator
APS Personeelservices
Bedrijfsomschrijving Deze internationale groothandel is een succesvol bedrijf. Op de werkvloer wordt er hard gewerkt en is er tijd voor een grapje en een praatje. In totaal werken er meer …

Actuele blogposts


reacties op Transport Coördinator

Luka Veljovic

Zou je dit beroep kunnen uitoefenen als je een opleiding Automotive managment afrond?

Simon

Beide beroepen hebben met autos te makenWel verschillend,verkoop en transport.Met enkele aanvullende opleidingen is het zeker mogelijk.

Luka Veljovic

Zou je dit beroep kunnen uitoefenen als je een opleiding Automotive managment afrond?

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar