Transport Coördinator Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Transport Coördinator? Lees de functieomschrijving.

De Transport Coördinator heeft een spilfunctie op de afdeling transport in het bedrijfsleven De veranderingen en tendensen op het gebied van logistieke dienstverlening worden door de Transport Coördinator bijgehouden. Hij corrigeert en analyseert de documentatie binnen het bedrijf en zorgt dat de interne communicatie vloeiend verloopt. Binnen het bedrijf heeft de Transport Coördinator een leidinggevende functie naar medewerkers en uitvoerende krachten van het transport zoals chauffeurs en verschepers. Hij realiseert nieuwe ideeën binnen het bedrijf en analyseert de voortgang van deze innovaties. De Transport Coördinator streeft naar vooruitgang en vergroting van efficiency op het gebied van management en dienstverlening.

Zo is hij ook verantwoordelijk voor de externe communicatie met de klant. Hij is de vertrouwenspersoon waar de klant mee in contact staat gedurende het logistieke proces. Aangezien hij op de hoogte is van het reilen en zeilen binnen de organisatie en leiding geeft aan het uitvoerend personeel, kan hij de klant op de hoogte houden van de status van het transport van zijn goederen. De Transport Coördinator signaleert op tijd eventuele problemen in het transportproces en kan op intern en extern niveau advies geven over de verdere mogelijkheden. Met grote kennis van de regelgeving en voorschriften op dit gebied stelt hij rapporten en beleidsplannen op die het organiseren van transport efficiënter moeten laten verlopen. Hij streeft zo naar een grotere klantvriendelijkheid.

Wil je werken als Transport Coördinator?

Werk je al als Transport Coördinator en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Transport Coördinator worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Transport Coördinator, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Transport Coördinator in één oogopslag

Netwerk:

 • Logistiek Manager
 • Logistiek Coördinator
 • Contract Manager
 • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3600 tot €5000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

70


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Transport Coördinator

Wat verdient een Transport Coördinator?

Transport Coördinator word je niet meteen na je studie. Je hebt hier meestal pakweg vijf tot tien jaar werkervaring voor nodig omdat het een functie betreft die veel leidinggevende kwaliteiten en organisatievermogen vereist.
Uiteraard afhankelijk van welke sector, bedrijf en job verdient men zo rond de €4000 - €4500 bruto per maand in deze functie. Vaak is een 13de maand standaard en soms zelfs een 14e maand. Bonusregeling en leaseauto komen ook voor bij deze functie.

Salarisschaal Transport Coördinator

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Transport Coördinator

Op zoek naar een nieuwe baan als Transport Coördinator? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Transport Coördinator. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Transport Coördinator vacatures

Coördinator logistiek
Luba
Functieomschrijving Als coördinator logistiek stuur je het team van logistiek medewerkers aan. Je zorgt voor een goede bezettingsgraad en kwaliteit van de dienstverlening. Je rapporteert op basis van nader te …
Logistiek Coördinator (Duits)
Page Personnel
In de rol van Logistiek Coördinator ben regel je het gehele logistieke proces voor onze opdrachtgever. Je bent onder andere verantwoordelijk voor de planning, ordertrajecten, logistiek en warehousing en monitor …
Assistent Coördinator Logistiek
Tempo-Team
Locatie VIANEN Functieomschrijving Ben jij in staat het overzicht te bewaren op een hectische werkvloer? Beshik jij over de nodige ervaring in de logistieke sector? Lees dan snel verder, want …
Logistiek coördinator
Randstad
Logistiek coördinator in ‘s-HeerenbergWil jij de schakel tussen zijn tussen kantoor en werkvloer/warehouse? Heb jij het overzicht om de werkzaamheden voor het warehouse te plannen? Reageer dan nu op deze …
Logistiek Coördinator
Walters People
Als Logistiek Coördinator ben jij een belangrijke pion binnen het logistieke team. Jij bent verantwoordelijk om adequaat, proactief en kostenbewust de logistieke activiteiten te coördineren. Je hebt contact met veel …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Transport Coördinator

Hoe goed is de toekomst voor de Transport Coördinator? 

Transport Coördinator word je alleen bij een groot bedrijf in de transportsector. Dat zijn er niet meer dan 100 in Nederland. Wat dat betreft is het arbeidsmarktperspectief niet heel gunstig.

Qua doorgroeimogelijkheden kom je al gauw uit bij Transport Director / Hoofd Transportzaken, als er nog zo'n topfunctie boven de huidige functie zit.

Baankans Transport Coördinator

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

70


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Transport Coördinator worden: Opleidingen tot Transport Coördinator

Hoe word je een Transport Coördinator? 

Om het beroep Transport Coördinator uit te kunnen oefenen, is meestal een HBO opleiding vereist. In sommige gevallen wordt MBO+ niveau geaccepteerd en in andere vacatures vragen ze juist naar een wetenschappelijke opleiding. Dit verschilt per functie en betekent in de praktijk een verschil in verantwoordelijkheden.

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Transport Coördinator

Cisco CCNA Data Center Boot Camp (Accelerated) [CCNADCBC]
OVERVIEW This course is a combination of the DCICN and DCICT courses and helps prepare you for the CCNA Data Center certification exam. You will be given the foundational knowledge …
OFA2221 - Refresher Offshore First Aid (NOGEPA 2.2B)
Intended for: everyone who is designated to perform first aid tasks in a first aid organization at a mining installation. Prerequisites Basic Offshore Training. Basic or Refresher Offshore First Aid …
Meer opleidingen Transport Coördinator

Weet je nog niet of je Transport Coördinator wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Transport Coördinator of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Transport Coördinator

Met wie werkt een Transport Coördinator samen? 

De Transport Coördinator is de schakel tussen de verkoopafdeling binnen een logistiek bedrijf, haar contractmanagement en de klanten.Tevens heeft hij contact met bijv. logistiek managers/coördinatoren en mensen die op de afdeling transport werken.


 • Logistiek Manager
 • Logistiek Coördinator
 • Contract Manager
 • Klanten
Transport Coördinator


Organisaties waar een Transport Coördinator werkzaam is

Waar werkt een Transport Coördinator meestal? 

De meeste transportbedrijven, zo niet alle, zijn profit bedrijven of semi-profit.

Meer weten over werken in de Logistiek, Transport & Inkoop?

Bekijk werken in Logistiek, Transport & Inkoop

Best beoordeelde werkgevers Transport Coördinator

Waar kun je het beste werken als Transport Coördinator? Hieronder vindt je de best door de Transport Coördinator beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

DHL

Locatie: Limburg

Openstaande vacatures: 0


Competenties, Skills en Vaardigheden Transport Coördinator:

Welke competenties heeft een een Transport Coördinator nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Transport Coördinator

Wat voor persoonlijkheid heb je als Transport Coördinator nodig? 

Allereerst observeert en analyseert de Transport Coördinator zijn werkgebied. Hij probeert elke situatie te begrijpen en hier verklaringen voor te vinden. De manier waarop hij overkomt is aan de ene kant kritisch en analyserend, maar tegelijkertijd betrouwbaar en kundig. Dit straalt hij uit naar de rest van het bedrijf, waarbinnen hij de logistiek wil veranderen (Waarnemer).

Ook als leidinggevende straalt hij kundigheid uit en zodoende is hij de juiste intermediair tussen het bedrijf en de klant. Hij doet er alles aan om het bedrijf intern op orde te krijgen door middel van gezag en zijn kritische veranderingen, maar bouwt tegelijkertijd een vertrouwensband op met de klanten. Uiteindelijk streeft de Transport Coördinator naar efficiëntie op elk vlak en probeert alles wat hij aanpakt met succes af te ronden (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Transport Coördinator


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Transport Coördinator

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Transport Coördinator

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Transport Coördinator

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Transport Coördinator

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Transport Coördinator dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Transport Coördinator belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Transport Coördinator. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Transport Coördinator iets voor je?

Zou je graag Transport Coördinator willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Transport Coördinator bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Transport Coördinator

Luka Veljovic

Zou je dit beroep kunnen uitoefenen als je een opleiding Automotive managment afrond?

Simon

Beide beroepen hebben met autos te makenWel verschillend,verkoop en transport.Met enkele aanvullende opleidingen is het zeker mogelijk.

Luka Veljovic

Zou je dit beroep kunnen uitoefenen als je een opleiding Automotive managment afrond?

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar