Vervoerskundige Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Vervoerskundige? Lees de functieomschrijving.

Het ontwikkelen van goede transportlijnen en ervoor zorgen dat die transport goed verloopt, dat zijn de hoofddoelen van het werk van de Vervoerskundige. Veel grote bedrijven hebben een ingewikkelde transportsysteem, en de Vervoerskundige draagt er zorg voor dat al het transport zo efficiënt mogelijk verloopt. De transportlijnen, de weg die een product of persoon aflegt, kunnen zowel binnen als buiten een bedrijf lopen. Een voorbeeld van een bedrijf waarbij de Vervoerskundige zich voornamelijk bezig houdt met externe transportlijnen is een Openbaar (Bus)vervoer bedrijf. De Vervoersdeskundige moet ervoor zorgen dat de bussen op de meest gunstige plekken stoppen en zoveel mogelijk klanten vervoeren. Ook de meeste transportbedrijven hebben Vervoerskundigen in dienst. Zij zorgen ervoor dat vrachtwagens zo min mogelijk leeg rondrijden.

Maar een Vervoerskundige kan zich ook met andere vormen van transport bezig houden. Zo hebben veel ziekenhuizen een Vervoersdeskundige in dienst. Binnen ziekenhuizen is het van belang dat bepaalde zaken, zoals organen en zakken bloed, op een zo veilig en correcte manier vervoerd worden. De Vervoersdeskundige brengt in beeld welke weg de te transporteren producten af moeten leggen en bekijkt hoe dat op een zo efficiënt mogelijke manier georganiseerd kan worden. Ook zorgt hij voor ingebouwde controlepunten in de transportlijnen. Deze controlepunten moeten ervoor zorgen dat als er mis gaat, de Vervoerskundige erachter kan komen op welk punt het mis ging en hoe dat verholpen kan worden.

Indien de Vervoerskundige van mening is dat er een extern transportbedrijf ingeschakeld moet worden, is hij degene die op zoek gaat naar een goed transportbedrijf en sluit hij de contracten.

Wil je werken als Vervoerskundige?

Werk je al als Vervoerskundige en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Vervoerskundige worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Vervoerskundige, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Vervoerskundige in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Werknemers
  • Logistiek Manager
  • Vervoersontwikkelaar

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2310 tot €3510

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Vervoerskundige

Wat verdient een Vervoerskundige?

Het startsalaris van een Vervoerskundige ligt op € 2310. Dit kan in de loop der jaren stijgen tot € 3510. Het is gebruikelijk dat de Vervoerskundige een reiskostenvergoeding en dertiende maand krijgt.

Salarisschaal Vervoerskundige

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Vervoerskundige

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Vervoerskundige

Hoe goed is de toekomst voor de Vervoerskundige? 

Afgestudeerde Vervoerskundigen komen snel aan een baan. Dit komt omdat steeds meer bedrijven inzien dat het goed inrichten van transportlijnen efficiënt en kostenbesparend werkt. Vandaar dat er vraag is naar Vervoerskundigen. De doorgroeimogelijkheden zijn daarentegen beperkt. Na enkele jaren ervaring kan een Vervoerskundige in een groot bedrijf doorgroeien naar een leidinggevende functie. Als senior Vervoerskundige geeft hij een afdeling van Vervoerskundigen leiding. Ook kan hij als Logistiek Manager aan de slag. Ten slotte kan een Vervoerskundige doorgroeien tot vervoersontwikkelaar. In die functie houdt hij zich nog meer bezig met het verder ontwikkelen van transportlijnen en doet hij zelfstandig onderzoek. die fuervoersontwikkelaar. Hie.     

Baankans Vervoerskundige

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Vervoerskundige worden: Opleidingen tot Vervoerskundige

Hoe word je een Vervoerskundige? 

Studenten Vervoerskunde moeten een vooropleiding op HAVO of VWO niveau hebben genoten. Na een opleiding Logistiek en Technische Vervoerskunde krijgt de nieuwe Vervoerskundige een diploma op HBO niveau. Over deze opleiding doet men vier jaar. Er zijn speciale trajecten voor Vervoerskundigen op MBO niveau.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Vervoerskundige

Meer opleidingen Vervoerskundige

Weet je nog niet of je Vervoerskundige wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Vervoerskundige of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Vervoerskundige

Met wie werkt een Vervoerskundige samen? 

De Vervoerskundige komt in zijn dagelijkse werk met veel personen in aanraking. Hij maakt veel contact met de werknemers die producten of personen vervoeren. Als er een extern transportbedrijf ingeschakeld moet worden, is het de taak van de Vervoersdeskundige om dit te doen en onderhandelt hij over het contract. Vanzelfsprekend heeft de Vervoerskundige contact met zijn directe leidinggevende. Dit is vaak een Logistiek Manager.


  • Werknemers
  • Logistiek Manager
  • Vervoersontwikkelaar
Vervoerskundige


Organisaties waar een Vervoerskundige werkzaam is

Waar werkt een Vervoerskundige meestal? 

Vervoersdeskundigen kunnen in zowel de profit als non-profit sector aan een baan komen. Veel grote distributiebedrijven hebben één of meerdere Vervoersdeskundigen in dienst. Maar ook ziekenhuizen, goede doelen in de ontwikkelingssamenwerking en (regionale) openbaar vervoersbedrijven maken gebruik van de diensten van een Vervoersdeskundige.

Meer weten over werken in de Logistiek, Transport & Inkoop?

Bekijk werken in Logistiek, Transport & Inkoop

Best beoordeelde werkgevers Vervoerskundige

Waar kun je het beste werken als Vervoerskundige? Hieronder vindt je de best door de Vervoerskundige beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Vervoerskundige.

Competenties, Skills en Vaardigheden Vervoerskundige:

Welke competenties heeft een een Vervoerskundige nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Vervoerskundige

Wat voor persoonlijkheid heb je als Vervoerskundige nodig? 

De Vervoerskundige doet onderzoek naar de transportlijnen. Om dit goed te kunnen doen moet hij een analytische inslag hebben en ordelijk kunnen werken (Waarnemer). Daarnaast moet de Vervoerskundige out of the box kunnen denken om zo op innovatieve ideeën en oplossingen te kunnen komen (Romanticus).

Bekijk de persoonstypen voor Vervoerskundige


Romanticus


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Vervoerskundige

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Vervoerskundige

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Vervoerskundige

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Vervoerskundige

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Vervoerskundige dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Vervoerskundige belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Vervoerskundige. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Vervoerskundige iets voor je?

Zou je graag Vervoerskundige willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Vervoerskundige bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Vervoerskundige

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar