U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Vlogger

Vlogger worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een vlogger? Lees de functieomschrijving.

Een Vlogger is iemand die filmpjes (vlogs) maakt en online zet op bijvoorbeeld een eigen YouTube-kanaal. Een vlog is zoiets als een blog, maar dan niet geschreven maar gefilmd. Door de enorme populariteit van sociale media is dit beroep echt in opkomst. Vooral jongeren houden zich hiermee bezig. Het is een makkelijke manier om jouw leven of jouw interesses te delen met de rest van de wereld, zonder tussenkomst van andere partijen. Als een Vlogger populair is, kan hij overigens wel door bedrijven gevraagd worden om vlogs over bepaalde producten of merken te maken.
 
Het maken van vlogs is over het algemeen niet aan regels gebonden. Iedereen kan dus video’s maken over welk onderwerp dan ook. Populaire onderwerpen zijn kleding, muziek, make-up en grappen. Als je niet alleen hobbymatig filmt, maar er echt een zakcentje mee wilt verdienen, dan moet je om de paar dagen een nieuwe video plaatsen en reclame maken voor jezelf. 
 
Mensen vonden ons op: Job Vlogger, Baan Vlogger, Vlogger Worden, Functie-eisen Vlogger, Verantwoordelijkheden Vlogger, Functieprofiel Vlogger, Wat doet een Vlogger, Werken als Vlogger.

Vlogger worden: Opleiding tot vlogger

Er bestaan geen specifieke opleidingen voor het beroep van Vlogger. Het is natuurlijk wel handig als je goed met een camera kunt omgaan. Een cursus Filmen is daarom wel een aanrader, evenals een cursus Media. De meesten leren het echter simpelweg door het vaak te doen en goed te kijken naar anderen. Heel soms krijgen bekende Vloggers hulp van mediabedrijven. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Vlogger, Vlogger Worden, Opleidingsniveau Vlogger, Scholing Vlogger, Studie Vlogger, Bijscholing Vlogger, Omscholing Vlogger.

Organisaties waar een vlogger doorgaans werkzaam is

De meeste Vloggers werken voor zichzelf. Ze doen dit meestal hobbymatig. Als iemand een groot publiek trekt en ook inkomsten krijgt uit advertenties of het showen van producten, dan kan hij zich als ZZP’er inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Als de Vlogger streeft naar winst, werkt hij in de profitsector. Omdat de meesten niet als doel hebben (een volwaardig) salaris te verdienen met hun vlogs, zijn de meeste Vloggers werkzaam in de non-profitsector.  

Mensen vonden ons op: Studeren voor Vlogger, Vlogger Worden, Opleidingsniveau Vlogger, Scholing Vlogger, Studie Vlogger, Bijscholing Vlogger, Omscholing Vlogger.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden vlogger

Meestal verdient een Vlogger niet veel, en dat is ook niet zijn doel. Soms zijn mensen er professioneel mee bezig en verdienen zij geld door advertenties of producten te tonen. Het zal echter maar enkelen lukken een volwaardig maandsalaris met het vloggen binnen te harken. 
 
Een Vlogger werkt meestal voor zichzelf, dus er is geen sprake van secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een dertiende maand of een werktelefoon.
 
Mensen vonden ons op: Salaris Vlogger, Loon Vlogger, Wat verdien je als Vlogger, Salarisschaal Vlogger, Salarisindicatie Vlogger, Bonus Vlogger, CAO Vlogger, Brutoloon Vlogger, Nettoloon Vlogger, Vakantiedagen Vlogger, Pensioen Vlogger.

Competenties, skills & vaardigheden vlogger

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Creativiteit
 • Initiatief ontplooien
 • Overtuigen
Mensen vonden ons op: Kennis Vlogger, Vaardigheden Vlogger, Attitude Vlogger, Kwalificaties Vlogger, Competentieprofiel Vlogger.

Boeken voor het beroep vlogger

Wil je meer weten over het beroep vlogger? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je vlogger bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken vlogger te komen.

Knolpower van vlogger Enzo Knol | FC Klap

Nederlands | Onbekende bindwijze | 9789085670896 | 162 pagina's

Boek van vlogger Enzo Knol oftewel Knolpower...

Help! Mijn kind zit op YouTube | Bas van Teylingen

Voor alle volwassenen die nog steeds denken dat elke YouTuber een vlogger is... - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789085675150 | 228 pagina's

Help! Mijn kind zit op YouTube is niet alleen een "overlevingsgids' maar ook een inspiratiebron; een "must-have' voor elke ouder, leraar of volwassene die de connectie met de jongere generaties niet wil verliezen. Veel ouders denken dat elke YouTuber een ...

Dagboek van een vlogger | Tim Collins

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789021677248 | 224 pagina's

Hilarisch verhaal voor lezers vanaf tien jaar over de geheimen van een online-superster. Olivia is blut, maar gelukkig heeft ze een briljant idee: ze gaat vloggen! Want beroemde vloggers verdienen bergen geld én krijgen gratis spullen. Enige probleem: Oli...

Mensen vonden ons op: boeken voor Vlogger, Vlogger ebooks, boek Vlogger.

Persoonstypen vlogger

Persoonstypen die passen bij een Vlogger zijn Levensgenieter en Perfectionist.
 
Het is belangrijk dat een Vlogger veel energie heeft en deze goed kan overbrengen op zijn publiek. Hij moet dus ook goed kunnen communiceren. Hij is optimistisch en geniet van het leven (Levensgenieter).
 
Daarnaast moet een Vlogger gedisciplineerd en veeleisend zijn. De kwaliteit van zijn video’s moet goed zijn en hij moet de discipline hebben om regelmatig iets te uploaden. Bovendien moet hij bereid zijn om hard te werken en een netwerk op te bouwen. Een succesvolle Vlogger word je niet zomaar (Perfectionist).
 
Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Vlogger, Karakter Vlogger.

Netwerk vlogger

Iemand die vlogt heeft veel contact met zijn volgers. Hij probeert een publiek op te bouwen en met deze mensen te interacteren. Indien iemand professioneel vlogt, dan zal hij ook te maken krijgen met aanbieders van bepaalde producten en reclamebureaus. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Vlogger, Medewerkers Vlogger.

Is het beroep vlogger iets voor jou?

Zou je graag vlogger willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als vlogger bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Vlogger, beroepskeuzetest Vlogger, beroep Vlogger kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden vlogger

Doorgaans vlogt een Vlogger hobbymatig. Wellicht kan hij doorgroeien tot een bekende Vlogger. Hoe meer hij dan online zet, hoe meer hij kan verdienen. Natuurlijk geldt dan wel als voorwaarde dat de filmpjes van goede kwaliteit zijn (leuke en interessante content). Om een speciaal publiek aan te trekken, kan hij zich (nog meer) gaan specialiseren in een bepaald onderwerp of een bepaalde filmtechniek. Indien een Vlogger zichzelf goed in de markt zet, kan hij tevens worden gevraagd voor reclamespotjes en dergelijke. 

Arbeidsmarktperspectief score vlogger

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep vlogger. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Vlogger, Promotie mogelijkheden Vlogger, Carriere Vlogger.

Solliciteren op de functie vlogger

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als vlogger dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor vlogger belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als vlogger. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Vlogger, CV Vlogger, sollicitatie Vlogger.

Interviews met vlogger

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen vlogger

Vacatures vlogger

Op zoek naar een nieuwe baan als Vlogger? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Vlogger. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Vlogger is iemand die filmpjes (vlogs) maakt en online zet op bijvoorbeeld een eigen YouTube-kanaal. Een vlog is zoiets als een blog, maar dan niet geschreven maar gefilmd. Door de enorme populariteit van sociale media is dit beroep echt in opkomst.

Beoordeling Vlogger

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Vlogger' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Vlogger

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep