Vlogger Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Vlogger? Lees de functieomschrijving.

Een Vlogger is iemand die filmpjes (vlogs) maakt en online zet op bijvoorbeeld een eigen YouTube-kanaal. Een vlog is zoiets als een blog, maar dan niet geschreven maar gefilmd. Door de enorme populariteit van sociale media is dit beroep echt in opkomst. Vooral jongeren houden zich hiermee bezig. Het is een makkelijke manier om jouw leven of jouw interesses te delen met de rest van de wereld, zonder tussenkomst van andere partijen. Als een Vlogger populair is, kan hij overigens wel door bedrijven gevraagd worden om vlogs over bepaalde producten of merken te maken.
 
Het maken van vlogs is over het algemeen niet aan regels gebonden. Iedereen kan dus video’s maken over welk onderwerp dan ook. Populaire onderwerpen zijn kleding, muziek, make-up en grappen. Als je niet alleen hobbymatig filmt, maar er echt een zakcentje mee wilt verdienen, dan moet je om de paar dagen een nieuwe video plaatsen en reclame maken voor jezelf. 
 

Wil je werken als Vlogger?

Werk je al als Vlogger en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Vlogger worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Vlogger, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Vlogger in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Volgers
  • Reclamebureaus

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Vlogger

Wat verdient een Vlogger?

Meestal verdient een Vlogger niet veel, en dat is ook niet zijn doel. Soms zijn mensen er professioneel mee bezig en verdienen zij geld door advertenties of producten te tonen. Het zal echter maar enkelen lukken een volwaardig maandsalaris met het vloggen binnen te harken. 
 
Een Vlogger werkt meestal voor zichzelf, dus er is geen sprake van secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een dertiende maand of een werktelefoon.
 

Salarisschaal Vlogger

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Vlogger

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Vlogger

Hoe goed is de toekomst voor de Vlogger? 

Doorgaans vlogt een Vlogger hobbymatig. Wellicht kan hij doorgroeien tot een bekende Vlogger. Hoe meer hij dan online zet, hoe meer hij kan verdienen. Natuurlijk geldt dan wel als voorwaarde dat de filmpjes van goede kwaliteit zijn (leuke en interessante content). Om een speciaal publiek aan te trekken, kan hij zich (nog meer) gaan specialiseren in een bepaald onderwerp of een bepaalde filmtechniek. Indien een Vlogger zichzelf goed in de markt zet, kan hij tevens worden gevraagd voor reclamespotjes en dergelijke. 

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Vlogger worden: Opleidingen tot Vlogger

Hoe word je een Vlogger? 

Er bestaan geen specifieke opleidingen voor het beroep van Vlogger. Het is natuurlijk wel handig als je goed met een camera kunt omgaan. Een cursus Filmen is daarom wel een aanrader, evenals een cursus Media. De meesten leren het echter simpelweg door het vaak te doen en goed te kijken naar anderen. Heel soms krijgen bekende Vloggers hulp van mediabedrijven. 

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Vlogger

Vlogger
Tijdens de cursus Vlogger leer je hoe je jezelf en bedrijf kunt branden en de meeste likes scoort. Je kunt straks betoverend monteren én hanteert met alle gemak de selfiestick! …
Online communicatie: Zakelijk Vloggen
Een speciale vlog training voor bedrijven, overheid en maatschappelijke organisaties. Wil je op een professionele- en vooral ook persoonlijke manier je boodschap, bedrijf of product aan de wereld communiceren? Dan …
Omgaan met media
Als je niet gestoken wilt worden door een persmuskiet   Training omgaan met media Een training waarin geleerd wordt op welke wijze om te gaan met journalisten en de verschillende …
Pitchen en vloggen voor de or
Laat jezelf zien! Pitchen & vloggen zijn razend populair. Het zijn korte en krachtige manieren om je achterban te laten zien waar je als or mee bezig bent. Pitchen is een vaardigheid om in één minuut …
Zakelijk vloggen
In deze training leer je hoe je zelf een overtuigende zakelijke vlog kunt (laten) maken. Aan de hand van theorie en sterke voorbeelden zie je hoe vlogs van toegevoegde waarde
Meer opleidingen Vlogger

Weet je nog niet of je Vlogger wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Vlogger of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Vlogger

Met wie werkt een Vlogger samen? 

Iemand die vlogt heeft veel contact met zijn volgers. Hij probeert een publiek op te bouwen en met deze mensen te interacteren. Indien iemand professioneel vlogt, dan zal hij ook te maken krijgen met aanbieders van bepaalde producten en reclamebureaus. 


  • Volgers
  • Reclamebureaus
Vlogger


Organisaties waar een Vlogger werkzaam is

Waar werkt een Vlogger meestal? 

De meeste Vloggers werken voor zichzelf. Ze doen dit meestal hobbymatig. Als iemand een groot publiek trekt en ook inkomsten krijgt uit advertenties of het showen van producten, dan kan hij zich als ZZP’er inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Als de Vlogger streeft naar winst, werkt hij in de profitsector. Omdat de meesten niet als doel hebben (een volwaardig) salaris te verdienen met hun vlogs, zijn de meeste Vloggers werkzaam in de non-profitsector.  

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Vlogger

Waar kun je het beste werken als Vlogger? Hieronder vindt je de best door de Vlogger beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Vlogger.

Competenties, Skills en Vaardigheden Vlogger:

Welke competenties heeft een een Vlogger nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Vlogger

Wat voor persoonlijkheid heb je als Vlogger nodig? 
Persoonstypen die passen bij een Vlogger zijn Levensgenieter en Perfectionist.
 
Het is belangrijk dat een Vlogger veel energie heeft en deze goed kan overbrengen op zijn publiek. Hij moet dus ook goed kunnen communiceren. Hij is optimistisch en geniet van het leven (Levensgenieter).
 
Daarnaast moet een Vlogger gedisciplineerd en veeleisend zijn. De kwaliteit van zijn video’s moet goed zijn en hij moet de discipline hebben om regelmatig iets te uploaden. Bovendien moet hij bereid zijn om hard te werken en een netwerk op te bouwen. Een succesvolle Vlogger word je niet zomaar (Perfectionist).
 

Bekijk de persoonstypen voor Vlogger


Levensgenieter


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Vlogger

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Vlogger

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Vlogger

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Vlogger

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Vlogger dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Vlogger belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Vlogger. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Vlogger iets voor je?

Zou je graag Vlogger willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Vlogger bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Vlogger

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar