U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Vulkanoloog

Vulkanoloog worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een vulkanoloog? Lees de functieomschrijving.

De Vulkanoloog verdiept zich in de leer van de vulkanologie. Vulkanologie is een richting van de aardwetenschappen die zich bezighoudt met de studie van alle vormen van vulkanisme. Vulkanisme omvat de geologische processen aan het aardoppervlak die het gevolg zijn van het omhoog komen van materiaal uit het binnenste van de aarde. Het materiaal wat omhoog komt kan bestaan uit magma (gesmolten gesteente), maar ook gassen en vloeistoffen. Bij een uitbarsting bereikt dit materiaal het aardoppervlak en kan een vulkaan ontstaan.

De Vulkanoloog bestudeert de vulkaan, de lava, de magma en de uitbarstingen. De Vulkanoloog probeert zo te kunnen voorspellen wanneer een vulkaan gaat uitbarsten en wat de gevolgen hiervan zullen zijn. Het vakgebied van de Vulkanoloog omvat twee hoofdtakken: de intrusieve gesteenten en de extrusieve gesteenten. De intrusieve gesteenten zijn de magmatische gesteenten die onder het aardoppervlak ontstaan, de extrusieve gesteenten ontstaan boven het aardoppervlak.

De Vulkanoloog bestudeert het gedrag van vulkanen en alle wat er bij komt kijken. Het beroep is vaak gevaarlijk omdat de Vulkanoloog dicht bij vulkanen in de buurt werkt. Als ergens een vulkaanuitbarsting dreigt, gaat de Vulkanoloog hier vaak liever op af in plaats van hiervan weg te gaan.

Mensen vonden ons op: Job Vulkanoloog, Baan Vulkanoloog, Vulkanoloog Worden, Functie-eisen Vulkanoloog, Verantwoordelijkheden Vulkanoloog, Functieprofiel Vulkanoloog, Wat doet een Vulkanoloog, Werken als Vulkanoloog.

Vulkanoloog worden: Opleiding tot vulkanoloog

Om Vulkanoloog te kunnen worden, past het beste om een opleiding Geologie, Aardwetenschappen of Geowetenschappen te volgen. Dit zijn veelal universitaire opleidingen die alle natuurwetenschappen omvatten die de planeet aarde bestuderen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Vulkanoloog, Vulkanoloog Worden, Opleidingsniveau Vulkanoloog, Scholing Vulkanoloog, Studie Vulkanoloog, Bijscholing Vulkanoloog, Omscholing Vulkanoloog.

Organisaties waar een vulkanoloog doorgaans werkzaam is

De Vulkanoloog werkt vaak voor een instituut dat onderzoek doet naar vulkanen en vulkaanuitbarstingen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Vulkanoloog, Vulkanoloog Worden, Opleidingsniveau Vulkanoloog, Scholing Vulkanoloog, Studie Vulkanoloog, Bijscholing Vulkanoloog, Omscholing Vulkanoloog.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden vulkanoloog

Over het salaris en de overige arbeidsvoorwaarden van de Vulkanoloog is weinig bekend.

Mensen vonden ons op: Salaris Vulkanoloog, Loon Vulkanoloog, Wat verdien je als Vulkanoloog, Salarisschaal Vulkanoloog, Salarisindicatie Vulkanoloog, Bonus Vulkanoloog, CAO Vulkanoloog, Brutoloon Vulkanoloog, Nettoloon Vulkanoloog, Vakantiedagen Vulkanoloog, Pensioen Vulkanoloog.

Competenties, skills & vaardigheden vulkanoloog

 • Energie
 • Analytisch
 • Stressbestendigheid
 • Ambitie
 • Durf
Mensen vonden ons op: Kennis Vulkanoloog, Vaardigheden Vulkanoloog, Attitude Vulkanoloog, Kwalificaties Vulkanoloog, Competentieprofiel Vulkanoloog.

Boeken voor het beroep vulkanoloog

Wil je meer weten over het beroep vulkanoloog? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je vulkanoloog bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken vulkanoloog te komen.

Vulkanologie und Gefahrenmanagement am Beispiel Vesuv | Kristina Bonn

Duitstalig | Druk: 1 | E-book | 9783640193530

Studienarbeit aus dem Jahr 2002 im Fachbereich Geowissenschaften / Geographie - Sonstiges, Note: 1-, Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn (Geographisches Institut), Veranstaltung: Spezialseminar Italien, 10 Quellen im Literaturverzeichnis, Sprac...

Vulkanologie Und Gefahrenmanagement Am Beispiel Vesuv | Kristina Bonn

Duitstalig | Druk: 1 | Paperback | 9783640194186 | 36 pagina's

Studienarbeit aus dem Jahr 2002 im Fachbereich Geowissenschaften / Geographie - Sonstiges, Note: 1-, Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn (Geographisches Institut), Veranstaltung: Spezialseminar Italien, 10 Quellen im Literaturverzeichnis, Sprac...

Mensen vonden ons op: boeken voor Vulkanoloog, Vulkanoloog ebooks, boek Vulkanoloog.

Persoonstypen vulkanoloog

De Vulkanoloog moet avontuurlijk ingesteld zijn, energiek en optimistisch zijn (Avonturier). Ook moet de Vulkanoloog een goed inzicht hebben in wat er gebeurt en goed kunnen inschatten wat de gevolgen zullen zijn (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Vulkanoloog, Karakter Vulkanoloog.

Netwerk vulkanoloog

De Vulkanoloog werkt vaak samen met andere Vulkanologen en aardwetenschappers.

Mensen vonden ons op: Collega’s Vulkanoloog, Medewerkers Vulkanoloog.

Is het beroep vulkanoloog iets voor jou?

Zou je graag vulkanoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als vulkanoloog bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Vulkanoloog, beroepskeuzetest Vulkanoloog, beroep Vulkanoloog kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden vulkanoloog

Het werk van de Vulkanoloog is redelijk gespecialiseerd werd en er is dan ook maar weinig werk in te vinden. Doorgroeimogelijkheden zijn er vooral door het opdoen van veel ervaring.

Arbeidsmarktperspectief score vulkanoloog

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep vulkanoloog. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Vulkanoloog, Promotie mogelijkheden Vulkanoloog, Carriere Vulkanoloog.

Solliciteren op de functie vulkanoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als vulkanoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor vulkanoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als vulkanoloog. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Vulkanoloog, CV Vulkanoloog, sollicitatie Vulkanoloog.

Interviews met vulkanoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen vulkanoloog

Vacatures vulkanoloog

Op zoek naar een nieuwe baan als Vulkanoloog? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Vulkanoloog. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Vulkanoloog verdiept zich in de leer van de vulkanologie. Vulkanologie is een richting van de aardwetenschappen die zich bezighoudt met de studie van alle vormen van vulkanisme. Vulkanisme omvat de geologische processen aan het aardoppervlak die het gevolg zijn van het omhoog komen van materiaal uit het binnenste van de aarde.

Beoordeling Vulkanoloog

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Vulkanoloog' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Vulkanoloog

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep