Oceanoloog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Oceanoloog? Lees de functieomschrijving.

 

Een Oceanoloog bestudeert de meteorologie en de atmosfeer. De Oceanoloog houdt zich bijvoorbeeld bezig met zeestromen en de wisselwerking tussen oceanen en het klimaat. Een Oceanograaf houdt zich meer bezig met de beschrijving van de processen, terwijl een Oceanoloog zich voornamelijk richt op de verklaring van die processen.

Er zijn verschillende deelgebieden van Oceanografie of Oceanologie. Zo is er Mariene Biologie, waarbij een Oceanoloog zich bezighoudt met het leven in de oceanen. Ook is er Mariene Chemie en Geochemie. Hierbij wordt de kringloop van koolstof en andere chemische stoffen in het zeewater bestudeerd. Tevens is er Fysische Oceanografie. Bij dit deelgebied wordt gekeken naar de natuurkundige eigenschappen van oceanen. Voorbeelden hiervan zijn zeestromen, klimaatverandering, golven, getijden en de zeespiegelstijging.

Een Oceanoloog heeft tevens kennis van wetgeving en zaken als gaswinning, dijkenbouw en scheepvaart. 

Wil je werken als Oceanoloog?

Werk je al als Oceanoloog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Oceanoloog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Oceanoloog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Oceanoloog in één oogopslag

Netwerk:

 • Leidinggevende
 • Collega Oceanologen
 • Seismoloog
 • Aardwetenschapper

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2100 tot €3900

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Oceanoloog

Wat verdient een Oceanoloog?

 

Een Oceanoloog kan rekenen op zo’n €2100,- tot €3900,- bruto per maand bij een fulltime werkaanstelling. Het bedrag hangt onder andere af van de gevolgde opleiding, ervaring en leeftijd van de Oceanoloog.

Welke secundaire arbeidsvoorwaarden gelden, hangt af van waar de Oceanoloog werkt. Reiskosten worden meestal vergoed en ook kan een Oceanoloog rekenen op zo’n 24 vakantiedagen met doorbetaling van het loon per jaar.

Salarisschaal Oceanoloog

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Oceanoloog

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Oceanoloog

Hoe goed is de toekomst voor de Oceanoloog? 

 

Er zijn niet veel vacatures te vinden voor Oceanologen. Toch neemt de vraag naar specialisten op het gebied van water en kust toe. In de hele wereld zijn namelijk veel projecten waarbij de deskundigheid van Oceanologen nodig is.

Bij goed functioneren kan een Oceanoloog leidinggevende taken krijgen. Hij kan bijvoorbeeld de projectbegeleider worden. Ook kan een goede Oceanoloog naar het buitenland worden uitgezonden of steeds ingewikkeldere projecten toegewezen krijgen.

Baankans Oceanoloog

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Oceanoloog worden: Opleidingen tot Oceanoloog

Hoe word je een Oceanoloog? 

 

Om Oceonoloog te worden, kunnen bijvoorbeeld de HBO-opleidingen Kust- & Zeemanagement,  Land- & Watermanagement of de WO-studie Meteorologie, Oceonografie & Klimaat gevolgd worden. Deze opleidingen duren vier jaar. Voorbeelden van vakken zijn Oceanologie, Ecologie en Communicatie. In het tweede en derde jaar van de HBO-studies specialiseer je je en moet stage worden gelopen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Oceanoloog

Meer opleidingen Oceanoloog

Weet je nog niet of je Oceanoloog wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Oceanoloog of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Oceanoloog

Met wie werkt een Oceanoloog samen? 

 

Een Oceanoloog werkt soms met steeds verschillende mensen. Als hij verschillende projecten (in binnen- en buitenland) doet, moet hij meestal met steeds andere mensen werken. Bij projecten komt de Oceanoloog vaak in aanraking met een Leidinggevende. Ook werkt hij samen met Collega Oceanologen. Ook kan het zijn dat een Oceanoloog samenwerkt met andere wetenschappers die onderzoek doen naar aardkundige en meteorologische processen en wisselwerkingen, zoals Seismologen en Aardwetenschappers.


 • Leidinggevende
 • Collega Oceanologen
 • Seismoloog
 • Aardwetenschapper
Oceanoloog


Organisaties waar een Oceanoloog werkzaam is

Waar werkt een Oceanoloog meestal? 

 

Een Oceanoloog werkt vaak bij een onderzoeksinstituut, zoals het KNMI, de overheid of op een universiteit. In deze gevallen werkt de Oceanoloog in de non-profitsector. Een Oceanoloog kan echter ook als Adviseur werken bij bijvoorbeeld een energiebedrijf. In dat geval is de Oceanoloog werkzaam in de profitsector.

Meer weten over werken in de Kwaliteit & Veiligheid?

Bekijk werken in Kwaliteit & Veiligheid

Best beoordeelde werkgevers Oceanoloog

Waar kun je het beste werken als Oceanoloog? Hieronder vindt je de best door de Oceanoloog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Oceanoloog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Oceanoloog:

Welke competenties heeft een een Oceanoloog nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Oceanoloog

Wat voor persoonlijkheid heb je als Oceanoloog nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Oceanoloog zijn Waarnemer en Succesvolle Werker.

Het is belangrijk dat een Oceanoloog inzicht heeft in bijvoorbeeld meteorologische processen en processen die betrekking hebben op de atmosfeer. Om zaken te kunnen verklaren, moet hij in staat zijn gegevens goed te analyseren. Ook is een Oceanoloog onderzoekend, intellectueel en leergierig (Waarnemer).

Bovendien is een Oceanoloog zelfverzekerd, gedreven en ambitieus en hij werkt efficiënt en doelgericht (Succesvolle Werker).

Bekijk de persoonstypen voor Oceanoloog


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Oceanoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Oceanoloog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Oceanoloog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Oceanoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Oceanoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Oceanoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Oceanoloog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Oceanoloog iets voor je?

Zou je graag Oceanoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Oceanoloog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Oceanoloog

Pierre

Informeer eens bij Naturalis in Leiden.Gr.

Merel

ik heb ook heel veel zin in deze studie en ik zit nu in 3 VWO. Welke vakken heb ik minimaal nodig wil ik oceanoloog worden?

mijn droomjob is oceanoloog

geweldig !!! nu weet ik veel meer over oceanoloog ! en ik bn zeker dat ik het wil worden ! byekkes !!! xxx

Maurice

Goede keuze.Doe je best op school en pak de studie serieus aan en laat je niet ontmoedigen door tegenslagen.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar