insteller-stamper ringen, kettingen, medailles (edelmetaal) Taken, Verantwoordelijkheden, Vacatures en Opleidingen

`

Wat is een insteller-stamper ringen, kettingen, medailles (edelmetaal)?

Het beroep insteller-stamper ringen, kettingen, medailles (edelmetaal) is een variant van het beroep edelmetaalbewerker en is onderdeel van de beroepsfamilie diamant-, edelsteen- en edelmetaalbewerkers

Beschrijving van het moederberoep edelmetaalbewerker

Als edelmetaalbewerker bewerk je verschillende edelmetalen. Je bent vaak specialiseerd in het ontwerpen van bijvoorbeeld sieraden voor klanten. Als edelmetaalbewerker maak je gebruik van verschillende edele metalen. Je kan hierbij deken aan goed, zilver en platinum. Je werkt ook verschillende mineralen in je ontwerpen. Als edelmetaalbewerker ben je dus gespecialiseerd in het bewerker van zowel metalen als mineralen. Als edelmetaalbewerker moet

 

 

 

Andere beroepen binnen de beroepsfamilie diamant-, edelsteen- en edelmetaalbewerkers


Past het beroep insteller-stamper ringen, kettingen, medailles (edelmetaal) bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Vacatures insteller-stamper ringen, kettingen, medailles (edelmetaal)

Wil je een beter salaris verdienen als insteller-stamper ringen, kettingen, medailles (edelmetaal)? Misschien kan je via deze vacatures een loonsverhoging krijgen

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

insteller-stamper ringen, kettingen, medailles (edelmetaal) worden: Opleidingen tot insteller-stamper ringen, kettingen, medailles (edelmetaal)

Wil je insteller-stamper ringen, kettingen, medailles (edelmetaal) worden? Hieronder vind je de opleidingen voor de insteller-stamper ringen, kettingen, medailles (edelmetaal).

Opleidingen, cursussen en trainingen tot insteller-stamper ringen, kettingen, medailles (edelmetaal)

Er zijn geen opleidingen insteller-stamper ringen, kettingen, medailles (edelmetaal) aanwezig.


Doorgroei mogelijkheden insteller-stamper ringen, kettingen, medailles (edelmetaal)

Je kunt als insteller-stamper ringen, kettingen, medailles (edelmetaal) een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep insteller-stamper ringen, kettingen, medailles (edelmetaal) is onderdeel van de beroepsfamilie Diamant-, edelsteen- en edelmetaalbewerkers. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een insteller-stamper ringen, kettingen, medailles (edelmetaal)

Verwante beroepen insteller-stamper ringen, kettingen, medailles (edelmetaal)

Mogelijke specialisaties voor een insteller-stamper ringen, kettingen, medailles (edelmetaal)


Hoofd beroepsgroep insteller-stamper ringen, kettingen, medailles (edelmetaal)

Het beroep insteller-stamper ringen, kettingen, medailles (edelmetaal) valt binnen de hoofdberoepsgroep Ambachtslieden

Ambachtslieden passen specifieke technische en praktische kennis en vaardigheden toe voor het vervaardigen of onderhouden van producten of constructies. Dit soort beroepen kunnen we ook vakmannen noemen. 

Het werk wordt met de hand en/of met verschillende hulpmiddelen en gereedschappen uitgevoerd. Ambachtslieden hebben vakspecifieke vaardigheden nodig om de hoeveelheid fysieke inspanning en tijd die nodig is voor voor het werk te verminderen. Deze vaardigheden zijn ook nodig om de kwaliteit van de producten te verbeteren. De taken vereisen inzicht in alle fasen van het productieproces, de gebruikte materialen en gereedschappen en de aard en het doel van het eindproduct. 

Het opleidings- en werk- denkniveau van Ambachtslieden ligt gemiddeld genomen op VMBO tot MBO niveau. In de meeste gevallen kunnen de kennis en vaardigheden ook via werkervaring en praktische training worden opgedaan.

Voorbeeldtaken en werkzaamheden van Ambachtslieden:

 • Het bouwen, onderhouden en repareren van gebouwen en andere constructies
 • Metaal gieten, lassen en vormen
 • Het installeren en bouwen van zware metalen constructies of onderdelen
 • Het maken van machines, gereedschappen, uitrusting en andere metalen artikelen
 • Het instellen en/of bedienen van verschillende productiemachines
 • Montage, onderhoud en reparatie van industriële machines, motoren, voertuigen, elektrische instrumenten en andere apparatuur
 • Het maken van precisie-instrumenten, juwelen, huishoudelijke artikelen en ambachtelijke producten
 • Het uitvoeren van drukwerk
 • De productie en verwerking van voedingsmiddelen en diverse artikelen van hout, textiel, leer en aanverwante materialen. 

 
Het toezicht houden op andere werknemers bij de verantwoordelijkheden horen. 

Zelfstandige ambachtslieden die hun eigen bedrijf exploiteren, kunnen ook een reeks taken uitvoeren die verband houden met het beheer van het bedrijf. Dit zijn taken zoals het bijhouden van rekeningen en gegevens en klantenservice. Deze taken betreffen vormen normaal gesproken niet het belangrijkste onderdeel van het werk.

Subhoofdgroepen binnen de Ambachtslieder  

Beroepen in de hoofdgroep Ambachtslieden worden ingedeeld in de volgende subhoofdgroepen:

 • 71 Bouwarbeiders, m.u.v. elektriciens
 • 72 Metaalarbeiders en machinemonteurs
 • 73 Medewerkers drukkerij en kunstnijverheid
 • 74 Elektriciens en elektronicamonteurs
 • 75 Voedselverwerkende beroepen, houtbewerkers, kleermakers en andere ambachtslieden


Solliciteren op de functie insteller-stamper ringen, kettingen, medailles (edelmetaal)

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als insteller-stamper ringen, kettingen, medailles (edelmetaal) dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor insteller-stamper ringen, kettingen, medailles (edelmetaal) belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als insteller-stamper ringen, kettingen, medailles (edelmetaal). Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep insteller-stamper ringen, kettingen, medailles (edelmetaal) iets voor je?

Zou je graag insteller-stamper ringen, kettingen, medailles (edelmetaal) willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als insteller-stamper ringen, kettingen, medailles (edelmetaal) bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Ga direct naar