Goudsmid Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Goudsmid? Lees de functieomschrijving.

Een Goudsmid is een vakman die sieraden vervaardigt van (edel)metalen, eventueel verrijkt met edelstenen en andere materialen. Hierbij worden verschillende technieken gebruikt, zoals smelten, gieten, solderen en zetten. Ook repareert een Goudsmid sieraden en kan hij sieraden ontwerpen en vormgeven. Het overgrote deel van de werkzaamheden van een Goudsmid bestaat uit reparaties.

Een Goudsmid werkt secuur en nauwkeurig met waardevolle materialen die elk verschillende eigenschappen hebben. Hij heeft gevoel voor vormgeving en is creatief. Hij beschikt over een probleemoplossend vermogen en kan zich inleven in de wensen van een klant.

Een Goudsmid is meestal zelfstandig vakman en zelfstandig ondernemer. Hij verkoopt zijn eigen werk en soms werk van anderen. Een Goudsmid werkt vaak voor een vaste klantenkring, het opbouwen van dit netwerk en het verlenen van service zijn dan ook belangrijke taken van een Goudsmid. Een Goudsmid voert zijn taken uit volgens de kwaliteitseisen en arbo-, milieu- en veiligheidseisen.

Wil je werken als Goudsmid?

Werk je al als Goudsmid en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Goudsmid worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Goudsmid, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Goudsmid in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leerling
  • Ontwerper
  • Leverancier

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1400 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Goudsmid

Wat verdient een Goudsmid?

Een beginnend Goudmid kan rekenen op een bruto maandsalaris van €1400. Met meer ervaring kan dit oplopen tot €2000. Het salaris van een zelfstandige Goudsmid-ondernemer is afhankelijk van het succes van zijn onderneming.

Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn vastgelegd in de CAO Goud en Zilvernijverheid. Hierin zijn onder andere een reiskostenvergoeding, vakantietoeslag en pensioenregeling vastgelegd.

Salarisschaal Goudsmid

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Goudsmid

Op zoek naar een nieuwe baan als Goudsmid? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Goudsmid. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Goudsmid vacatures

Ervaren Goudsmid in klein team | 32 tot 38 uur
House of Pertijs
House of Pertijs is een toonaangevende juwelier op het gebied van bijzondere juwelen, horloges en lifestyle. Het unieke concept is bedoeld om de klant te inspireren en een geweldige beleving …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Goudsmid

Hoe goed is de toekomst voor de Goudsmid? 

Er zijn weinig vacatures voor Goudsmid. Dit komt echter vooral doordat vacatures binnen het netwerk van huidige Goudsmeden worden ingevuld, bijvoorbeeld met stagiaires. Er is wel voldoende ruimte op de arbeidsmarkt voor een beginnend Goudsmid.

Een Goudsmid kan doorgroeien door zich te specialiseren, te experimenteren of te combineren. Ook kan hij een eigen onderneming opzetten, deze laten groeien en personeel in dienst nemen. Een Goudsmid kan door middel van aanvullende scholing doorgroeien tot restaurateur, juwelier, verkoper/inkoper, trendwatcher of vertegenwoordiger. Hij kan doorleren in de richtingen productontwikkeling, ontwerp en vormgeving.

 

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Goudsmid worden: Opleidingen tot Goudsmid

Hoe word je een Goudsmid? 

De MBO opleiding Goudsmid of Goudsmid-Ondernemer leidt op tot Goudsmid.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Goudsmid

Meer opleidingen Goudsmid

Weet je nog niet of je Goudsmid wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Goudsmid of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Goudsmid

Met wie werkt een Goudsmid samen? 

Een Goudsmid werkt zelfstandig. Het komt wel regelmatig voor dat een Goudsmid een leerling of stagiair onder zijn hoede heeft. Wanneer een Goudsmid sieraden vervaardigt die iemand anders heeft ontworpen, werkt hij samen met de ontwerper. Een Goudsmid heeft echter voornamelijk contact met zijn klanten.


  • Leerling
  • Ontwerper
  • Leverancier
Goudsmid


Organisaties waar een Goudsmid werkzaam is

Waar werkt een Goudsmid meestal? 

Een Goudsmid werkt in een werkplaats of in een winkel. De meeste Goudsmeden zijn zelfstandige zonder personeel.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Goudsmid

Waar kun je het beste werken als Goudsmid? Hieronder vindt je de best door de Goudsmid beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Goudsmid.

Competenties, Skills en Vaardigheden Goudsmid:

Welke competenties heeft een een Goudsmid nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Goudsmid

Wat voor persoonlijkheid heb je als Goudsmid nodig? 

Een Goudsmid werkt heel nauwkeurig en gedisciplineerd. Hij stelt hoge eisen aan zichzelf en stelt kwaliteit boven alles  (Perfectionist). Een Goudsmid is ook creatief en innovatief, en kan zich goed inleven in anderen (Romanticus). Een Goudsmid moet ook een commerciële houding hebben.

Bekijk de persoonstypen voor Goudsmid


Perfectionist


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Interview met een Goudsmid

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Goudsmid

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Goudsmid

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Goudsmid

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Goudsmid dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Goudsmid belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Goudsmid. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Goudsmid iets voor je?

Zou je graag Goudsmid willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Goudsmid bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Goudsmid

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar