Goudsmid Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Goudsmid? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep goudsmid. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je goudsmid wordt.

 

Wat is een Goudsmid?

Een Goudsmid is een vakman die sieraden vervaardigt van (edel)metalen, eventueel verrijkt met edelstenen en andere materialen. Hierbij worden verschillende technieken gebruikt, zoals smelten, gieten, solderen en zetten. Ook repareert een Goudsmid sieraden en kan hij sieraden ontwerpen en vormgeven. Het overgrote deel van de werkzaamheden van een Goudsmid bestaat uit reparaties.

Een Goudsmid werkt secuur en nauwkeurig met waardevolle materialen die elk verschillende eigenschappen hebben. Hij heeft gevoel voor vormgeving en is creatief. Hij beschikt over een probleemoplossend vermogen en kan zich inleven in de wensen van een klant.

Een Goudsmid is meestal zelfstandig vakman en zelfstandig ondernemer. Hij verkoopt zijn eigen werk en soms werk van anderen. Een Goudsmid werkt vaak voor een vaste klantenkring, het opbouwen van dit netwerk en het verlenen van service zijn dan ook belangrijke taken van een Goudsmid. Een Goudsmid voert zijn taken uit volgens de kwaliteitseisen en arbo-, milieu- en veiligheidseisen.Wil je werken als Goudsmid?

Werk je al als Goudsmid en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Goudsmid worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Goudsmid, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Goudsmid in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leerling
  • Ontwerper
  • Leverancier

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1400 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Goudsmid

Wat verdient een Goudsmid?

Een beginnend Goudmid kan rekenen op een bruto maandsalaris van €1400. Met meer ervaring kan dit oplopen tot €2000. Het salaris van een zelfstandige Goudsmid-ondernemer is afhankelijk van het succes van zijn onderneming.

Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn vastgelegd in de CAO Goud en Zilvernijverheid. Hierin zijn onder andere een reiskostenvergoeding, vakantietoeslag en pensioenregeling vastgelegd.

Salarisschaal Goudsmid

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Goudsmid

Er zijn geen vacatures Goudsmid aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Goudsmid in werkt.

Meer weten over de sector waar een Goudsmid in werkt

Bekijk werken in Handel, Groothandel & Detailhandel

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Goudsmid

Wat is de toekomst van Goudsmid?

Er zijn weinig vacatures voor Goudsmid. Dit komt echter vooral doordat vacatures binnen het netwerk van huidige Goudsmeden worden ingevuld, bijvoorbeeld met stagiaires. Er is wel voldoende ruimte op de arbeidsmarkt voor een beginnend Goudsmid.

Een Goudsmid kan doorgroeien door zich te specialiseren, te experimenteren of te combineren. Ook kan hij een eigen onderneming opzetten, deze laten groeien en personeel in dienst nemen. Een Goudsmid kan door middel van aanvullende scholing doorgroeien tot restaurateur, juwelier, verkoper/inkoper, trendwatcher of vertegenwoordiger. Hij kan doorleren in de richtingen productontwikkeling, ontwerp en vormgeving.

 

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Goudsmid worden: Opleidingen tot Goudsmid

Wil je Goudsmid worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Goudsmid.

Hoe word je een Goudsmid? 

De MBO opleiding Goudsmid of Goudsmid-Ondernemer leidt op tot Goudsmid.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Goudsmid

Er zijn geen opleidingen Goudsmid aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Goudsmid in werkt

Bekijk alle opleidingen Handel, Groothandel & Detailhandel

Omscholen of doorgroeien tot Goudsmid

Als je Goudsmid wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Goudsmid zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Goudsmid

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Goudsmid?

Competenties en Vaardigheden Goudsmid

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Goudsmid nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Goudsmid nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Goudsmid

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details

Persoonlijkheid van een Goudsmid

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Goudsmid. Als Goudsmid wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Goudsmid:


zie volledige beschrijving persoonstype Goudsmid

Vakkennis voor een Goudsmid

Het is voor een Goudsmid ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Goudsmid zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Goudsmid


Werkervaring Goudsmid

Het is voor een startend Goudsmid die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Goudsmid is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Juwelier, Zilversmid, Edelsmid .

Iets anders leren?

Is Goudsmid het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Goudsmid

Met wie werkt een Goudsmid samen? 

Een Goudsmid werkt zelfstandig. Het komt wel regelmatig voor dat een Goudsmid een leerling of stagiair onder zijn hoede heeft. Wanneer een Goudsmid sieraden vervaardigt die iemand anders heeft ontworpen, werkt hij samen met de ontwerper. Een Goudsmid heeft echter voornamelijk contact met zijn klanten.


  • Leerling
  • Ontwerper
  • Leverancier
Goudsmid


Organisaties waar een Goudsmid werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Goudsmid meestal werkt.

Waar werkt een Goudsmid?

Een Goudsmid werkt in een werkplaats of in een winkel. De meeste Goudsmeden zijn zelfstandige zonder personeel.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Goudsmid

Waar kun je het beste werken als Goudsmid? Hieronder vind je de best door de Goudsmid beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Goudsmid.

Competenties, Skills en Vaardigheden Goudsmid:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Goudsmid.

Welke competenties heeft een Goudsmid nodig?

Een Goudsmid heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Goudsmid

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Goudsmid passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Goudsmid nodig? 

Een Goudsmid werkt heel nauwkeurig en gedisciplineerd. Hij stelt hoge eisen aan zichzelf en stelt kwaliteit boven alles  (Perfectionist). Een Goudsmid is ook creatief en innovatief, en kan zich goed inleven in anderen (Romanticus). Een Goudsmid moet ook een commerciële houding hebben.

Bekijk de persoonstypen voor Goudsmid


Perfectionist


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Interview met een Goudsmid

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Goudsmid

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Goudsmid

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Goudsmid

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Goudsmid dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Goudsmid belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Goudsmid. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Goudsmid iets voor je?

Zou je graag Goudsmid willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Goudsmid bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Goudsmid

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar