Diamantbewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Diamantbewerker? Lees de functieomschrijving.

De Diamantbewerker bewerkt ruwe diamant tot een hoogwaardig en kostbaar product. Diamant is een mineraal en is een verschijningsvorm van koolstof die als delfstof aangetroffen kan worden of in laboratoria gemaakt kan worden. Diamant is het hardste materiaal dat in de natuur voorkomt en staat dan ook bekend om zijn hardheid.

De Diamantbewerker is bekend met de verschillende soorten ruwe diamant en kent hun eigenschappen. De Diamantbewerker kan dan ook als beste de slijpvorm van de ruwe diamant bepalen. Vaak gebeurt dit wel in samenspraak met de wensen van de klant. De Diamantbewerker heeft een gedegen kennis van en voldoende ervaring met de verschillende technieken voor het bewerken van diamanten. De Diamantbewerker werkt veelal binnen met kunstlicht. De werkuren van de Diamantbewerker zijn regelmatig.

De Diamantbewerker moet beschikken over een goed gezichtsvermogen en handig zijn. Handigheid is belangrijk om de technieken die gebruikt worden voor het bewerken van diamanten goed toe te kunnen passen. De Diamantbewerker moet diamanten goed kunnen snijden en slijpen en bekend zijn met de gereedschappen die hiervoor gebruikt worden. Ook kan de Diamantbewerker de waarde van een diamant bepalen. Hiervoor gebruikt de Diamantbewerker vaak een microscoop.

Wil je werken als Diamantbewerker?

Werk je al als Diamantbewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Diamantbewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Diamantbewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Diamantbewerker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Juwelier

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Diamantbewerker

Wat verdient een Diamantbewerker?

Het gemiddelde salaris van de Diamantbewerker ligt tussen de €1600,- en €2200,-. Dit is eveneens het gemiddelde salaris van verwante beroepen als juweliers en andere edelsmeden. De overige arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de organisatie waar de Diamantbewerker voor werkt of dat de Diamantbewerker als zelfstandige werkt.

Salarisschaal Diamantbewerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Diamantbewerker

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Diamantbewerker

Hoe goed is de toekomst voor de Diamantbewerker? 

De functie van Diamantbewerker is een tamelijk gespecialiseerde functie. Er is daarom ook nog niet veel vraag naar Diamantbewerkers. Doorgroeimogelijkheden zijn er bijvoorbeeld door het starten van een eigen bedrijf of het werken voor belangrijke en grote klanten.

Baankans Diamantbewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Diamantbewerker worden: Opleidingen tot Diamantbewerker

Hoe word je een Diamantbewerker? 

Er zijn studies die gericht zijn op diamantbewerking. Deze opleidingen leiden de Diamantbewerker op tot een bekwame Diamantbewerker. De opleiding is vaak sterk praktijkgericht en de Diamantbewerker leert de diverse technieken en leert de gereedschappen op de juiste manier te gebruiken.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Diamantbewerker

Meer opleidingen Diamantbewerker

Weet je nog niet of je Diamantbewerker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Diamantbewerker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Diamantbewerker

Met wie werkt een Diamantbewerker samen? 

De Diamantbewerker werkt geregeld samen met juweliers en andere edelsmeden en bewerkers van edelmetalen en mineralen. Ook heeft de Diamantbewerker vaak te maken met klanten. De Diamantbewerker moet de diamant bewerken naar de wensen en behoeften van de klant.


  • Juwelier
Diamantbewerker


Organisaties waar een Diamantbewerker werkzaam is

Waar werkt een Diamantbewerker meestal? 

De Diamantbewerker werkt vaak als zelfstandig ondernemer en bewerkt diamanten voor anderen. Ook kan de Diamantbewerker bijvoorbeeld werkzaam zijn bij een juwelier of andere handelaar in sieraden of producten waarin diamanten verwerkt worden. De Diamantbewerker is werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Diamantbewerker

Waar kun je het beste werken als Diamantbewerker? Hieronder vindt je de best door de Diamantbewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Diamantbewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Diamantbewerker:

Welke competenties heeft een een Diamantbewerker nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Diamantbewerker

Wat voor persoonlijkheid heb je als Diamantbewerker nodig? 

De Diamantbewerker moet beschikken over een gedegen kennis van diamanten, de waarde van diamanten kunnen bepalen en bekend zijn met de technieken en gereedschappen die voor het bewerken van diamanten gebruikt worden. De Diamantbewerker moet analytisch sterk zijn (Waarnemer). Ook moet de Diamantbewerker goed kunnen luisteren naar de wensen en behoeften van de klant en de diamant hieraan aan kunnen passen (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Diamantbewerker


Gever


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Diamantbewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Diamantbewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Diamantbewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Diamantbewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Diamantbewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Diamantbewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Diamantbewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Diamantbewerker iets voor je?

Zou je graag Diamantbewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Diamantbewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Diamantbewerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar