Edelsmid Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Edelsmid? Lees de functieomschrijving.

Als edelsmid wordt je ook wel metaalbewerker genoemd en ben je gespecialisserd in het ontwerpen van sieraden en verschillende gebruiksvoorwerpen van metaal. Je maakt meestal gebruik van de edele metalen zoals goud, zilver en platina. Tegenwoordig wordt het metaal palladium ook steeds vaker gebruikt. Als edelsmid verwerk je ook andere mineralen zoals diamant, koraal, toermalijn en opaal in je creaties. Als edelsmid maak je sieraden door de metalen te bewerken met verschillende soorten specialistisch gereedschap. Ook werk je met verhittingstechnieken waardoor je de metalen kan vervormen.  Als edelsmid heb je een arbeidsintensiever baan en maak je zelf unieke creaties.

 

Wil je werken als Edelsmid?

Werk je al als Edelsmid en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Edelsmid worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Edelsmid, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Edelsmid in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Edelsmid

Wat verdient een Edelsmid?

Aangezien je als edelsmid vaak een eigen zaak hebt, kan het salaris van een edelsmid aanzienlijk verdienen. Heb je een goede lopende zaak? Dan kan het salaris erg hoog uitvallen, aangezien sieraden vaak als erg kostbaar worden beschouwd. Helaas kunnen de zaken ook tegenvallen en verdien je sommige maanden weinig salaris.

Salarisschaal Edelsmid

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Edelsmid

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Edelsmid

Hoe goed is de toekomst voor de Edelsmid? 

Er staan in Nederland niet erg veel vacatures open voor edelsmeden. Het beroep van edelsmid moet je trekken en edelsmeden hebben vaak een eigen zaak en werken vaak niet in loondienst. Aangezien je als edelsmid vaak je eigen zaak hebt, zijn de doorgroeimogelijkheden ook maar beperkt.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Edelsmid worden: Opleidingen tot Edelsmid

Hoe word je een Edelsmid? 

Om edelsmid te worden, moet je een opleiding tot edelsmid volgen op MBO-niveau. Daarnaast bieden veel edelsmiden ook verschillende cursussen aan voor mensen die graag meer over het vak te weten willen komen en misschien zelf ook wel edelsmid willen worden.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Edelsmid

Meer opleidingen Edelsmid

Weet je nog niet of je Edelsmid wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Edelsmid of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Edelsmid

Met wie werkt een Edelsmid samen? 

Als edelsmid heb je vooral contact met je klanten. Je maakt creaties voor hen en probeert zo goed mogelijk contact te onderhouden met je klanten. Je klanten zijn eigenlijk je opdrachtgevers en zorgen ervoor dat je als edelsmid kan blijven bestaan.


  • Klanten
Edelsmid


Organisaties waar een Edelsmid werkzaam is

Waar werkt een Edelsmid meestal? 

Als edelsmid heb je vaak een eigen zaak en is je doel om mooie creaties af te leveren en daarbij natuurlijk ook het maken van winst.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Edelsmid

Waar kun je het beste werken als Edelsmid? Hieronder vindt je de best door de Edelsmid beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Edelsmid.

Competenties, Skills en Vaardigheden Edelsmid:

Welke competenties heeft een een Edelsmid nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Edelsmid

Wat voor persoonlijkheid heb je als Edelsmid nodig? 

Als edelsmid moet je  realistisch en principieel te werk gaan. Je moet je creativiteit tot uiting brengen in je creaties en je moet als edelsmid dus resultaatgericht werken (Perfectionist).

Verder is het als edelsmid belangrijk dat je goed werk aflevert en vooral ook accuraat te werk gaat. Je moet betrouwbaar en loyaal overkomen en je moet je klanten tevreden kunnen stellen (Loyalist).

 

Bekijk de persoonstypen voor EdelsmidInterview met een Edelsmid

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Edelsmid

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Edelsmid

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Edelsmid

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Edelsmid dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Edelsmid belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Edelsmid. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Edelsmid iets voor je?

Zou je graag Edelsmid willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Edelsmid bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Edelsmid

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar