Edelmetaalbewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Edelmetaalbewerker? Lees de functieomschrijving.

Als edelmetaalbewerker bewerk je verschillende edelmetalen. Je bent vaak specialiseerd in het ontwerpen van bijvoorbeeld sieraden voor klanten. Als edelmetaalbewerker maak je gebruik van verschillende edele metalen. Je kan hierbij deken aan goed, zilver en platinum. Je werkt ook verschillende mineralen in je ontwerpen. Als edelmetaalbewerker ben je dus gespecialiseerd in het bewerker van zowel metalen als mineralen. Als edelmetaalbewerker moet

 

 

 

Wil je werken als Edelmetaalbewerker?

Werk je al als Edelmetaalbewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Edelmetaalbewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Edelmetaalbewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Edelmetaalbewerker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Klanten/opdrachtgevers
  • Leveranciers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Edelmetaalbewerker

Wat verdient een Edelmetaalbewerker?

Als edelmetaalbewerker heb je vaak een eigen zaak. Het salaris van een edelmetaalbewerker met een eigen zaak is daarom ook erg wisselend. Je kan als edelmetaalbewerker bijvoorbeeld ook voor een groot warenhuis gaan werken. Als je als edelmetaalbewerker voor een warenhuis werkt, heb je op het gebied van salaris meer vastigheid, maar zul je je ook aan de eisen van het warenhuis moeten houden en kun je misschien niet al je creativiteit kwijt.

Salarisschaal Edelmetaalbewerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Edelmetaalbewerker

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Edelmetaalbewerker

Hoe goed is de toekomst voor de Edelmetaalbewerker? 

Er staan in Nederland niet erg veel vacatures open voor edelsmetaalbewerkers. Het is dus belangrijk dat je na het volgen van de opleiding een eigen kenmerk hebt ontwikkeld waardoor je uit de groep springt en je snel een baan krijgt aangebode of snel een eigen zaak kan beginnen.

Het beroep van edelmetaalbewerker moet je trekken en edelemetaalbewerkers hebben vaak een eigen zaak en werken maar zelden in loondienst. Aangezien je als edelmetaalbewerker vaak je eigen zaak hebt, zijn de doorgroeimogelijkheden ook maar beperkt. Het is eventueel wel mogelijk om andere zaken over te nemen wanneer je eigen zaak goed loopt.

Baankans Edelmetaalbewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Edelmetaalbewerker worden: Opleidingen tot Edelmetaalbewerker

Hoe word je een Edelmetaalbewerker? 

Om edelmetaalbewerker te worden is het wenselijk dat je een opleiding hebt gevolgd zoals die tot metaalbewerker. Verder sluiten opleidingen tot goudsmid en edelsmid ook goed aan op het beroepsprofiel van een edelmetaalbewerker.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Edelmetaalbewerker

Meer opleidingen Edelmetaalbewerker

Weet je nog niet of je Edelmetaalbewerker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Edelmetaalbewerker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Edelmetaalbewerker

Met wie werkt een Edelmetaalbewerker samen? 

Als je als edelmetaalbewerker een eigen zaak hebt, sta je voornamelijk in contact met je klanten en opdrachtgevers. Zij vragen je om bijvoorbeeld sieraden te maken en jij probeert zoveel mogelijk aan de wensen van deze mensen te voldoen.

Verder heb je als edelmetaalbewerker ook contact met de leveranciers van de edelmetalen en onderhandel je met deze leveranciers over de prijs.


  • Klanten/opdrachtgevers
  • Leveranciers
Edelmetaalbewerker


Organisaties waar een Edelmetaalbewerker werkzaam is

Waar werkt een Edelmetaalbewerker meestal? 

Als edelmetaalbewerker werk je in de profit sector. Zowel wanneer je in loondienst werkt als wanneer je een eigen zaak hebt, is het maken van je winst het doel.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Edelmetaalbewerker

Waar kun je het beste werken als Edelmetaalbewerker? Hieronder vindt je de best door de Edelmetaalbewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Edelmetaalbewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Edelmetaalbewerker:

Welke competenties heeft een een Edelmetaalbewerker nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Edelmetaalbewerker

Wat voor persoonlijkheid heb je als Edelmetaalbewerker nodig? 

Als edelsmetaalbewerker moet je  realistisch en principieel te werk gaan. Je moet je creativiteit tot uiting brengen in je creaties en je moet als edelsmeteelbewerker dus vooral resultaatgericht werken. Een perfectionistische en professionele houding is hierbij gewenst (Perfectionist).

Verder is het als edelsmid belangrijk dat je goed werk aflevert en vooral ook accuraat te werk gaat. Je moet betrouwbaar en loyaal overkomen en je moet je klanten tevreden kunnen stellen. Het is daarom belangrijk dat je weet wat je klanten precies willen. Je komt dit alleen te weten door goed naar de wensen van de klant te luisteren (Loyalist).

 

 

Bekijk de persoonstypen voor Edelmetaalbewerker


Loyalist


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Edelmetaalbewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Edelmetaalbewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Edelmetaalbewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Edelmetaalbewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Edelmetaalbewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Edelmetaalbewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Edelmetaalbewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Edelmetaalbewerker iets voor je?

Zou je graag Edelmetaalbewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Edelmetaalbewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Edelmetaalbewerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar