Paardenhandelaar Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Paardenhandelaar? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep paardenhandelaar. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je paardenhandelaar wordt.

 

Wat is een Paardenhandelaar?

Als Paardenhandelaar ben je verantwoordelijk voor de inkoop en verkoop van paarden en daarnaast ook voor de verzorging van de dieren die op dat moment in de stallen aanwezig zijn.

Zelf koop je van betrouwbare fokkers of via andere handelaren paarden in voor de verkoop.

De bedoeling is dat een potentiële klant de Paardenhandelaar benadert voor de aanschaf van aan paard. Als Paardenhandelaar is het je taak om te achterhalen of de mensen geschikt zijn om überhaupt een paard in huis te halen en zo ja, wat ze dan precies zoeken. Zo kunnen ze voorkeur hebben voor een bepaald ras of een bepaalde maat of kleur. Afhankelijk van het vraag en doel selecteert de Paardenhandelaar het meest geschikte dier dat hij op voorraad heeft. Het kan best zijn dat jij alsPaardenhandelaar het niet eens bent met de criteria van de koper.

De Paardenhandelaar laat de potentiële klant kennismaken met het paard en laat degene er bijvoorbeeld in de bak op rijden. Dit om te kijken of er een klik is en of de eventuele koper de gang van het paard wel prettig vindt.

Pas als Paardenhandelaar en koper het erover eens zijn dat het paard geschikt is, wordt de verkoop verder afgehandeld. De daadwerkelijke verkoop en daarbij adviseren is ook onderdeel van de werkzaamheden van een Paardenhandelaar.Wil je werken als Paardenhandelaar?

Werk je al als Paardenhandelaar en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Paardenhandelaar worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Paardenhandelaar, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Paardenhandelaar in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Klant
 • Paardenhandelaar
 • Hoefsmid
 • Dierenarts
 • Leverancier

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Paardenhandelaar

Wat verdient een Paardenhandelaar?

Het is erg moeilijk te zeggen wat je als Paardenhandelaar zal verdienen. Het hangt helemaal af van hoe de markt is, hoe goed jij zelf bent en de paarden die je verkoopt. Ook wie je klanten zijn en tot wel segment ze behoren maakt sterk uit. In de wereld van de sportpaarden gaat immers veel meer geld om dan in recreatiepaarden. Daarnaast zijn de inkomsten van Paardenhandelaren sterkt afhankelijk van de financiële situatie van het land.

Extra regelingen zijn er meestal niet voor een Paardenhandelaar aangezien je vaak relatief zelfstandig zult opereren.

Salarisschaal Paardenhandelaar

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Paardenhandelaar

Er zijn geen vacatures Paardenhandelaar aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Paardenhandelaar in werkt.

Meer weten over de sector waar een Paardenhandelaar in werkt

Bekijk werken in Dieren & Verzorging

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Paardenhandelaar

Wat is de toekomst van Paardenhandelaar?

De markt van de paardenhandel is zeer sterk afhankelijk van de financiële situatie. Wanneer er crisis is en mensen minder te besteden hebben zullen ze niet snel de keuze maken om een paard aan te schaffen en juist eerder om hun paard te verkopen. Sowieso is de paardenhandel een luxe verschijnsel. Paarden zijn niet perse nodig en dus zal hierop snel en makkelijk worden bezuinigd. Het gevolg is dat de banen niet voor het oprapen liggen.

Een Paardenhandelaar werkt vaak zelfstandig en heeft dus niet heel veel doorgroeimogelijkheden. Alleen wanneer je werkzaam bent binnen een groter bedrijf kun je van beginner, naar tweede man, naar eerste Paardenhandelaar doorgroeien. In de meeste gevallen is dit echter niet mogelijk.

Baankans Paardenhandelaar

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Paardenhandelaar worden: Opleidingen tot Paardenhandelaar

Wil je Paardenhandelaar worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Paardenhandelaar.

Hoe word je een Paardenhandelaar? 

Een MBO opleiding Paardenhouderij of MBO opleiding Dierhouderij kunnen een opstap zijn naar de functie van Paardenhandelaar. Het zijn beide vierjarige opleidingen.

Onderwerpen die onder andere langs kunnen komen in deze studies zijn verzorging en hygiëne, onderhoud van het terrein, gedrag van paarden en afwijkingen daarin herkennen, bedrijfsvoering, administratie en ondernemen, communicatie met collega en klant en adviseren over verzorging en het voorkomen van aandoeningen.

Een HBO opleiding die een link heeft met het beroep van Paardenhandelaar is Diermanagement. Een vierjarige studie met als afstudeerrichting Paard en Management. In eerste instantie krijg je tijdens deze studie algemene vakken die opleiden voor het managen van een bedrijf in de diersector. Onderwerpen als voeding, gedrag, ecologie, welzijn, leidinggeven en kennis overdragen staan tijdens het algemene deel van de studie centraal.

Als je eenmaal gaat specialiseren komt er meer nadruk op bedrijven in de hippische sector. Dan komen ook specifiekere onderwerpen aan bod zoals paardengedrag, huisvesting, fokken, training en welzijn.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Paardenhandelaar

Er zijn geen opleidingen Paardenhandelaar aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Paardenhandelaar in werkt

Bekijk alle opleidingen Dieren & Verzorging

Omscholen of doorgroeien tot Paardenhandelaar

Als je Paardenhandelaar wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Paardenhandelaar zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Paardenhandelaar

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Paardenhandelaar?

Competenties en Vaardigheden Paardenhandelaar

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Paardenhandelaar nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Paardenhandelaar nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Paardenhandelaar

Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Ondernemerschap
Ondernemerschap

Persoonlijkheid van een Paardenhandelaar

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Paardenhandelaar. Als Paardenhandelaar wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Paardenhandelaar:


zie volledige beschrijving persoonstype Paardenhandelaar

Vakkennis voor een Paardenhandelaar

Het is voor een Paardenhandelaar ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Paardenhandelaar zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Paardenhandelaar


Werkervaring Paardenhandelaar

Het is voor een startend Paardenhandelaar die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Paardenhandelaar is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Hoefsmid, Manegehouder .

Iets anders leren?

Is Paardenhandelaar het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Paardenhandelaar

Met wie werkt een Paardenhandelaar samen? 

Als Paardenhandelaar heb je allereerst je contacten met andere handelaren en fokkers. De eerste stap is immers de inkoop van de paarden. Vervolgens worden die verkocht en daarbij heb je contacten met oude en nieuwe klanten. Dat kunnen particulieren zijn, maar ook bedrijven als bijvoorbeeld een manege.

In de tussenperiode heeft een Paardenhandelaar contacten met leveranciers van bijvoorbeeld voeding, stro, benodigdheden en materialen. Ook zal waar nodig een dierenarts over de vloer komen en een hoefsmid voor het onderhoud van de hoeven van de aanwezige paarden.

De Paardenhandelaar zal niet snel de enige op de werkvloer zijn. Dat wil zeggen er zullen ook mensen zijn specifiek voor de verzorging van de dieren. Hij zal dus mogelijk leidinggeven aan de medewerkers dierverzorging.


 • Klant
 • Paardenhandelaar
 • Hoefsmid
 • Dierenarts
 • Leverancier
Paardenhandelaar


Organisaties waar een Paardenhandelaar werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Paardenhandelaar meestal werkt.

Waar werkt een Paardenhandelaar?

De handel in paarden is er op gericht om de paarden zo goedkoop mogelijk aan te schaffen en voor een zo hoog mogelijke prijs door te verkopen. Dat betekent dat je als Paardenhandelaar werkzaam bent binnen de profit sector.

De klanten van een Paardenhandelaar kunnen zowel particulieren zijn als bedrijven. Deze bedrijven zullen op hun beurt ook vrijwel altijd profit organisaties zijn.

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Best beoordeelde werkgevers Paardenhandelaar

Waar kun je het beste werken als Paardenhandelaar? Hieronder vind je de best door de Paardenhandelaar beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Paardenhandelaar.

Competenties, Skills en Vaardigheden Paardenhandelaar:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Paardenhandelaar.

Welke competenties heeft een Paardenhandelaar nodig?

Een Paardenhandelaar heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Paardenhandelaar

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Paardenhandelaar passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Paardenhandelaar nodig? 

Als Paardenhandelaar moet je gedreven zijn en de wil hebben om de paarden aan de juiste eigenaren te koppelen. Met een zelfverzekerde instelling is het voor een Paardenhandelaar makkelijker om mensen te overtuigen en uiteindelijk het dier te verkopen. Je bent tijdens dit proces veel in de praktijk bezig en omdat het geen kantoorbaan is moet je genoeg energie hebben om de dag door te komen (Succesvolle werker).

Omdat de juiste match gemaakt moet worden is het goed als Paardenhandelaar om oplettend te zijn en objectief te kunnen kijken naar mens en dier. De keuze die je maakt bepaalt in principe het hele leven van het paard en dus is oplettendheid geboden. Tekenen dat de combinatie van ruiter en paard niet goed is moet een Paardenhandelaar dus goed op kunnen pikken (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Paardenhandelaar


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Paardenhandelaar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Paardenhandelaar

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Paardenhandelaar

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Paardenhandelaar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Paardenhandelaar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Paardenhandelaar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Paardenhandelaar. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Paardenhandelaar iets voor je?

Zou je graag Paardenhandelaar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Paardenhandelaar bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Paardenhandelaar

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar