Stalmedewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Stalmedewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep stalmedewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je stalmedewerker wordt.

 

Wat is een Stalmedewerker?

Een stalmedewerker doet allerlei klussen op bijvoorbeeld een manege, springstal, dressuurstal of fokkerij. De werkzaamheden variëren van het uitmesten van de paardenboxen en het voeren van de paarden tot het wassen en borstelen van de dieren, het invetten van het tuig en het onderhouden van het terrein. Een stalmedewerker heeft oog voor veiligheid van mens en dier. Hij of zij heeft kennis over paardenverzorging en paardengedrag en is vaak een aanspreekpunt voor bijvoorbeeld manegeklanten.Wil je werken als Stalmedewerker?

Werk je al als Stalmedewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Stalmedewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Stalmedewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Stalmedewerker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Eigenaar
 • Klanten
 • Veearts
 • Hoefsmid
 • Groom

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1200 tot €1700

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Stalmedewerker

Wat verdient een Stalmedewerker?

 

Het salaris van een stalmedewerker hangt af van de werkervaring en leeftijd. In vast dienstverband kan een stalhulp rekenen op zo’n € 1200,- per maand. Dit kan stijgen naar ongeveer € 1700,-. De meeste stalmedewerkers krijgen geen dertiende maand. De paardenbranche heeft echt voor zover bekend geen CAO, dus over de secundaire arbeidsvoorwaarden is niet veel bekend. Vaak krijg je geen reiskosten-, onkosten- en ziektevergoeding. Een stalmedewerker krijgt zo'n 25 vakantiedagen per jaar. 

Salarisschaal Stalmedewerker

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Stalmedewerker

Er zijn geen vacatures Stalmedewerker aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Stalmedewerker in werkt.

Meer weten over de sector waar een Stalmedewerker in werkt

Bekijk werken in Dieren & Verzorging

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Stalmedewerker

Wat is de toekomst van Stalmedewerker?

 

De economische crisis zorgt ervoor dat er minder banen zijn dan vroeger, ook in de paardensector. Een stalmedewerker, afhankelijk van de gevolgde opleiding, wellicht ook aan de slag als groom. Naar mate je meer ervaring hebt, kun je misschien doorgroeien binnen het bedrijf of bij steeds professionelere stallen en bedrijven terecht. Ook kun je door middel van cursussen je arbeidsperspectieven vergroten.  

Baankans Stalmedewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Stalmedewerker worden: Opleidingen tot Stalmedewerker

Wil je stalmedewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Stalmedewerker? 

 

Om stalmedewerkster te worden, hoef je niet altijd per se een vooropleiding te hebben gedaan. Toch willen de meeste bedrijven dat je een opleiding hebt gevolgd. Opleidingen die aansluiten bij het beroep zijn bijvoorbeeld de MBO-opleiding Medewerker Paardenhouderij en Paardensport en de MBO-opleiding  Dier & Zorg. De opleidingen bestaan vaak uit meerdere niveaus. Zo leer je op niveau 2 van laatstgenoemde opleiding voor Medewerker Dierverzorger, op niveau 3 voor  Vakbekwaam Medewerker Dierverzorger en op niveau 4 voor Middenkaderfunctionaris. Hoe hoger het niveau dat je volgt, hoe meer bevoegdheden je krijgt. Op het hoogste niveau mag je zelfstandig aan de slag en leidinggeven aan anderen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Stalmedewerker

Er zijn geen opleidingen Stalmedewerker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Stalmedewerker in werkt

Bekijk alle opleidingen Dieren & Verzorging


Netwerk Stalmedewerker

Met wie werkt een Stalmedewerker samen? 

Een stalmedewerker werkt bijvoorbeeld bij een manege of een sportstal. Hij of zij komt dus in aanmerking met de eigenaar van het bedrijf, klanten met of zonder eigen paard, de veearts, de hoefsmid of grooms. 


 • Eigenaar
 • Klanten
 • Veearts
 • Hoefsmid
 • Groom
Stalmedewerker


Organisaties waar een Stalmedewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Stalmedewerker meestal werkt.

Waar werkt een Stalmedewerker?

 

Bedrijven waar een stalmedewerker aan de slag kan, zijn onder andere profit-organisaties als maneges, stalhouderijen, sportstallen en rijverenigingen. 

Meer weten over werken in de Sport & Beweging?

Bekijk werken in Sport & Beweging

Best beoordeelde werkgevers Stalmedewerker

Waar kun je het beste werken als Stalmedewerker? Hieronder vind je de best door de Stalmedewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Stalmedewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Stalmedewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Stalmedewerker.

Welke competenties heeft een Stalmedewerker nodig?

Een Stalmedewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Stalmedewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Stalmedewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Stalmedewerker nodig? 

 

Voor een stalmedewerker is een groot verantwoordelijkheidsgevoel een benodigde karaktereigenschap. De veiligheid van mens en dier dient altijd gewaarborgd te blijven. Een stalhulp moet van paarden houden, maar ook goed met mensen om kunnen gaan. Bovendien moet een stalmedewerker hard willen werken. Het uitmesten van stallen is bijvoorbeeld fysiek erg zwaar werk. Het is ook belangrijk dat je zelfstandig kunt werken.

Bekijk de persoonstypen voor Stalmedewerker


Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Stalmedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Stalmedewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Stalmedewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Stalmedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Stalmedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Stalmedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Stalmedewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Stalmedewerker iets voor je?

Zou je graag Stalmedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Stalmedewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Stalmedewerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar