Revalidatiearts Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Revalidatiearts? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep revalidatiearts. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je revalidatiearts wordt.

 

Wat is een Revalidatiearts?

Een Revalidatiearts helpt patiënten die door een ongeluk, een ziekte of een aangeboren afwijking blijvend letsel hebben opgelopen (bijvoorbeeld: reuma, een beroerte of een amputatie)  en hierdoor afhankelijk worden van anderen. Dit kunnen patiënten zijn van allerlei leeftijden. Het is de taak van de Revalidatiearts de patiënten weer zo zelfredzaam mogelijk te maken. Dit wordt gedaan aan de hand van een behandelplan dat wordt opgesteld door de Revalidatiearts en wordt uitgevoerd door een revalidatieteam.

Een patiënt wordt door een huisarts of medisch specialist doorverwezen waarna de Revalidatiearts de situatie en de beperking van de patiënt onderzoekt. Vervolgens wordt er in overleg met de patiënt en het revalidatieteam een behandelplan opgesteld. Dit plan kan bijvoorbeeld bestaan uit het voorschrijven van medicijnen en het bezoek aan een ergotherapeut. De Revalidatiearts is het hoofd van het revalidatieteam bestaande uit de Revalidatiearts, een psycholoog, een maatschappelijk werker, een of meer fysiotherapeuten en ergotherapeuten, een logopedist, verpleegkundigen en een revalidatietechnicus. De Revalidatiearts coördineert de bezigheden binnen het team. Het  is ook de taak van de Revalidatiearts om de vorderingen van de patiënt in de gaten te houden en zo nodig het behandelplan aan te passen.

Een Revalidatiearts moet betrouwbaar zijn en moet verantwoordelijk omgaan met de informatie van de patiënten. Daarnaast is het ook belangrijk dat een Revalidatiearts geduld kan hebben aangezien sommige behandelingen jarenlang kunnen duren en patiënten maar met kleine stapjes vooruitgaan.

Naast deze taken moet de Revalidatiearts ook de administratie bijhouden van de patiënten en moeten patiënten en familie leden geïnformeerd worden over de mogelijke behandelingen en de gevolgen hiervan op hun levens. Daarnaast kan de Revalidatiearts ook adviezen aan hen geven.Wil je werken als Revalidatiearts?

Werk je al als Revalidatiearts en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Revalidatiearts worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Revalidatiearts, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Revalidatiearts in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Ergotherapeut
 • Fysiotherapeut
 • Revalidatierechnicus
 • Huisarts
 • Verpleegkundige

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €5833 tot €10833

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Revalidatiearts

Wat verdient een Revalidatiearts?

Een Revalidatiearts  verdient ongeveer tussen de €5833 en €10833. Je salaris is afhankelijk van de taken die je vervult. Als je management- of bestuurstaken naast je gewone taken op je neemt zal je salaris hoger liggen.

Salarisschaal Revalidatiearts

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Revalidatiearts

Er zijn geen vacatures Revalidatiearts aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Revalidatiearts in werkt.

Meer weten over de sector waar een Revalidatiearts in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Revalidatiearts

Wat is de toekomst van Revalidatiearts?

Op het moment is er een tekort aan Revalidatieartsen. Organisaties hebben moeite met het vullen van een openstaande vacature.  (Bron: www.medischcontact.artsennet.nl)

Je kunt je meer gaan richten op het doen van wetenschappelijk onderzoek of je kunt les gaan geven. Daarnaast is er ook de mogelijkheid op extra taken op je te nemen, bijvoorbeeld managementtaken of bestuurstaken of kun je een directiefunctie op je nemen.

Baankans Revalidatiearts

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Revalidatiearts worden: Opleidingen tot Revalidatiearts

Wil je revalidatiearts worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Revalidatiearts? 

Om Revalidatiearts te worden moet je eerst de opleiding Geneeskunde (WO) hebben afgerond. Deze opleiding duurt zes jaar. Vervolgens moet je nog de vierjarige specialisatie tot Revalidatiearts doorlopen. In totaal duurt de opleiding dus tien jaar.

Je moet je hele carrière lang bijscholingen en nascholingen blijven volgen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op je vakgebied (zoals nieuwe behandelmethoden).

Je moet verplicht geregistreerd staan als erkend Revalidatiearts.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Revalidatiearts

Medische kennis voor juristen Neurologie, Neuropsychologie en Neurorevalidatie
Accreditatie / PE punten NOvA 6 punten Niet-juridisch NIVRE 6 punten Bij de behandeling van letselschadezaken speelt, naast de juridische kennis van zaken, ook de bekwaamheid op het medische vlak …
Meer opleidingen Revalidatiearts

Weet je nog niet of je Revalidatiearts wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Revalidatiearts of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Revalidatiearts

Met wie werkt een Revalidatiearts samen? 

Als Revalidatiearts sta je aan het hoofd van een revalidatieteam bestaande uit verschillende professionals zoals ergotherapeuten, fysiotherapeuten, een revalidatietechnicus, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, een psycholoog en eventueel nog anderen. Je coördineert dit team en zorgt ervoor dat er binnen het team genoeg overleg wordt gepleegd. Je patiënten zijn meestal door een huisarts of ander medisch specialist naar je doorverwezen en zo nodig wordt informatie over de patiënt uitgewisseld.


 • Ergotherapeut
 • Fysiotherapeut
 • Revalidatierechnicus
 • Huisarts
 • Verpleegkundige
Revalidatiearts


Organisaties waar een Revalidatiearts werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Revalidatiearts meestal werkt.

Waar werkt een Revalidatiearts?

 • Ziekenhuis
 • Revalidatiecentrum
 • Ouderenzorg

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Revalidatiearts

Waar kun je het beste werken als Revalidatiearts? Hieronder vind je de best door de Revalidatiearts beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Revalidatiearts.

Competenties, Skills en Vaardigheden Revalidatiearts:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Revalidatiearts.

Welke competenties heeft een Revalidatiearts nodig?

Een Revalidatiearts heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Revalidatiearts

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Revalidatiearts passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Revalidatiearts nodig? 

Je moet verantwoordelijk, betrouwbaar en loyaal zijn. Je moet vertrouwelijk met de gegevens van je patiënten omgaan (Loyalist).

 Je moet analytisch en inzichtelijk zijn en nauwkeurig kunnen werken (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Revalidatiearts


Loyalist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Revalidatiearts

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Revalidatiearts

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Revalidatiearts

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Revalidatiearts

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Revalidatiearts dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Revalidatiearts belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Revalidatiearts. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Revalidatiearts iets voor je?

Zou je graag Revalidatiearts willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Revalidatiearts bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Revalidatiearts

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar