Tennisleraar Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Tennisleraar? Lees de functieomschrijving.

 

De tennisleraar leert zijn leerlingen tennissen door middel van bijvoorbeeld het aanspelen van ballen, slagen voordoen en uitleg geven over tactiek en techniek. De tactiek heeft vooral betrekking op de timing van het spelen van de bal en het juiste voetenwerk. In mindere mate geeft de tennisleraar ook les over materiaal of geeft assistentie bij het uitvoeren van activiteiten zoals clinics. De tennisleraar maakt onderscheid tussen lesgeven op recreatief niveau en prestatieniveau en lessen in groepsverband of juist privé.

Er komt veel bij dit beroep kijken en er wordt vaak een grote mate van flexibiliteit van de tennisleraar verwacht. Zo begeleidt hij vaak tenniskampen en komt kijken en coachen (afhankelijk van het niveau) bij toernooien van zijn leerlingen – ook in de weekenden. Aangezien veel mensen na hun werk of school les nemen, is er over het algemeen geen sprake van een 9 tot 5 dag. Naast het lesgeven moet de tennisleraar deze natuurlijk ook zorgvuldig voorbereiden.

Een tennisleraar behoort niet alleen te beschikken over tenniskwaliteiten. Ook moet hij goed met mensen van alle leeftijden om kunnen gaan en hen ook kunnen enthousiasmeren. Doordat hij meestal alleen lesgeeft, is ook grote verantwoordelijkheid en zelfstandigheid vereist. Daarnaast moet er continuïteit in de trainingen bestaan – hij draagt bij aan de ontwikkeling van zijn leerlingen.

 

Wil je werken als Tennisleraar?

Werk je al als Tennisleraar en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Tennisleraar worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Tennisleraar, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Tennisleraar in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Tennisleraar

Wat verdient een Tennisleraar?

 

Er bestaat geen speciaal CAO voor tennisleraar, maar wel een sport-CAO die als richtlijn kan dienen. Ook zijn er door de Vereniging Nederlandse Tennisleraren (VNT) bepaalde richtlijnen vastgesteld, maar vaak verschilt het loon per tennisschool. Wanneer een tennisleraar zelfstandig lesgeeft, ligt het uurloon gemiddeld tussen de 30 a 40 euro, maar kan hier ook aanzienlijk van afwijken.

Tevens is het mogelijk bij een tennisschool in loondienst te gaan of op detacheringsbasis te werken. Ook in dit geval verschilt het loon naar gelang ervaring, aantal werkuren en de bepalingen van de tennisschool. Hierbij kan een fulltime bruto maandsalaris oplopen tot ongeveer 4000 euro.

Salarisschaal Tennisleraar

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Tennisleraar

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Tennisleraar

Hoe goed is de toekomst voor de Tennisleraar? 

 

De arbeidsmarktperspectieven en doorgroeimogelijkheden voor een tennisleraar zijn gemiddeld. In principe is het, eenmaal een lesgeeflicentie op zak, goed mogelijk om aan het werk te komen. Er zijn veel tennisscholen en de animo voor tennisles blijft vrij stabiel. Door de verbeterende situatie van veel tennisscholen wordt het tennissen in de winter steeds meer mogelijk. Daardoor heeft de tennisleraar ook meer baangarantie in dit seizoen.

Sinds enkele jaren is de tendens gaande dat een leraar steeds meer op zelfstandige basis lesgeeft in plaats van werkzaam te zijn bij een club op basis van een arbeidsovereenkomst. Daarom is het inkomen van een tennisleraar niet te allen tijde verzekerd. Er bestaan echter ook gewoon fulltime dienstverbanden. Het is uiteraard tevens mogelijk een eigen tennisschool opstarten.

Door de directe band die tennisleraren met de directie hebben, liggen er goede doorgroeimogelijkheden op dit gebied. Leraren wordt vaak gevraagd mee te denken met de ontwikkeling en promotie van het bedrijf. Ook in de sport zelf kan een tennisleraar doorgroeien en op hoger niveau gaan spelen of lesgeven. Een tennisleraar kan bijvoorbeeld selectietrainer of hoofdtrainer worden met verschillende organisatorische en bestuurlijke taken.

Baankans Tennisleraar

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Tennisleraar worden: Opleidingen tot Tennisleraar

Hoe word je een Tennisleraar? 

 

Om tennisleraar te kunnen worden, is geen speciaal werk- en denkniveau nodig. Wel moet er een speciale opleiding gevolgd worden. In Nederland loopt deze opleiding bijvoorbeeld via de KNLTB, HALO of CIOS. Na deze opleiding kan een lesgeeflicentie aangevraagd worden bij de KNLTB; het basisniveau van een volwaardig tennisleraar is A. Het is ook mogelijk om voor licentie B en C te gaan, wat betekent dat de tennisleraar op een hoger niveau mag lesgeven.

Eenmaal tennisleraar, wordt het ten zeerste aangeraden cursussen, bijscholingsdagen en seminars te blijven volgen. De tennisleraar heeft vaak zelf al jarenlange ervaring met tennis; een bepaald speelniveau is uiteraard vereist. Om aan de leraaropleiding van de KNLTB mee te mogen doen is minimaal speelsterkte 5 vereist. Er wordt echter vaak expliciet gevraagd om speelsterkte 3 of 4.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Tennisleraar

Meer opleidingen Tennisleraar

Weet je nog niet of je Tennisleraar wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Tennisleraar of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Tennisleraar

Met wie werkt een Tennisleraar samen? 

 

De tennisleraar geeft les bij een tennisschool of opereert zelfstandig. Ook als hij in dienst is van een tennisschool, heeft hij veel leidinggevende taken. Samen met andere tennisleraren houdt hij de tennisschool draaiende, met aan het hoofd een directeur die vaak ook zelf tennisles geeft. Hij heeft dus te maken met zijn leerlingen, collega’s en eigenaar of mede- eigenaar. Aangezien deze meestal zelf ook lesgeven is deze dus ook een directe collega. In enkele gevallen heeft de tennisleraar contact met de tennisbond, tenniswinkels of met andere tennisscholen.


Tennisleraar


Organisaties waar een Tennisleraar werkzaam is

Waar werkt een Tennisleraar meestal? 

 

De tennisleraar is in principe altijd werkzaam in de profitsector. Een tennisleraar is praktisch altijd bij een tennisschool betrokken of in een andere profit-context werkzaam.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Tennisleraar

Waar kun je het beste werken als Tennisleraar? Hieronder vindt je de best door de Tennisleraar beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Tennisleraar.

Competenties, Skills en Vaardigheden Tennisleraar:

Welke competenties heeft een een Tennisleraar nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Tennisleraar

Wat voor persoonlijkheid heb je als Tennisleraar nodig? 

 

Aangezien de tennisleraar vaak zelfstandig lesgeeft en op zelfstandige basis werkzaam is, kan de tennisleraar omschreven worden als baas. Hij stuurt zijn leerlingen aan en heeft hier verantwoordelijkheid over (Baas).

De tennisleraar geeft les; hij leert zijn leerlingen een zo hoog mogelijk niveau te bereiken en vervult ook een sociale rol; hij moet de leerlingen blijven boeien en in zekere zin ook amuseren. Tennisles is vaak een hobby en daarom moet de tennisleraar de leerlingen ook een leuke les kunnen bieden; hij moet kunnen animeren (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Tennisleraar


Baas


Lees meer

Gever


Lees meer

Interview met een Tennisleraar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Tennisleraar

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Tennisleraar

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Tennisleraar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Tennisleraar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Tennisleraar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Tennisleraar. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Tennisleraar iets voor je?

Zou je graag Tennisleraar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Tennisleraar bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Tennisleraar

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar