U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Aartsbisschop

Aartsbisschop worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een aartsbisschop? Lees de functieomschrijving.

De Aartsbisschop staat aan het hoofd van een aartsbisdom. Veelal is dit aartsbisdom het belangrijkste bisdom in een kerkprovincie, gevormd door een aantal bisdommen. Tevens is de Aartsbisschop het hoofd van de kerkprovincie. Hij kan daarnaast ook bisschop zijn van een aartsbisdom zonder onderhorige bisdommen. Als extra taken heeft de Aartsbisschop, naast het bisschopsambt in zijn eigen bisdom, te waken over het geloof in breder verband. Over misstanden in de bisdommen dient hij de Paus in te lichten. De Aartsbisschop kan worden benoemd als erefunctie wanneer deze werkzaam is in de Curie, het College van geestelijken en beambten dat de Aartsbisschop in het bestuur bijstaat, of in de diplomatieke dienst van de Heilige Stoel.

Mensen vonden ons op: Job Aartsbisschop, Baan Aartsbisschop, Aartsbisschop Worden, Functie-eisen Aartsbisschop, Verantwoordelijkheden Aartsbisschop, Functieprofiel Aartsbisschop, Wat doet een Aartsbisschop, Werken als Aartsbisschop.

Aartsbisschop worden: Opleiding tot aartsbisschop

Men kan Aartsbisschop worden via interne opleidingen aan het Priesterseminarie van 6 jaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Aartsbisschop, Aartsbisschop Worden, Opleidingsniveau Aartsbisschop, Scholing Aartsbisschop, Studie Aartsbisschop, Bijscholing Aartsbisschop, Omscholing Aartsbisschop.

Organisaties waar een aartsbisschop doorgaans werkzaam is

De Aartsbisschop is werkzaam binnen het aartsbisdom en in bredere kring in de kerkprovincie waarin hij verblijft.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Aartsbisschop, Aartsbisschop Worden, Opleidingsniveau Aartsbisschop, Scholing Aartsbisschop, Studie Aartsbisschop, Bijscholing Aartsbisschop, Omscholing Aartsbisschop.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden aartsbisschop

Het salaris bedraagt € 6000 tot € 8500 bruto per maand.  Daarnaast geniet een Aartsbisschop ook een eindejaarspremie en vakantiegeld en krijgt een vergoeding voor zijn verplaatsingskosten. Deze vergoeding is mede afhankelijk van de financièle middelen van de parochie. Sommigen vragen hun kosten terug, anderen niet.

Mensen vonden ons op: Salaris Aartsbisschop, Loon Aartsbisschop, Wat verdien je als Aartsbisschop, Salarisschaal Aartsbisschop, Salarisindicatie Aartsbisschop, Bonus Aartsbisschop, CAO Aartsbisschop, Brutoloon Aartsbisschop, Nettoloon Aartsbisschop, Vakantiedagen Aartsbisschop, Pensioen Aartsbisschop.

Competenties, skills & vaardigheden aartsbisschop

 • Integriteit
 • Samenwerken
 • Motiveren
 • Visie
 • Luisteren
Mensen vonden ons op: Kennis Aartsbisschop, Vaardigheden Aartsbisschop, Attitude Aartsbisschop, Kwalificaties Aartsbisschop, Competentieprofiel Aartsbisschop.

Boeken voor het beroep aartsbisschop

Wil je meer weten over het beroep aartsbisschop? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je aartsbisschop bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken aartsbisschop te komen.

Een aartsbisschop aangeklaagd in Rome | Petrus Codde

De dagboeken van aartsbisschop Petrus Codde en zijn metgezellen Jacob Krijs en Benedict de Waal over hun reis naar en hun verblijf in Rome, 1700-1703 - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789087047764 | 888 pagina's

Aartsbisschop Petrus Codde was vanaf 1689 de leider van de katholieken in de Republiek. Meer nog dan zijn voorgangers kreeg Codde met tegenwerking te maken. Beschuldigingen van jansenisme leidden ertoe, dat hij zijn beleid bij paus Clemens XI moest gaan v...

Aartsbisschop in oorlogstijd - portret van kardinaal de jong | Ton H.M. van Schaik

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789030408499 | 106 pagina's

Kardinaal De Jong was van 1935 tot 1955 aartsbisschop van Utrecht. Gedurende de bezetting groeide hij uit tot een nationale figuur, en belichaamde hij het geestelijk verzet tegen het nazisme. Allerlei pogingen om hem te intimideren en tot inschikkelijkhei...

Orthodoxe verering van de Moeder Gods | Heilige Aartsbisschop Joan

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789079889105 | 250 pagina's

Sinds Christus’ geboorte uit een maagdelijke schoot, in de tijd en op aarde, staan de persoon en de verering van de Altijd-Maagd en Moeder Gods Maria ter discussie. Enerzijds zijn er immers, sinds twintig eeuwen, de vaak hoog oplaaiende meningsverschillen...

Mensen vonden ons op: boeken voor Aartsbisschop, Aartsbisschop ebooks, boek Aartsbisschop.

Persoonstypen aartsbisschop

Een Aartsbisschop is een Bemiddelaar met een ondersteunende taak voor zijn directe omgeving. Daarnaast is hij een Perfectionist die nauwgezet van geweten zijn roeping inhoudt geeft en daar zorgvuldig mee omgaat.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Aartsbisschop, Karakter Aartsbisschop.

Netwerk aartsbisschop

Een Aartsbisschop heeft de leiding van het Aartsbisdom en heeft daarnaast zijn contacten met de kerkprovincie waarin hij een belangrijke schakel is.  Ook de Paus is een zeer belangrijk contact om de situatie binnen het bisdom op elkaar af te stemmen met goedkeuring van de Heilige Stoel.

Mensen vonden ons op: Collega’s Aartsbisschop, Medewerkers Aartsbisschop.

Is het beroep aartsbisschop iets voor jou?

Zou je graag aartsbisschop willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als aartsbisschop bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Aartsbisschop, beroepskeuzetest Aartsbisschop, beroep Aartsbisschop kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden aartsbisschop

Men kan nog gaan voor het hogere ambt van Kardinaal en Paus.

Arbeidsmarktperspectief score aartsbisschop

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep aartsbisschop. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Aartsbisschop, Promotie mogelijkheden Aartsbisschop, Carriere Aartsbisschop.

Solliciteren op de functie aartsbisschop

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als aartsbisschop dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor aartsbisschop belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als aartsbisschop. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Aartsbisschop, CV Aartsbisschop, sollicitatie Aartsbisschop.

Interviews met aartsbisschop

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen aartsbisschop

 • Kardinaal, Bisschop, priester

Vacatures aartsbisschop

Op zoek naar een nieuwe baan als Aartsbisschop? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Aartsbisschop. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Aartsbisschop staat aan het hoofd van een aartsbisdom. Veelal is dit aartsbisdom het belangrijkste bisdom in een kerkprovincie, gevormd door een aantal bisdommen. Tevens is de Aartsbisschop het hoofd van de kerkprovincie.

Beoordeling Aartsbisschop

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Aartsbisschop' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Aartsbisschop

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Het lijkst me met alleen maar MBO vrijwel onmogelijk aartsbisschop te worden.

Een priesteropleiding is al universitair of van HBO-niveau. Een bisschop zal dus vaak wel drs. of dr. zijn.

Door: JK

Reageer op dit beroep