Rabbijn Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Rabbijn? Lees de functieomschrijving.

Een Rabbijn is een leraar die volgens de joodse wet beslissend kan zijn bij geschillen en conflicten. In algemene zin is een Rabbijn de geestelijk leider van een joods gebedhuis, synagoge genaamd. De belangrijkste taak van een Rabbijn is die van adviseur en kenner van de joodse wetten.  Het woord 'Rabbijn' is afgeleid van het Hebreeuwse woord 'Rav' wat zoveel betekent als 'groot' of 'aanzienlijk'.  In de betekenis van vandaag de dag is een Rabbijn vergelijkbaar met de taak en functie van de 'Pastoor' in christelijk verband. Het grote verschil tussen beiden is dat een Pastoor werkt als kerkleider met als uitgangspunt o.m. het Roomse celibaat, terwijl een Rabbijn, naar de wetten van het traditionele jodendom, getrouwd móet zijn!.  Een Rabbijn kan naast zijn pastorale taak ook zitting nemen een joodse rechtbank (Beet Dien). daarmee vervult een Rabbijn de functie van een rechter. Met dien verstande dat het gaat om religieuze wetten en niet om de juridische wetten van het Nederlands of Internationaal Recht.  In die zin is de functie van Rabbijn een academische titel- en eretitel te vergelijken met een docorale graad.

Wil je werken als Rabbijn?

Werk je al als Rabbijn en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Rabbijn worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Rabbijn, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Rabbijn in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €10000 tot €15000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Rabbijn

Wat verdient een Rabbijn?

Een Rabbijn verdient een bruto jaarsalaris van € 10.000,-- tot € 15.000,-- en is in dienst van een Joodse gemeente. Zijn inkomen kan per gemeente verschillen,afhankelijk van de grootte van de gemeente en van het aantal dienstjaren van de Rabbijn.

Salarisschaal Rabbijn

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Rabbijn

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Rabbijn

Hoe goed is de toekomst voor de Rabbijn? 

Als Rabbijn kan men doorgroeien naar de functie van Opperrabbijn binnen het Nederlands Rabbinaat. Dit is in het jodendom tevens de hoogst bereikbare functie, in christelijke zin vergelijkbaar met die van Bisschop binnen de katholieke kerk.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Rabbijn worden: Opleidingen tot Rabbijn

Hoe word je een Rabbijn? 

Om Rabbijn te worden is geen specifieke vooropleiding vereist maar gezien het zware programma van de studie van joodse wetgeving is een afgeronde HBO/WO-diploma wenselijk.  De studie van joodse wetten in de religieuze vooropleiding duurt 3 tot 6 jaar. Daarna loopt en a.s. Rabbijn minimaal een half jaar stage bij een praktiserend Rabbijn. Daarnaast wordt een gedegen kennis verwacht op het gebied van joodse ethiek en filosofie.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Rabbijn

Meer opleidingen Rabbijn

Weet je nog niet of je Rabbijn wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Rabbijn of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Rabbijn

Met wie werkt een Rabbijn samen? 

Een Rabbijn heeft, binnen het traditionele Jodendom, iedere dag te maken met de joodse wet, de naleving en de toepassing ervan. Ook en met name zijn gezin is van groot belang ter ondersteuning en bij het uitoefenen van zijn functie. De synagoge en het rabbinaat zijn als werk- en leeromgeving zijn dagelijks domein. Ook heeft een Rabbijn te maken met de mensen van de joodse gemeente en daarbuiten. In het geseculariseerde West-Europa betekent dat voor een Rabbijn regelmatig de balans vinden tussen geloof en maatschappij. Dit vraagt bijzondere krachten en gaven omdat de joodse gemeente een minderheid vormt tussen andere geloven zoals het christendom maar ook de niet-gelovigen waar een Rabbijn evenzeer regelmatig mee te maken heeft bij bijvoorbeeld ziekenhuisbezoek of stervensbegeleiding.


Rabbijn


Organisaties waar een Rabbijn werkzaam is

Waar werkt een Rabbijn meestal? 

Een Rabbijn is werkzaam op het rabbinaat en binnen de joodse gemeente in breder verband. Men werkt in een religeuze maar ook seculiere omgeving daarbuiten.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Rabbijn

Waar kun je het beste werken als Rabbijn? Hieronder vindt je de best door de Rabbijn beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Rabbijn.

Competenties, Skills en Vaardigheden Rabbijn:

Welke competenties heeft een een Rabbijn nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Rabbijn

Wat voor persoonlijkheid heb je als Rabbijn nodig? 

In de functie van Rabbijn is men een Gever met een luisterend oor en warme betrokkenheid bij de situatie en gevoelens van anderen. Daarnaast is een Rabbijn een sterke waarnemer voor wat betreft zijn leeromgeving, de joodse wetten en actuele sitaties in zijn omgeving, de wereld en het bestaan.

Bekijk de persoonstypen voor RabbijnInterview met een Rabbijn

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Rabbijn

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Rabbijn

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Rabbijn

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Rabbijn dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Rabbijn belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Rabbijn. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Rabbijn iets voor je?

Zou je graag Rabbijn willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Rabbijn bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Rabbijn

Bob Dylan

Oof

Henkstro Baracchuswicz

Mooi salaris. Mazeltov

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar