Evangelist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Evangelist? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep evangelist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je evangelist wordt.

 

Wat is een Evangelist?

Een Evangelist is iemand die het evangelie (“goede boodschap”) verspreidt. Een Evangelist kan zich bezighouden met  verschillende zaken.

Evangelisten hebben evangeliën geschreven, zoals Johannes, Lucas, Marcus en Matteüs.

Tegenwoordig wordt echter iemand bedoeld die de christelijke leer uitdraagt en/of voorganger is bij bijeenkomsten om het geloof te verspreiden. De Evangelist vertelt mensen Bijbelse verhalen over het leven, sterven en de opstanding van Jezus en hoopt mensen te overtuigen van de correctheid van het christelijke geloof. De Evangelist geeft lezingen, spreekt in kerken en op conferenties en biedt ondersteuning aan kerken.

Soms schrijft een Evangelist tevens christelijke boeken of artikelen.

Past het beroep Evangelist bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Evangelist?

Werk je al als Evangelist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Evangelist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Evangelist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Evangelist in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Gelovigen
 • Niet-gelovigen
 • Predikant
 • Dominee
 • Uitgever

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1000 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Evangelist

Wat verdient een Evangelist?

Soms werkt een Evangelist als zelfstandige of als vrijwilliger. Werkt hij in loondienst, dan kan hij waarschijnlijk rekenen op een salaris van €1000,- tot €2500,- bruto per maand. Hoeveel het bedrag precies is, is niet duidelijk. Soms krijgt de Evangelist een vergoeding voor vervoerskosten en andere onkosten. 

Salarisschaal Evangelist

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Evangelist

Op zoek naar een nieuwe baan als Evangelist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Evangelist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Evangelist vacatures

Vacature Cloud Native Evangelist
Accenture
Accenture is investing $3 billion US into Cloud First over the next three years to help clients across all industries rapidly become Cloud First businesses and accelerate their digital transformation …
Vacature Nuts Evangelist
Nedap
Groenlo Healthcare Help mee gegevensuitwisseling in de zorg een succes te maken We zijn op zoek naar een organisatie- en presentatietalent met een oog voor marketing en PR. Iemand met …
Vacature Cloud Native Evangelist
Accenture
Accenture is investing $3 billion US into Cloud First over the next three years to help clients across all industries rapidly become Cloud First businesses and accelerate their digital transformation …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Evangelist

Wat zijn de baankansen voor een Evangelist?

Hoe succesvol een Evangelist is en hoeveel werk hij heeft, ligt vaak aan hemzelf. Een Evangelist kan zich als spreker aanbieden op verschillende conferenties en bijeenkomsten. Ook kan hij godsdienstige boeken uitbrengen. Ook bij kerken zijn Evangelisten welkom. Wel dient hij dan flexibel te zijn wat betreft de locatie.

Eventueel kan een Evangelist doorgroeien naar een functie als Pastoor, Priester, Dominee of Predikant. Dit gaat echter niet zomaar. Voorwaarde is dat hij de juiste opleiding heeft gevolgd! Om Pastoor te worden, moet men bijvoorbeeld eerst Priester zijn geweest. Hiervoor is weer een priesteropleiding in een seminarie nodig.

De actuele kans op werk voor een Evangelist

Het beroep Evangelist is onderdeel van de beroepsfamilie Pastoraal werkers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Pastoraal werkers is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

1

Baankans Evangelist

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Evangelist worden: Opleidingen tot Evangelist

Wil je Evangelist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Evangelist.

Hoe word je een Evangelist? 

Er is geen specifieke opleiding tot Evangelist. Vaak hebben Evangelisten een opleiding gevolgd die godsdiensten behandelt, zoals Theologie (universitair). Vaak hebben Evangelisten echter een heel andere of helemaal geen opleiding gevolgd.

Evangelisten hebben hun kennis over de Bijbel bijvoorbeeld opgedaan van hun ouders, mensen uit hun omgeving of school. Ze kunnen ook kennis opdoen door middel van zelfstudie.

De 3 best beoordeelde opleidingen tot Evangelist

Agile Scrum Master
The Agile Scrum Master certification training is designed to give you deep insights into the highly popular Agile Scrum project methodology. You’ll learn the key concepts of Agile as a …
Agile Scrum Master
Masterclass Voice
Een spraakassistent voor je organisatie  In Nederland gebruikt 1 op de 3 volwassenen een spraakassistent via de telefoon of slimme speaker (Voice monitor 2021). Bekende spraakassistenten zijn Siri, Alexa en …
Masterclass Voice
Podcast en Clubhouse: hoe je een gevraagde gast wordt én een goede host.
Actief luisteren, vragen stellen, richting geven; zonder op te leggen. Het voeren van een dialoog lijkt moeilijker dan ooit in tekenen van verkorte aandacht en toegenomen frustratie. In deze training …
Podcast en Clubhouse: hoe je een gevraagde gast wordt én een goede host.

Omscholen tot Evangelist

Als je je wilt omscholen tot Evangelist is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Evangelist zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Evangelist dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Evangelist

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Evangelist

Als je Evangelist wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Evangelist zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Evangelist

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Evangelist?

Competenties en Vaardigheden Evangelist

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Evangelist nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Evangelist nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Evangelist

Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen

Persoonlijkheid van een Evangelist

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Evangelist. Als Evangelist wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Evangelist:


zie volledige beschrijving persoonstype Evangelist

Vakkennis voor een Evangelist

Het is voor een Evangelist ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Evangelist zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Evangelist

Agile Scrum Master
The Agile Scrum Master certification training is designed to give you deep insights into the highly popular Agile Scrum project methodology. You’ll learn the key concepts of Agile as a …
Agile Scrum Master

Werkervaring Evangelist

Het is voor een startend Evangelist die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Evangelist is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Pastoor, Priester, Dominee .

Iets anders leren?

Is Evangelist het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Doorgroei mogelijkheden Evangelist

Je kunt als Evangelist een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Evangelist is onderdeel van de beroepsfamilie Theologen. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Evangelist


Hoofd beroepsgroep Evangelist

Het beroep Evangelist valt binnen de hoofdberoepsgroep Onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten

 

De hoofdgroep onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten betreffen beroepen waarin kennisvergaring en toepassing van theoretische kennis centraal staat om een specifiek doel te bereiken.

Deze beroepen hebben een sterk analytisch karakter en vaak staat conceptontwikkeling en het toepassen van nieuwe en experimentele kennis centraal. 

Onder de specialisten vallen ook de gezondheidszorg specialisten en wetenschappelijk adviseurs.
Netwerk Evangelist

Met wie werkt een Evangelist samen? 

Vanzelfsprekend heeft de Evangelist contact met gelovigen. Samen bestuderen zij het geloof. Ook heeft de Evangelist contact met niet-gelovigen. Hij vertelt Bijbelse verhalen en probeert hen over te halen zich te verdiepen in de christelijke leer.

Een Evangelist die verbonden is aan een kerkgenootschap heeft tevens contact met andere geestelijke werkers, zoals dominees en predikanten.

Als een Evangelist christelijke boeken schrijft, komt hij onder andere in aanraking met de uitgever.


 • Gelovigen
 • Niet-gelovigen
 • Predikant
 • Dominee
 • Uitgever
Evangelist


Organisaties waar een Evangelist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Evangelist meestal werkt.

Waar werkt een Evangelist?

In Nederland is er een toename van Evangelisten en andere geestelijk werkers die niet verbonden zijn aan een kerkgenootschap. De Evangelist spreekt bijvoorbeeld als vrijwilliger op conferenties.

Evangelisten kunnen ondersteund worden door de kerk en de gemeente. Ze kunnen op verschillende manieren verbonden zijn aan een stichting. Ze kunnen kiezen voor een loondienstverband, zodat de stichting een ‘gewone’ werkgever is. Ook kunnen Evangelisten als zelfstandige werkzaamheden aanbieden aan een kerkgenootschap.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Evangelist

Waar kun je het beste werken als Evangelist? Hieronder vind je de best door de Evangelist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Evangelist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Evangelist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Evangelist.

Welke competenties heeft een Evangelist nodig?

Een Evangelist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Evangelist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Evangelist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Evangelist nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Evangelist zijn Gever en Bemiddelaar.

Een Evangelist is over het algemeen behulpzaam, sociaal gevoelig, mensenlievend en ondersteunend. De Evangelist trekt zich het lot van mensen aan en probeert hen te helpen (Gever).

Tevens is de Evangelist aardig en geduldig. Hij streeft naar een harmonieuze omgeving en wil conflicten vermijden (Bemiddelaar).

Bekijk de persoonstypen voor Evangelist


Bemiddelaar


Lees meer

Gever


Lees meer

Interview met een Evangelist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Evangelist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Evangelist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Evangelist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Evangelist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Evangelist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Evangelist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Evangelist iets voor je?

Zou je graag Evangelist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Evangelist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Evangelist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar