Evangelist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Evangelist? Lees de functieomschrijving.

Een Evangelist is iemand die het evangelie (“goede boodschap”) verspreidt. Een Evangelist kan zich bezighouden met  verschillende zaken.

Evangelisten hebben evangeliën geschreven, zoals Johannes, Lucas, Marcus en Matteüs.

Tegenwoordig wordt echter iemand bedoeld die de christelijke leer uitdraagt en/of voorganger is bij bijeenkomsten om het geloof te verspreiden. De Evangelist vertelt mensen Bijbelse verhalen over het leven, sterven en de opstanding van Jezus en hoopt mensen te overtuigen van de correctheid van het christelijke geloof. De Evangelist geeft lezingen, spreekt in kerken en op conferenties en biedt ondersteuning aan kerken.

Soms schrijft een Evangelist tevens christelijke boeken of artikelen.

Wil je werken als Evangelist?

Werk je al als Evangelist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Evangelist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Evangelist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Evangelist in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Gelovigen
 • Niet-gelovigen
 • Predikant
 • Dominee
 • Uitgever

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1000 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Evangelist

Wat verdient een Evangelist?

Soms werkt een Evangelist als zelfstandige of als vrijwilliger. Werkt hij in loondienst, dan kan hij waarschijnlijk rekenen op een salaris van €1000,- tot €2500,- bruto per maand. Hoeveel het bedrag precies is, is niet duidelijk. Soms krijgt de Evangelist een vergoeding voor vervoerskosten en andere onkosten. 

Salarisschaal Evangelist

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Evangelist

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Evangelist

Hoe goed is de toekomst voor de Evangelist? 

Hoe succesvol een Evangelist is en hoeveel werk hij heeft, ligt vaak aan hemzelf. Een Evangelist kan zich als spreker aanbieden op verschillende conferenties en bijeenkomsten. Ook kan hij godsdienstige boeken uitbrengen. Ook bij kerken zijn Evangelisten welkom. Wel dient hij dan flexibel te zijn wat betreft de locatie.

Eventueel kan een Evangelist doorgroeien naar een functie als Pastoor, Priester, Dominee of Predikant. Dit gaat echter niet zomaar. Voorwaarde is dat hij de juiste opleiding heeft gevolgd! Om Pastoor te worden, moet men bijvoorbeeld eerst Priester zijn geweest. Hiervoor is weer een priesteropleiding in een seminarie nodig.

Baankans Evangelist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Evangelist worden: Opleidingen tot Evangelist

Hoe word je een Evangelist? 

Er is geen specifieke opleiding tot Evangelist. Vaak hebben Evangelisten een opleiding gevolgd die godsdiensten behandelt, zoals Theologie (universitair). Vaak hebben Evangelisten echter een heel andere of helemaal geen opleiding gevolgd.

Evangelisten hebben hun kennis over de Bijbel bijvoorbeeld opgedaan van hun ouders, mensen uit hun omgeving of school. Ze kunnen ook kennis opdoen door middel van zelfstudie.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Evangelist

Agile Scrum Master
The Agile Scrum Master certification training is designed to give you deep insights into the highly popular Agile Scrum project methodology. You’ll learn the key concepts of Agile as a …
Meer opleidingen Evangelist

Weet je nog niet of je Evangelist wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Evangelist of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Evangelist

Met wie werkt een Evangelist samen? 

Vanzelfsprekend heeft de Evangelist contact met gelovigen. Samen bestuderen zij het geloof. Ook heeft de Evangelist contact met niet-gelovigen. Hij vertelt Bijbelse verhalen en probeert hen over te halen zich te verdiepen in de christelijke leer.

Een Evangelist die verbonden is aan een kerkgenootschap heeft tevens contact met andere geestelijke werkers, zoals dominees en predikanten.

Als een Evangelist christelijke boeken schrijft, komt hij onder andere in aanraking met de uitgever.


 • Gelovigen
 • Niet-gelovigen
 • Predikant
 • Dominee
 • Uitgever
Evangelist


Organisaties waar een Evangelist werkzaam is

Waar werkt een Evangelist meestal? 

In Nederland is er een toename van Evangelisten en andere geestelijk werkers die niet verbonden zijn aan een kerkgenootschap. De Evangelist spreekt bijvoorbeeld als vrijwilliger op conferenties.

Evangelisten kunnen ondersteund worden door de kerk en de gemeente. Ze kunnen op verschillende manieren verbonden zijn aan een stichting. Ze kunnen kiezen voor een loondienstverband, zodat de stichting een ‘gewone’ werkgever is. Ook kunnen Evangelisten als zelfstandige werkzaamheden aanbieden aan een kerkgenootschap.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Evangelist

Waar kun je het beste werken als Evangelist? Hieronder vindt je de best door de Evangelist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Evangelist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Evangelist:

Welke competenties heeft een een Evangelist nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Evangelist

Wat voor persoonlijkheid heb je als Evangelist nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Evangelist zijn Gever en Bemiddelaar.

Een Evangelist is over het algemeen behulpzaam, sociaal gevoelig, mensenlievend en ondersteunend. De Evangelist trekt zich het lot van mensen aan en probeert hen te helpen (Gever).

Tevens is de Evangelist aardig en geduldig. Hij streeft naar een harmonieuze omgeving en wil conflicten vermijden (Bemiddelaar).

Bekijk de persoonstypen voor Evangelist


Bemiddelaar


Lees meer

Gever


Lees meer

Interview met een Evangelist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Evangelist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Evangelist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Evangelist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Evangelist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Evangelist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Evangelist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Evangelist iets voor je?

Zou je graag Evangelist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Evangelist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Evangelist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar