Paus Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Paus? Lees de functieomschrijving.

De Paus is de leider van de gehele katholieke wereld en wordt als velen gezien als de rechtmatige opvolger van de Apostel Petrus. Het is eigenlijk meer een roeping dan dat het gaat om een beroep. De functie van Paus is danook een unieke: er is er maar één van in de hele wereld! De benaming Paus (oorspronkelijk uit het Oudgrieks, later gelatiniseerd tot 'papa', in de betekenis van vader) is een van de titels van het hoofd van de  Katholieke Kerk.  De Paus heeft een belangrijke leidende maar ook samenbindende functie binnen de christelijke wereld. Indien er een geloofsgeschil is, heeft de Paus het laatste woord. Op zijn taak rust danook een heel belangrijke verantwoordelijkheid. De Paus heeft niet alleen veel invloed in religeuze zaken, maar evenzeer in politieke en militaire kwesties kan de Paus een belangrijke stempel drukken met zijn boodschap.  In de tegenwoordige seculiere Moderniteit probeert de Paus met name antwoorden te geven en te vinden op vragen van kerkleden die zich aandienen. Vandaag de dag wonen verreweg de meeste katholieken in de Derde Wereld. Iedere week geeft de Paus een publieke audiëntie in het Vaticaan. Hij verleent ook audiënties aan wereldlijke en geestelijke leiders, waarbij men zich conformeert aan uitdrukkelijke kledingvoorschriften die er gelden. Prominent is de alombekende zegen die de Paus op zondag geeft vanuit het raam van zijn werkkamer. Indien de Paus in Rome verblijft, vindt die plaats op zondag om 12.00 uur precies vanuit de Sint Pietersbaseliek.  Ook met kerstmis is er de bekende kersttoespraak van de paus en met Pasen klinkt het 'Urbi et Orbi' de Nederlandse  huiskamers binnen  op Witte Donderdag. Het betekent letterlijk: 'aan stad en wereld'. Het gaat hier om de Pauselijke Zegen. Tevens spreekt hij zijn dank uit voor de bloemen uit Nederland. Met deze rituelen maakt de Paus een duidelijk en krachtig statement aangaande de Roomse katholieke Leer richting zijn gelovigen. Als de Paus overlijdt, ontstaat er een vacature. Binnen 15 tot 20 dagen komt er een Heilig College van Kardinalen te Rome bijeen voor een conclaaf, wat betekent "achter het slot". De bekende witte rook uit de schoorsteen luidt de eenduidigheid in van een nieuw tijdperk en een opvolger: 'Habemus Papem', wordt er omgeroepen wat zoveel betekent als: "we hebben een nieuwe Paus".

Wil je werken als Paus?

Werk je al als Paus en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Paus worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Paus, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Paus in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Als plaatsvervanger van God op aarde.

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €10 tot €10000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Paus

Wat verdient een Paus?

De Paus krijgt voor zijn zware verantwoordelijke taak als kerkvorst niet zoiets als een maandsalaris bruto. Het maandelijks bedrag laat zich danook niet uitdrukken in een concreet aanvangs- en vervolgsalaris.

De Paus betaalt geen belasting omdat hij het staatshoofd is van Vaticaanstad. Ook hoeft de Paus geen belasting te betalen in zijn geboorteland Duitsland. De Paus wordt al hetgeen verschaft wat hij nodig heeft om zijn werk goed te kunnen doen. Ook op het persoonlijke vlak zal het de Paus aan niets ontbreken.  Hier moet gedacht worden aan een geringe toelage omdat in het beroep van Paus de kosten van wonen, vervoer en consumptie al inbegrepen zijn. Eigenlijk kan men zeggen dat het om een symbolische toelage gaat met een veelal nuttige besteding door de Paus.

 

 

Salarisschaal Paus

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Paus

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Paus

Hoe goed is de toekomst voor de Paus? 

De Paus is de rechtmatige opvolger van Petrus en daarmee de leider van de gehele Christelijke Kerk.  Een echte Topbaan voor de allerhoogste functie in deze sector.  Een échte roeping dus.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Paus worden: Opleidingen tot Paus

Hoe word je een Paus? 

Een Paus kan via interne verkiezingen van het Heilige College van Kardinalen in Rome tot Paus. Eerder is een Paus altijd Kardinaal geweest met een minimale vooropleiding als Priester binnen het Seminarie van 6 à 7 jaar.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Paus

Meer opleidingen Paus

Weet je nog niet of je Paus wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Paus of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Paus

Met wie werkt een Paus samen? 

Als plaatsvervanger van God op aarde heeft de Paus een zeer belangrijke taak in de katholieke kerk met zijn gelovigen, Bisschoppen en Kardinalen. Zijn dagelijks netwerk zal de Paus vinden in de Kerk en in zijn gelovigen. De Paus gaat regelmatig op reis om daar te netwerken en het geloof uit te dragen voor zijn aanhangers en wellicht nieuwe gelovigen.


  • Als plaatsvervanger van God op aarde.
Paus


Organisaties waar een Paus werkzaam is

Waar werkt een Paus meestal? 

Een niet-winstgevend bedrijf is het Vaticaan maar als instituut van de Kerk is het wel degelijk een instituut met een strakke organisatie en traditie met Kardinalen  en Priesters in Rome en verder verspreid over de wereld. Het is een  organisatie met een  hoog bureaucratisch gehalte waar vooralsnog weinig ruimte is voor nieuwe wegen die naar Rome leiden. Het Vaticaan als organisatie heeft daarentegen wèl een belangrijke wereld te winnen, namelijk op het terrein van nieuwe zielen.  Vooral jongeren behoren tot de doelgroep van de Paus.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Paus

Waar kun je het beste werken als Paus? Hieronder vindt je de best door de Paus beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Paus.

Competenties, Skills en Vaardigheden Paus:

Welke competenties heeft een een Paus nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Paus

Wat voor persoonlijkheid heb je als Paus nodig? 

Als leider van de Katholieke Kerk is de Paus een Gever met een belangrijke taak op het wereldtoneel. Met zijn steeds weer terugkerende maatschappelijke en politieke statements is zijn positie een unieke en bijzondere. Daarnaast is de Paus een Perfectionist, zoals de orthodoxe wetten van de Katholieke Leer dit van hem verlangen: een consciëntieus en principieel kerkvorst die de lijnen uitzet vanuit de Heilige Stoel in Rome.

Bekijk de persoonstypen voor PausInterview met een Paus

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Paus

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Paus

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Paus

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Paus dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Paus belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Paus. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Paus iets voor je?

Zou je graag Paus willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Paus bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Paus

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar