Kardinaal Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Kardinaal? Lees de functieomschrijving.

De Kardinaal is is na de Paus de titel van een van de belangrijkste binnen de Katholieke Kerk.  De Kardinaal helpt en adviseert de Paus bij het bestuur van de kerk en kiezen na zijn overlijden in het conclaaf een opvolger.  Het woord ´Kardinaal´ is nauw verwant met het Latijnse ´cardo´oftewel ´spil´. De Kardinaal heeft danook een spilfunctie binnen de Katholieke Kerk. Zij worden vaak ´de prinsen van de Kerk´genoemd. Het kardinalaat is een eretitel, geen wijding. Benoeming in bepaalde hoge kerkelijke functies brengt vrijwel automatisch het ambt van Kardinaal met zich mee. Dat geldt in ieder geval voor de belangrijkste internationale bisschopszetels en voor bepaalde sleutelposten  binnen de Romeinse Curie. Maar ook een geestelijke die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de Kerk, bijvoorbeeld als theoloog, kan een eretitel van Kardinaal verkrijgen. Kardinalen dragen rode kleding als teken van hun bereidheid hun bloed te vergieten voor de Kerk. De Kardinaal onderscheidt zich met uiterlijke tekens op zijn kleding zoals een rode toog, een saffieren ring en een rode bonnet met de drie punten. De zogenoemde kardinaalshoed, een rode ronde hoed met brede rand en 15 kwasten aan weerszijden, is uitsluitend een teken van waardigheid en wordt nooit gedragen.

Wil je werken als Kardinaal?

Werk je al als Kardinaal en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Kardinaal worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Kardinaal, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Kardinaal in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €7000 tot €9000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Kardinaal

Wat verdient een Kardinaal?

Een Kardinaal verdient zo'n € 7000 tot € 9000 per maand. Dit is een brutosalaris, mede afhankelijk van de middelen van het Bisdom. In sommige gevallen zijn er ook regelingen zoals eindejaarspremie en vakantiegeld. Daarnaast kan een Kardinaal aanspraak maken op een reiskostenvergoeding. Dit is per Kardinaal en/of Bisdom variabel.

Salarisschaal Kardinaal

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Kardinaal

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Kardinaal

Hoe goed is de toekomst voor de Kardinaal? 

Een Kardinaal kan doorgroeien naar het hoogste ambt binnen de Katholieke Kerk van Paus.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Kardinaal worden: Opleidingen tot Kardinaal

Hoe word je een Kardinaal? 

Een Kardinaal wordt via de Katholieke Kerk benoemd in deze erefunctie. Hiertoe is een Kardinaal eerst  tot Priester of Bisschop in het verleden gewijd. vanuit deze laatste functie of roeping geldt een priesteropleiding van minimaal 6 à 7 jaar.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Kardinaal

Meer opleidingen Kardinaal

Weet je nog niet of je Kardinaal wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Kardinaal of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Kardinaal

Met wie werkt een Kardinaal samen? 

Bisschop, Kerk, Curie, Paus

Een Kardinaal heeft zijn directe contact met het Bisdom van Rome. Een deel van de Kardinalen woont ook in Rome. Daarnaast is een Kardinaal onderdeel van het zogenaamde Kardinalencollege, een groep gelijkgestemde zielen met een Kardinaal-Deken als voorzitter.In breder verband heeft een Kardinaal altijd te maken met de Kerk als instituut.


Kardinaal


Organisaties waar een Kardinaal werkzaam is

Waar werkt een Kardinaal meestal? 

Een Kardinaal is werkzaam in de kerk als voornaamste adviseur van de Paus. Het is een niet-winstgevende organisatie, de kerk, maar wel met een belangrijke missie, namelijk het geloof verkondigen en uitdragen. In die zin valt er nog een wereld te winnen.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Kardinaal

Waar kun je het beste werken als Kardinaal? Hieronder vindt je de best door de Kardinaal beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Kardinaal.

Competenties, Skills en Vaardigheden Kardinaal:

Welke competenties heeft een een Kardinaal nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Kardinaal

Wat voor persoonlijkheid heb je als Kardinaal nodig? 

Een Kardinaal is een Gever met een betrokkenheid voor de noden en behoeftes van anderen. Daarnaast is een Kardinaal een Loyalist die betrouwbaar en loyaal is naar al diegenen die hem omringen en in allerhoogste functie is dat de Paus.

Bekijk de persoonstypen voor Kardinaal


Baas


Lees meer

Bemiddelaar


Lees meer

Interview met een Kardinaal

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Kardinaal

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Kardinaal

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Kardinaal

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Kardinaal dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Kardinaal belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Kardinaal. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Kardinaal iets voor je?

Zou je graag Kardinaal willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Kardinaal bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Kardinaal

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar